320d 2004 - пуши бяло, губи мощност
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
320d 2004 - пуши бяло, губи мощност
Здравейте,
Вчера както си карах и изведнъж колата започна да губи мощност, не иска да се форсира. Пуши бяло и мирише на сурова нафта. Вътре таблото не индикира, че има проблем. Едвам едвам се прибрах. С какво може да е свързан проблема? Възможно ли е да е заседнал ЕГР-а и да вкарва изгорели газове постоянно? Всичко стана точно след като смених термостат, не знам дали има връзка, просто го споменавам.
Вчера както си карах и изведнъж колата започна да губи мощност, не иска да се форсира. Пуши бяло и мирише на сурова нафта. Вътре таблото не индикира, че има проблем. Едвам едвам се прибрах. С какво може да е свързан проблема? Възможно ли е да е заседнал ЕГР-а и да вкарва изгорели газове постоянно? Всичко стана точно след като смених термостат, не знам дали има връзка, просто го споменавам.
Re: 320d 2004 - пуши бяло, губи мощност
Лоша работа, според мен голяма вероятност да е от турбината но нека и колегите кажат какво мислят.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Не е от ЕГР-а. Ако е от него ще пуши черно и изкарва много сажди. Ако изкарва синкав пушек може да е турбината. Провери да не се е счупила някоя дюза или цилиндър. 

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Турбо, пеперудки или дюза/и. Мини първо на една диагностика - то ще си покаже.
Si non confectus, non reficiat.
Оп, пропуснах да напиша, че тресе мотора доста и при свободен ход и при подаване на газ, прекъсва , не работи добре. Което от своя страна ме кара да мисля, че не е турбина, защото не би трябвало да тресе ако е тя. А дюзите - би трябвало да светне "check" лампичката, защото доколкото знам, компютъра следи за смесообразуването и ако нещо не е наред, би трябвало да сигнализира. Пеперудките излетяха отдавна,тях не ги броя изобщо. А да и пуши само при опит за форсиране, на място тресе, но не пуши. Това е за момента състоянието. Някакви предположения?
- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
При мен беше заминала дюза и не светеше нищо. Но пък и пушека беше черен.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Щом тресе и губи мощност ... Вървят си нещата към дюза/дюзи ...
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
По-добре не карай така, за да не каже бау някое бутало.

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- lordtwister
- кандидат ентусиаст
-
Аз залагма на турбо, че бая често идват коли с такъв пролблем(не само BMW-та).Кажи от кой град си някой колега може да погледне и да каже 

От София съм, въпроса е, че колата фалира на път за село и я оставихме там, та е малко сложно. Иначе може и турбо да е, сега през уикенда отивам да диагностицирам и ще си каже. Иначе белята стана с около 180 км/ч и изведнъж просто изгуби мощност и спря да върви. Ама каквото й да е, ще се прави, няма начин.
Освен да споделя какво се случи с каручката ми. Значи оказа се, че се е счупил клапан и парче е паднало в 1-ви цилиндър, при което е надрало и цилиндъра. Наложи се шлайфане на глава, набиване на риза на 1-ви цилиндър. Сменихме 2 бутала, сегменти и клапани, освен това всички лагери. Надявам се дотук всичко да е наред вече. Освен това занесох дюзите при един познат и той каза, че само 1 е работила както трябва, което наложи 4 нови разпръсквачи. Сега е време за разработване ...
Ако всичко е наред след това, ще има ремап!!! Край на треперенето и пазенето!

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Клапан или пеперудка? Крайно невероятно е да се е счупил клапан. Гледам, че си с новия мотор, а там има сериозни проблеми с пеперудките...
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Zagy написа:Клапан или пеперудка? Крайно невероятно е да се е счупил клапан. Гледам, че си с новия мотор, а там има сериозни проблеми с пеперудките...
Zagy - вчера ми показаха бутало с клапан...комплект!
Счупен клапан - забит в буталото

Много съжалявам колега за проблема ти колега.
Такива теми направо ме разубеждават от този така привлекателен мотор.
Дано да не е често срещано.
Такива теми направо ме разубеждават от този така привлекателен мотор.
Дано да не е често срещано.
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2