Сериозен проблем с парното
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Сериозен проблем с парното
Имам проблем с парното на е46 бензинов.По принцип отдавна го прави този номер но днес направо откачих.Като колата работи на обороти или е в ниските парно няма-духа само студено,като дигне повече от 3000 обор. и започва да духа топло,да ама днес спря въобще да духа топло.Проверих антифриза,имаше да се долее малко досипах до капачката и като стисках маркуча почна да излиза въздух така си досипах към 1.5л.Отделно от това има нещо като клапан маи в които влизат два маркуча-от него се чува някакво пукане около25градуса,,като вдигна температурата над 25 спира да пука.Ето на това прилича пукащата част.Според вас какви може да са проблемите колеги?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Re: Сериозен проблем с парното
така както си го обяснил си нямал парно заради по - малкото количество антифриз. Това на снимката е клапана който пуска / спира топлата вода към радиаторчето на парното. Регулирането става като цъка на импулси с различна честота. На крайно топло или крайно студено клапана не трябва да цъка защото съответно е постоянно отворен/затворен .
След наливането на атифриза парното е ОК , нали ?
След наливането на атифриза парното е ОК , нали ?

Еми точно там е проблема всъщност,защото както казах това не го прави за първи път,в момента от както долях антифриз пак започва да духа топло само в движение над 3000 оборота.В малки обороти и на място духа студено.Уж съм обезвъздушил от пробката и пак проблема си остана.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
purviat написа:Еми точно там е проблема всъщност,защото както казах това не го прави за първи път,в момента от както долях антифриз пак започва да духа топло само в движение над 3000 оборота.В малки обороти и на място духа студено.Уж съм обезвъздушил от пробката и пак проблема си остана.
помпата или радиатора на парното е запушено пробвай да го промиеш като откачиш маркучите и с вода под налягане ако не се оправи свали помпата и виж дали няма счупени парчета от турбинката.
А дали няма някои колега от форума дето да се занимава с тези неща щото аз не разбирам нищо.
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Колегата Орлин вече ти е казал от какво нямаш парно,ако е запушен радиатора (в което съм на 99% сигурен) го промий с Кислол няколко пъти и сам ще видиш колко гняс ще излезе.
новият ми номер: 0877787835
ОК,ама къде се намира този радиатор,не говорим за големия радиатор наи отпред предполагам.
- oci
- старши ентусиаст
-
purviat написа:А дали няма някои колега от форума дето да се занимава с тези неща щото аз не разбирам нищо.
То, че има има ама пробвай да го промиеш радиатора сам елементарно е това е радиаторчето на парното в купето не е големия радиатор.
Добре,ама къде в купето се намира това радиаторче и от къде идва цялата тази загуба на антифриз,два пъти за 3 месеца доливам по 2литра,дали няма общо и водната помпа не знам.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Колега, не всички проблеми могат да се решат във форума. Може да се наложи да отидеш и в сервиз.
mitaka7 написа:Колега, не всички проблеми могат да се решат във форума. Може да се наложи да отидеш и в сервиз.
Колега като нямаш мнение по въпроса не се изразяваи филосовски по темата ако обичаш или е проблем да чуя някое друго мнение преди сервиза.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
purviat написа:mitaka7 написа:Колега, не всички проблеми могат да се решат във форума. Може да се наложи да отидеш и в сервиз.
Колега като нямаш мнение по въпроса не се изразяваи филосовски по темата ако обичаш или е проблем да чуя някое друго мнение преди сервиза.
Мнения има много и хората ти отговарят. Въпроса е, че ти постоянно допълваш с нови и нови въпроси. Съчетай ги като едно цяло. Това ми беше мисълтта.
А иначе всеки се учи докато е жив и няма нищо лошо в това.
п.п. Как ще се изразявам аз, мисля, че не си ти човека, който ще ми каже.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
purviat написа:Добре,ама къде в купето се намира това радиаторче и от къде идва цялата тази загуба на антифриз,два пъти за 3 месеца доливам по 2литра,дали няма общо и водната помпа не знам.
Радиаторчето се намира навътре в арматурното табло под управлението на климатроника.
Запознай се с онлайн помощника Ти за разглобяване! Понеже не си писал ДВГ, съм ти избрал 318и.
http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/04/55/71
п.п. По спокойно я карай и далеч ще стигнеш.

- oci
- старши ентусиаст
-
не е нужно да се разглобя нищо само му се откачат маркучите от към двигателя и се промива в маркуч под налягане.
Благодаря ви колеги,ще пробвам както казахте и ще видим какво ще се получи,много е жалко само че заради такива комплексарчета като колегата по горе("дето никои нищо не може да му каже") много хора биха се отказали от форума,което е жалко защото нали за това е всъщност.Мерси за мненията...успехи!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2