Нова покупка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Нова покупка
Здравейте Колеги. Нов съм. От днес съм горд собственик на BMW e46 330d от 2000г. Прочетох доста инфо за този автомобил и се престраших и го купих днес. Колата е с 18-ки джанти, нямам зимни гуми. Питанката ми едната е следната. С каква височина мога да си сложа зимни гуми на 18 цоловите джанти. Тъй като видях, че железни джанти 17-ки няма. Много ми е факс как ще се справям с тези гуми, но късно е вече. Гумите, които са в момента са 255/35. Мога да кача снимки на автомобила ако искате.
Re: Нова покупка
И къде видя, че няма железни 17ки ?
А ако все пак решиш да останеш на 18ки - 225/40/18
А ако все пак решиш да останеш на 18ки - 225/40/18
Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
uCnaHeTcA написа:А ако все пак решиш да останеш на 18ки - 225/40/18

Естествено ако се притесняваш и нямаш много опит, може да сложиш някви по-малки /джанти и съответно гуми/, но пак казвам, според мен е малко мит това с малките, тесни и високи гуми зимата. В коловози и на лед ще боксуваш точно толкова, колкото с всякакви други

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Вариянтите за 17-ки са ти 225/45 или 205/50 те са по-масови и на поносима цена, докато при 18-ките цената е друга.
За 18-ки колегите ти казаха как стоят нещата.

За 18-ки колегите ти казаха как стоят нещата.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Колега аз съм в същото положение. Мисля да слагам 17 за зимата, най-вече за да мога да си позволя по-добри гуми. Размерите са написани на колонката на шофьорската врата. Този размер - 255/35/18 е стандартен за задни гуми.
Не знам с какво сърце ще сложиш железни джанти на тая кола, особено след като си я видял с 18
Не знам с какво сърце ще сложиш железни джанти на тая кола, особено след като си я видял с 18

защо трябва да са железни? Просто си купувате едни алуминиеви 17-ки и карате с тях само зимата. Със сигурност джанти 17" + гуми = само гуми 18" на посочения размер
Аз зимата карам с 16" алуминиеви точно заради по-добрите гуми, които мога да си позволя на този размер. Лятото с 17
Аз зимата карам с 16" алуминиеви точно заради по-добрите гуми, които мога да си позволя на този размер. Лятото с 17
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
колегите го казаха, аз на твоя място бих взел едни 17ки стил44 (за твоята кола това е мин. размер джанта) примерно защото са масови лесно се намират и не са на мн дебели пари, от там едни нови зимни гуми които ще са в рамките на около 200 кинта парчето и не на последно място този комплект зимни гуми с джанти ще ползваш 3-4 сезона.
Качи някоя снимка да я видим тази кола
Качи някоя снимка да я видим тази кола

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ociata написа:Колега аз съм в същото положение. Мисля да слагам 17 за зимата, най-вече за да мога да си позволя по-добри гуми. Размерите са написани на колонката на шофьорската врата. Този размер - 255/35/18 е стандартен за задни гуми.
Kъде точно видя ,че 255/35 е стандартна - зависи от J на джантата...на 8.5 - да но на по-малко не бих сложил...
Не разбирам логиката - как ще сложиш 17 железни като си я видял с 18-ки...еми с кеф и аз съм на 18 М джанти и с кеф си слагам чисто новите 16-ки зимни гуми ,както каза Слави - цената е доста по-добра..от друга страна 30-ката минимума е 17"...а за 18-ки сложи поне 225/45/18 не 40..с тоя нисък профил за зимата ...идеята е по-висока идея по тясна гума..примерно а и 2 18" хубави зимни гуми са почти колкото 4 хубави 17" да не кажа нови
А тва с 265

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:ociata написа:Колега аз съм в същото положение. Мисля да слагам 17 за зимата, най-вече за да мога да си позволя по-добри гуми. Размерите са написани на колонката на шофьорската врата. Този размер - 255/35/18 е стандартен за задни гуми.
Kъде точно видя ,че 255/35 е стандартна
На лепенката на шофьорската колонка

