320д - нещо й стана
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
320д - нещо й стана
колеги,
колата вървеше добре. Преди месец-два й смених разпръсквачите на дюзите, че беше почнала много да пуши и се оправи.
Днес обаче нещо и стана. Паля тръгвам и нещо не беше наред - тресе към 2000 оборота, на моменти губи мощност, давам газ, а тя или не засилва или забива дори леко, гледам отзад яко бял дим. Турбото се чува, че развърта. От време навреме не може да дигне и много обороти. Въпреки тресенето си вървеше.
Вечерта тръгвам да паля и работата се беше влошила много. Докато сутринта на празен ход работеше напълно нормално и спокойно и почти не пушеше, вечерта след като престоя беше различно. Паля - с мъка запали, на пресекулки. После се мъчи да вдигне 830 оборота, но не може, стрелката седи на 500-600. Всичко се тресе, блъска, яко бял дим с мирис на нафта. Давам газ да пробвам да я стабилизирам, но не става и не става и се отказах.
Дали е нещо с ГНП това и какво точно? Лесно ли се сваля тая помпа, ако искам да я занеса някъде?
колата вървеше добре. Преди месец-два й смених разпръсквачите на дюзите, че беше почнала много да пуши и се оправи.
Днес обаче нещо и стана. Паля тръгвам и нещо не беше наред - тресе към 2000 оборота, на моменти губи мощност, давам газ, а тя или не засилва или забива дори леко, гледам отзад яко бял дим. Турбото се чува, че развърта. От време навреме не може да дигне и много обороти. Въпреки тресенето си вървеше.
Вечерта тръгвам да паля и работата се беше влошила много. Докато сутринта на празен ход работеше напълно нормално и спокойно и почти не пушеше, вечерта след като престоя беше различно. Паля - с мъка запали, на пресекулки. После се мъчи да вдигне 830 оборота, но не може, стрелката седи на 500-600. Всичко се тресе, блъска, яко бял дим с мирис на нафта. Давам газ да пробвам да я стабилизирам, но не става и не става и се отказах.
Дали е нещо с ГНП това и какво точно? Лесно ли се сваля тая помпа, ако искам да я занеса някъде?
- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Re: 320д - нещо й стана
Аз съм,за авансатор на помпата,много неприятен проблем,точно така съм му ял попарата
.Пробвай да сложиш 2т масло в нафтата и покарай,дано се оправи на един,резервоар носи литър.Слагай и сподели
Инъче ги правят но е нерви и пари.

Инъче ги правят но е нерви и пари.
!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
ГНП-то ще е.Дано си късметлия да се оправи.Сипвай маслото.
Колеги, закачихме колата към компютър да видим какво е записала като грешка. В прикачения файл съм сложил снимката.
Като цяло дава това:
injection timing control
Position timing control wrong by +/- 3 degree
Това е превод. На снимката е на немски.
На къде отиват нещата според вас? Нещо по ГНП сигурно, но какво ли ще е?
Също така - някой запознат ли е със сервиза Decbg.com - Dec Superscan II? Изглежда правят ремонти и тн. Моля ако някой има опит с тях да коментира.
Мерси
Като цяло дава това:
injection timing control
Position timing control wrong by +/- 3 degree
Това е превод. На снимката е на немски.
На къде отиват нещата според вас? Нещо по ГНП сигурно, но какво ли ще е?
Също така - някой запознат ли е със сервиза Decbg.com - Dec Superscan II? Изглежда правят ремонти и тн. Моля ако някой има опит с тях да коментира.
Мерси
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Както по-нагоре те посъветваха - сипи 1 литър 2Т масло на един резервоар (или в съответната пропорция на по-малко гориво) и виж дали ще се оправи. И според мен пролема е от аванса.
Si non confectus, non reficiat.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
За жалост в ГНП-то е проблема, задрало авансаторно бутало, сложи масло в нафтата както казаха колегите и виж дали ще има подобрение, но по добре сваляй помпата и я ремонтирай докато не е изгоряла електрониката.
За свалянето ти трябва специална скоба да отцепи зъбното колело от вала на помпата и да го задържи като я извадиш.
За свалянето ти трябва специална скоба да отцепи зъбното колело от вала на помпата и да го задържи като я извадиш.
колеги,
добавих масло, и покарах доста, но не се оправи. Дадох я да и свалят помпата и сега нещо странно се появи, което не знам как да го разбирам.
Майстора дето я сваля каза, че нещо било разместено. Нагласял бил маховика, но се било размествало със белага на помпата или нещо такова. Маховика ми може ли да бъде монтиран неправилно и разместен или нещо? Странна работа. Да не ме будалкат нещо.
А и колата си вървеше както трябва, нормално се държеше, мотора нормално звучеше.
Така ли се сваля помпа - гледа се и позицията на маховика ли? В TIS май нямаше такива работи.
добавих масло, и покарах доста, но не се оправи. Дадох я да и свалят помпата и сега нещо странно се появи, което не знам как да го разбирам.
Майстора дето я сваля каза, че нещо било разместено. Нагласял бил маховика, но се било размествало със белага на помпата или нещо такова. Маховика ми може ли да бъде монтиран неправилно и разместен или нещо? Странна работа. Да не ме будалкат нещо.
А и колата си вървеше както трябва, нормално се държеше, мотора нормално звучеше.
Така ли се сваля помпа - гледа се и позицията на маховика ли? В TIS май нямаше такива работи.
7 мнения
• Страница 1 от 1