Проблем с 318 на бензин
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i 98
Проблем с 318 на бензин

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Re: Проблем с 318 на бензин
Колега с добавката Лики Моли, която е за 70л. гориво ще има ефект, ако покараш например извънградско 200-300 км., ама за 50 км. и ако е в града няма да усетиш никаква разлика.

- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
Извънградско карах на постоянни обироти, реално на шишето нямаше указание за колко литра е. Затова я сложих в половин резервоар със А98, :без никаква промяна. Мисля да сваля дюзите да ги изчиста, по-добре ще да е. Ще пиша дали е имало ефект.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Пробвай да я караш поне 50 км само на бензин без да помирсва и грам газ и кажи дали ти се е оправил проблема ако ти изчезне ще ти кажа къде да гледаш.
Това е часто срещан проблем при е46 на газ по простата прицина че колата на 50 км си прави адаптация на горивната смес.
Другото за което се сещам е дебитомера също го провери на студен мотора когато ти прави проблеми на бензин откачи му буксата и виж дали пукането и работата на мотора ще се оправи.
Това е часто срещан проблем при е46 на газ по простата прицина че колата на 50 км си прави адаптация на горивната смес.
Другото за което се сещам е дебитомера също го провери на студен мотора когато ти прави проблеми на бензин откачи му буксата и виж дали пукането и работата на мотора ще се оправи.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
На 1-во четене, защо не опиташ да си почистиш стъпковото моторче и дроселовата клапа?
Провери клапана на картерните.Ако му е скъсана мембраната,ще смуче въздух и колата няма да работи добре(прекъсване ,не равномерен празен ход и т.н.)
- vavilon
- старши ентусиаст
-
sachs написа:Провери клапана на картерните.Ако му е скъсана мембраната,ще смуче въздух и колата няма да работи добре(прекъсване ,не равномерен празен ход и т.н.)
Колега, ако е скапан клапана, и на газ ще прекъсва и гасне!
vavilon написа:sachs написа:Провери клапана на картерните.Ако му е скъсана мембраната,ще смуче въздух и колата няма да работи добре(прекъсване ,не равномерен празен ход и т.н.)
Не е така

- vavilon
- старши ентусиаст
-
sachs написа:vavilon написа:sachs написа:Провери клапана на картерните.Ако му е скъсана мембраната,ще смуче въздух и колата няма да работи добре(прекъсване ,не равномерен празен ход и т.н.)
Не е така.В повечето случай на газ си бачка супер,а на бензин не.Не казвам,че на колегата проблема му е в клапана,казвам да го има в предвид и да го провери.
vavilon написа:Клапан за картерни газове-89.54 BGN, Дару Кар
E? И на газ и на бензин оборотите се клатиха като за последно.

- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Здрасти колега, и при мен започна да се появява такъв проблем в последните дни. На гас е часовник но на бенз тресе, неработи равномерно, прекъсва. топла студена все е така. Предполагам са дюзи и понеделник ще я вкарвам в сервиз да видят и после ще кажа какво е станало. Междудругото немисля че газта е проблема. подобно нещо го имаще от преди да сложа газта но доста по леко. Според мен и скапания бенз тука може да докара този проблем. Някой може ли да изясни баш защо обаче на гас никакви проблеми няма при зацапани толко дюзи.
- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
Е ! Благодаря за отговорите
клапата на картерните газове мисля, че споменах, че съм го сменял. Дроселната клапа също я сменях, поради причината, че слагах автопилот и ми трябваше клапа с два държача за жила, но след като я сложих не съм имал проблеми, колкото до стъпковото моторче не съм го пипал. Така не ми остана и време. Но ще направя тази манипулация преди да пристъпя към дюзите. Но степ мотора не е ли само за празен ход. При мен като давам газ никаква я няма...

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Точно към самия клапан за картерните газове има и един маркуч, който при мен се беше скъсал. Може от там да ти дърпа въздух.
А клапана за картерните газове май се прецаква на 100к км. Аз моя вече съм го сменял 2 пъти
На мен ми се бяха зацапали дюзите и прекъсваше и пукаше когато е студена, а като загрее нямаше проблеми. Всяка зима правя по два резервоара с добавката на Лики Моли за дюзи и вече нямам проблем.
Свещите сменял ли си ги ?
А клапана за картерните газове май се прецаква на 100к км. Аз моя вече съм го сменял 2 пъти

На мен ми се бяха зацапали дюзите и прекъсваше и пукаше когато е студена, а като загрее нямаше проблеми. Всяка зима правя по два резервоара с добавката на Лики Моли за дюзи и вече нямам проблем.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
kriso85 написа:Точно към самия клапан за картерните газове има и един маркуч, който при мен се беше скъсал. Може от там да ти дърпа въздух.
А клапана за картерните газове май се прецаква на 100к км. Аз моя вече съм го сменял 2 пъти![]()
По два резервоара всяка зима ??? Ми то тогава не се ли обесмисля карането на газ ??? Тез 2 резервоара пфу

Свещите са сменяни
- vavilon
- старши ентусиаст
-
meraklia_pz написа:kriso85 написа:Точно към самия клапан за картерните газове има и един маркуч, който при мен се беше скъсал. Може от там да ти дърпа въздух.
А клапана за картерните газове май се прецаква на 100к км. Аз моя вече съм го сменял 2 пъти![]()
По два резервоара всяка зима ??? Ми то тогава не се ли обесмисля карането на газ ??? Тез 2 резервоара пфуНе е ли по-евтинко и по-ефикасно да се изчистят диузите ??? Май от тях ще да е...
Свещите са сменяни
Незнам ама М43 набори 98/99г., почнаха леко да се предават.

14 мнения
• Страница 1 от 1