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:Gqbriel написа:ociata написа:Колега аз съм в същото положение. Мисля да слагам 17 за зимата, най-вече за да мога да си позволя по-добри гуми. Размерите са написани на колонката на шофьорската врата. Този размер - 255/35/18 е стандартен за задни гуми.
Kъде точно видя ,че 255/35 е стандартна
На лепенката на шофьорската колонка
Като допустим размер да,но и джантата да го позволява
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
хАлумин 17-ки + 225/45 или 205/50 е по-практичното решение от 18-ки за зимата
какот и да го погледнеш - цена, гумаджий, височина на гумата и тн
има и железни 17-ки, аз лично продадох едни
те май обаче твърдо са за 205/50 17
ама гледам, че се бистри в съседната тема и 16-ки от с 5-тицово ЕТ че ще влезнат
аз лично не бих експериментирал с 16-ки, но въпроса е че варианти има ...
какот и да го погледнеш - цена, гумаджий, височина на гумата и тн
има и железни 17-ки, аз лично продадох едни

ама гледам, че се бистри в съседната тема и 16-ки от с 5-тицово ЕТ че ще влезнат

аз лично не бих експериментирал с 16-ки, но въпроса е че варианти има ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:ociata написа:Колега аз съм в същото положение. Мисля да слагам 17 за зимата, най-вече за да мога да си позволя по-добри гуми. Размерите са написани на колонката на шофьорската врата. Този размер - 255/35/18 е стандартен за задни гуми.
Kъде точно видя ,че 255/35 е стандартна - зависи от J на джантата...на 8.5 - да но на по-малко не бих сложил...
Не разбирам логиката - как ще сложиш 17 железни като си я видял с 18-ки...еми с кеф и аз съм на 18 М джанти и с кеф си слагам чисто новите 16-ки зимни гуми ,както каза Слави - цената е доста по-добра..от друга страна 30-ката минимума е 17"...а за 18-ки сложи поне 225/45/18 не 40..с тоя нисък профил за зимата ...идеята е по-висока идея по тясна гума..примерно а и 2 18" хубави зимни гуми са почти колкото 4 хубави 17" да не кажа нови
А тва с 265- си е извращение за зимата на кола със задно
![]()
Ми видях го на колонката на вратата както казаха колегите пред мен. Затова реших че е стандартно, там не пише какъв J да е джантата

Иначе аз лично за зимата не бих взел много широки гуми по ред причини

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
ociata написа:Иначе аз лично за зимата не бих взел много широки гуми по ред причиниВ смисъл бих избрал 205/50 пред 225/45...
и е така и не е, помисли си зимата или по-скоро докато си със зимни гуми - колко време караш в сняг и колко на мокър и сух път?
И двете си имат предимства ама гума 205 на 200+ коня кола мааалко ми малее на мен поне.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:ociata написа:Иначе аз лично за зимата не бих взел много широки гуми по ред причиниВ смисъл бих избрал 205/50 пред 225/45...
и е така и не е, помисли си зимата или по-скоро докато си със зимни гуми - колко време караш в сняг и колко на мокър и сух път?
И двете си имат предимства ама гума 205 на 200+ коня кола мааалко ми малее на мен поне.
Aз определено съм за алуминиеви и по-отворени в смисъл с достъп до вътрешната страна на джантата - защо го казвам..зимата след продължително каране на сняг ,на другия ден се качвам и колата почна да подскача (меко казано) направо се стреснах че нещо се е строшило - оказа се лед по вътрешната страна на джантата - а както е затворена желязната без да я вдигна и го изчистя няма как да стане - докато с алуминиева с водоструйката ще се изчисти
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Gqbriel написа:K_Ilkov написа:ociata написа:Иначе аз лично за зимата не бих взел много широки гуми по ред причиниВ смисъл бих избрал 205/50 пред 225/45...
Aз определено съм за алуминиеви и по-отворени в смисъл с достъп до вътрешната страна на джантата - защо го казвам..зимата след продължително каране на сняг ,на другия ден се качвам и колата почна да подскача (меко казано) направо се стреснах че нещо се е строшило - оказа се лед по вътрешната страна на джантата - а както е затворена желязната без да я вдигна и го изчистя няма как да стане - докато с алуминиева с водоструйката ще се изчисти
Джанти, сток със тасове, не са ли алуминиеви (само изглеждат, че са железни)?
За 4г. зимата, нито един път не мие замръзвало, подскачало или пък да се криви нещо в тези джанти.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2