330D проблеми... моля за Помощ!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 318i ; E46 330d
330D проблеми... моля за Помощ!
Здравейте на всички.
От доста време съм собственик на Е36, но от скоро съм и собственик на дългоочакваното Е46.... 330D 2003г. (184к.с.). Въпреки, че бях заклет фен на бензина и твърдо против дизела... ето , че нещата се обръщат, не знам още за добро или зло, но времето ще си покаже.
Та както казах имам колата от скоро, но вече се сблъсках с няколко проблема и се надявам на вашата помощ.
Първото което е сутрин когато запаля колата на студен мотор се усещат претрепвания (сякаш прекъсва) доста чувствителни и стрелката на оборотите лавира с 2-3мм нагоре-надолу. След като загрее двигателя няма проблеми.
Втория ми проблем е с хидравликата... когато взех колата волана беше доста тежък.... след седмица, две необяснимо поолекна, но една сутрин когато запалих колата чух неприятен стържещ шум от към двигателя, вдигнах капака и звука идваше от хидравличната помпа... нивото на маслото на хидравликата беше паднало доста. Маркучите на хидравликата са омаслени здраво.... някои знае ли как се свалят и подлежат ли на ремонт(дано в тях да е проблема да не е помпата).

От доста време съм собственик на Е36, но от скоро съм и собственик на дългоочакваното Е46.... 330D 2003г. (184к.с.). Въпреки, че бях заклет фен на бензина и твърдо против дизела... ето , че нещата се обръщат, не знам още за добро или зло, но времето ще си покаже.
Та както казах имам колата от скоро, но вече се сблъсках с няколко проблема и се надявам на вашата помощ.
Първото което е сутрин когато запаля колата на студен мотор се усещат претрепвания (сякаш прекъсва) доста чувствителни и стрелката на оборотите лавира с 2-3мм нагоре-надолу. След като загрее двигателя няма проблеми.
Втория ми проблем е с хидравликата... когато взех колата волана беше доста тежък.... след седмица, две необяснимо поолекна, но една сутрин когато запалих колата чух неприятен стържещ шум от към двигателя, вдигнах капака и звука идваше от хидравличната помпа... нивото на маслото на хидравликата беше паднало доста. Маркучите на хидравликата са омаслени здраво.... някои знае ли как се свалят и подлежат ли на ремонт(дано в тях да е проблема да не е помпата).
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: 330D проблеми... моля за Помощ!
Привет колега , по пьрвия проблем мисля че мога да ти помогна ; замери подгревните свещи , имаш изгоряла / ли/ свещи и затова прекьсва. Свещите се сменят всички наведньж , и шесте , тьи като новите са с различно топлинно число и ако смениш примерно 1 или 2 сатарите ще изгорят по кьсно . дано да сьм ти помогнал 

- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Колега, честито! За претрисането диагностика, Dimitroff може да помогне тук.
За волана по начало си е тежък волана на Е46, не го очаквай лек... това е факт, предлагам ти като начало да смениш маслото на хидравликата да видиш какво ще стане... с една спринцовка издърпай старото и налей няколко пъти ново тегли наливай докато се поизбистри и виж дали има промяна... сложи Дексрон 6 има го навсякъде.
За волана по начало си е тежък волана на Е46, не го очаквай лек... това е факт, предлагам ти като начало да смениш маслото на хидравликата да видиш какво ще стане... с една спринцовка издърпай старото и налей няколко пъти ново тегли наливай докато се поизбистри и виж дали има промяна... сложи Дексрон 6 има го навсякъде.

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
krasi2bmw написа:замери подгревните свещи , имаш изгоряла / ли/ свещи и затова прекьсва.
Запознат ли си с работата и устройството на дизеловия мотор ?

