Проблем с диагностична букса

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Проблем с диагностична букса

Мнение от Shamanek » 21 Сеп 2012, 15:04

Имам проблем с диагностичната букса от както купих колата :censored:
Не може да се свърже компютър към нея и правенето на всякакви диагностики е невъзможно. Колата беше в сервиз за почти 3 седмици и е била почти цялата разглобена от към електроника и жици, ефектът - нулев. Някой може ли да ми подскаже сервиз на който да я закарам, защото не ми се ходи още в Дару и Камор. Ако пък има някой който може да ми помогне и сами да я оправим ще бъде добре възнаграден :) Колата е фейс 320Д :help: :help: :help:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем с диагностична букса

Мнение от oci » 21 Сеп 2012, 18:24

Shamanek написа:Имам проблем с диагностичната букса от както купих колата :censored:
Не може да се свърже компютър към нея и правенето на всякакви диагностики е невъзможно. Колата беше в сервиз за почти 3 седмици и е била почти цялата разглобена от към електроника и жици, ефектът - нулев. Някой може ли да ми подскаже сервиз на който да я закарам, защото не ми се ходи още в Дару и Камор. Ако пък има някой който може да ми помогне и сами да я оправим ще бъде добре възнаграден :) Колата е фейс 320Д :help: :help: :help:

нито един от модулите ли не се закача на диагностика :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shamanek » 23 Сеп 2012, 18:41

Ами не знам точни кои се закачат и кои не, но двигателя със сигурност не иска :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 23 Сеп 2012, 22:06

Shamanek написа:Ами не знам точни кои се закачат и кои не, но двигателя със сигурност не иска :(

Ако само двигателя не се закача трябва да се провери дали не е прекъснат комуникационния кабел или К-линията на моторната електроника, като най лесно е да се пусне нов кабел или да се замери стария.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shamanek » 24 Сеп 2012, 10:19

За съжаление нямам нито лаптоп с кабел, нито разбирам тези кабели къде вървят.
Майстора в сервиза ми каза нещо за тази К-Шина и че проблема сигурно е от нея, но не можа да оправи нещата.
А относно кои модули се закачат и кои не, може би не е само двигателя, но за него знам със сигурност.
Поздрави

Потребител
Аватар
Кара: e36 318i

Мнение от galioy » 07 Апр 2013, 21:52

какво стана успя ли да я закачиш на компютър защото и моята не може да се закачи
Айттт [url=http://bmwpower-bg.net/forums/gallery/image.php?album_id=6032&image_id=38724]Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 07 Апр 2013, 22:41

най-лесният начин - Дару. Ако там не могат да се вържат, значи няма къде другаде и проблема е някъде вътре в колата.

Идея, която ми казаха наскоро - случва се по изискване на застраховател, да променят пиновете на буксата и да направят нов кабел специално за променената букса и само с този кабел да се осъществява свързването. Целта е да се затрудни евентуална кражба.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 07 Апр 2013, 22:56

Wolfen написа:най-лесният начин - Дару. Ако там не могат да се вържат, значи няма къде другаде и проблема е някъде вътре в колата.

Идея, която ми казаха наскоро - случва се по изискване на застраховател, да променят пиновете на буксата и да направят нов кабел специално за променената букса и само с този кабел да се осъществява свързването. Целта е да се затрудни евентуална кражба.

Пренареждат ОБД- буксата, но за тази цел си има тестири или пък ако нямаш тестер проверяваш пиновете добрия диагностик трябва да знае на тази букса къде какво идва.
Дару за тази цел ще ти кажат че имаш проблем в инсталацията и ще ти сметнат едни часове труд така, че да ти се завие главата на касата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 2002 330ci Convertible
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от Ganchetty » 07 Апр 2013, 23:52

Колеги и аз имах този проблем до миналата седмица. Оправиха ми я в Мирафиори, срещу Дунев на 4км, при мен проблема беше от десния ксенон, но предполагам при електрониката може да идва от хиляди места.
Изображение
Live and learn... Life is a lesson and i'm the teacher!

Потребител
Аватар

Мнение от nqkoI_bg » 28 Ное 2015, 16:02

Здравейте! имам същия проблем с диагностиката. BMW e46 1999г. Като се закачи на диагностика закача само двигателя и нищо друго. Имам проблем и не мога да ми направят диагностика. Светнаха ми лампите за ABS DSC и ръчна... и така си и останаха ...Кофти е че сега нито блокажа ми работи нито нищо. От Варна съм, някой би ли ми помогнал, към кого да се обърна за помощ

Назад към E46