Свети лампа на ръчна(жълта)и няма задна при автомат

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Свети лампа на ръчна(жълта)и няма задна при автомат

Мнение от Ogi_rlz » 02 Сеп 2012, 20:44

Здравейте колеги. Днес докато си караш изведнъж ми мигна лампата за ръчната спирачка и един триъгълник по средата между километража и оборотомера. Веднага щом светнаха отбих и пуснах загасих колата. Първия път не поиска да запали, а на втория запали в този момент лампите продължиха да светят. Върнах колата в къщи лампите продължават да си светят и нямам задна скорост, когато я включа колата стои като пън.
Какво може да е това?
Нямам проблеми с автоматика много гладко сменя скорости.

Потребител
Аватар

Re: Свети лампа на ръчна(жълта)и няма задна при автомат

Мнение от Ogi_rlz » 02 Сеп 2012, 22:10

Лампата За ДСЦ и тази на ръчната светят постоянно. Преди малко проверих дали дсц работи завъртя се на 360 тази кола..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 02 Сеп 2012, 23:25

С коя скоростна кутия си?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от Ogi_rlz » 02 Сеп 2012, 23:32

5степенна автоматична немога да ти кажа точен модел.. сега четох че и други имат моя проблем. Свети лампата за ДСЦ и тази на ръчната с жълто, но никои не споменава за проблем с задната.. :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 03 Сеп 2012, 12:05

DSC-то и ръчната в жълто е обикновенно от ABS датчик или кормилния сензор, и на мен ми се случи преди няколко седмици, но като изгася колата и се оправи. Случва се и от прекалено малко или голямо напрежение на акумулатор. Между другото виж си стойностите му в скритото меню, че може проблемът да е от него и за това и за скоростната кутия колкото и смешно да звучи. Четох че автоматика много се влияе от напреженията в колата и при кофти акумулатор или реле на алтернатора се бъгва кутията. Имах проблем с моята преди месец и като смених маслото на скоростната и се оправи. Твоето кога е сменяно последно?

Потребител
Аватар

Мнение от Ogi_rlz » 03 Сеп 2012, 19:43

Ами колега Благодаря! За дсц и лампата на ръчната не знам нищо все още, но съм решил да сменямам маслото, филтъра и гарнитурата на кутията така ще имам едно главоболие по-малко. За проблема с ДСЦ и Ръчната не знам още нищо. Приемам всякакви съвети и ще проверя акумулатора както ми каза. :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 09 Сеп 2012, 17:14

Колега, аз малко ще си повторя въпроса, но каква е кутията на колата ти или поне каква е колата и годината на производство?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 09 Сеп 2012, 21:22

Соленоид на задна ти дава проблем. Потърси в е46 фанатикс има подробна тема как се оправя.
Изображение

Назад към E46