Автора...симптомите ти са типични за дюза...
Относно волана и хидравликата - без да се разгледа - няма как да се каже с точност.
Ако решиш - хвърли едно око на линка в подписа ми и се обади

- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви колеги за мигновеното Ви отзоваване.....
Искам да добавя, че още като закупих колата я закарах в ДаруКар.... там смених маслото на двигателя, маслен, горивен и въздушен филтър. А също така и диагностика на двигателя. От там ми заявиха, че двигателя, дюзите и турбото са наред и всичко е ок.
Искам да споделя, че сам крайно недоволен от ДаруКар и повече няма да ги посетя, не ги препоръчван на никой(лично мнение)
Колега Димитрофф.... аз в момента съм в Германия, утре се прибирам и с тебе ще се видим

Искам да добавя, че още като закупих колата я закарах в ДаруКар.... там смених маслото на двигателя, маслен, горивен и въздушен филтър. А също така и диагностика на двигателя. От там ми заявиха, че двигателя, дюзите и турбото са наред и всичко е ок.
Искам да споделя, че сам крайно недоволен от ДаруКар и повече няма да ги посетя, не ги препоръчван на никой(лично мнение)
Dimitroff написа:krasi2bmw написа:замери подгревните свещи , имаш изгоряла / ли/ свещи и затова прекьсва.Dimitroff написа:krasi2bmw написа:замери подгревните свещи , имаш изгоряла / ли/ свещи и затова прекьсва.
Запознат ли си с работата и устройството на дизеловия мотор ?доста грешно предположение, особено в предвид външните температури и сезона...
Автора...симптомите ти са типични за дюза...
Относно волана и хидравликата - без да се разгледа - няма как да се каже с точност.
Ако решиш - хвърли едно око на линка в подписа ми и се обади
Колега Димитрофф.... аз в момента съм в Германия, утре се прибирам и с тебе ще се видим

- gazibarev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: щраус
Тресене може да се получава от много неща. При мен тресеше сутрин от скъсан тампон на двигателя, а за подгряването....свещите се включват когато температурите паднат доста... иначе не работят. волана си е твърд по принцип но губиш течност вероятно от скъсан маркуч.. най вероятно от този който връща течността в съда обратно..те са два един до друг и единия с ниското налягане често се пука.. пипни го отдолу и ако е омаслен сменяй
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
От скъсан тампон не може да ти тресе само сутрин, ще си тресе постоянно.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
При тези температури в момента не ми се вярва, че е свещ. За волана - трабва да се смени маслото и да се проверят (затегнат) скобите на маркучите. Може някой да се е разхлабил от вибрации.
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Тресенето е от дюза/и.

Закачихме колата за диагностика при колегата Димитрофф и се оказа че, на шестия цилиндър дюзата дава леки отклонения което не е типично и най-вероятно проблема идва от там.
А за хидравликата така и не мога да разбера от къде хвърля хидравличното масло..... забелязах че, до левия фар е омаслена много и се стича надолу... явно наистина е спукан маркуч. Някой дали знае как се откопчават тези маркучи от скобите за да ги сваля, някой дали ги е свалял?
- Zagy
- нафтения
-
Ако отклоненията са леки може и да имаш късмет и дюзата да се оправи като сипеш добавка за почистване в нафтата - Бардал или Кастрол ТДА. Нищо не ти пречи да опиташ 

Si non confectus, non reficiat.
- Double_D
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Ако отклоненията са леки може и да имаш късмет и дюзата да се оправи като сипеш добавка за почистване в нафтата - Бардал или Кастрол ТДА. Нищо не ти пречи да опиташ
Да, точно това ме посъветваха да направя.
Имаш ли си представа от къде мога да намеря тая добавка Бардал... или Кастрол ТДА и коя е по - добра?
- Zagy
- нафтения
-
Митака7 продава Бардал - пиши му едно лично да ти обясни къде му е магазина.
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Моите впечатления са, че Про Тек-а върши най-добра работа.
Митака7 предлага и него.
Митака7 предлага и него.
- mslmisko
- кандидат ентусиаст
-
И от мене един плюс за Про Тек.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3