Спирачни апарати от 330
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Спирачни апарати от 330
Здравейте колеги пиша от името на един приятел.Става въпрос за едно бмв е46 320д с ремап и джанти 19ки мкови(255/35R19).Стават ли спирачни апарати от 330 без преправяне и как стои въпроса с накладките на ръчната,а също така май минималния размер джанта ще е 17.поправете ме ако греша?Благодаря ви предварително

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
Re: Спирачни апарати от 330
plug&play са отпред без проблеми...отзад мисля че ще имаш малко игра защото самия барабан на диска е широчък но и да има игра тя е за не повече от 30мин...джантите да, минимума става 17"
П.П. или отзад направо ги взимай с носачите

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- mitko87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d facelift
- Мечтае да кара: ///М3
Louis написа:plug&play са отпред без проблеми...отзад мисля че ще имаш малко игра защото самия барабан на диска е широчък но и да има игра тя е за не повече от 30мин...джантите да, минимума става 17"
Той колегата ти каза всичко

Ако правилно разбирам за да сложа апарати от 330 на друго е46 ми трябват само апаратите и стойките им, съответно дискове и накладки?
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
.... и да си направиш челюсти за ръчната.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Явно съм по разсеян от обикновено, питах само за предни, ама както съм го написал даже и гадател да е човек трудно ще се досети. Задните засега не мислех да ги сменям, те са 294мм, мислех само да им сложа EBC накладки.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Не нарушавай баланса в спирачките, писано е многократно.
На голяма скорост е ОК, но при по-бавно каране предните ще се опитват да блокират и ще се намесва АБС-а.
А и е46 не е от БМВ-та с леки задници.
На голяма скорост е ОК, но при по-бавно каране предните ще се опитват да блокират и ще се намесва АБС-а.
А и е46 не е от БМВ-та с леки задници.
А предпазните ламаринки трябва ли да ги сменя и голям ли е филма, защото си представям някакво сваляне на главина?
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
efren написа:А предпазните ламаринки трябва ли да ги сменя и голям ли е филма, защото си представям някакво сваляне на главина?
Не трябва, просто дисковете ще са по-големи от тези ламарини и може да ти изглежда странно. Аз лично не бих се занимавал да ги сменям, но всеки си преценява. Наясно ли си с това, че много хора пишат, че след смяната се променя хода на педала? Това беше причината за мен да се откажа.
За смяната се сваля главината.

Обещавам до 1-2 дена да пиша дали са усеща промяната. Все пак 330-ките са със същата спирачна помпа и щом е работела там ще работи и тук. Вероятно с помпа от м-ка ще е по готино ама...
Denmark написа:efren написа:А предпазните ламаринки трябва ли да ги сменя и голям ли е филма, защото си представям някакво сваляне на главина?
Не трябва, просто дисковете ще са по-големи от тези ламарини и може да ти изглежда странно. Аз лично не бих се занимавал да ги сменям, но всеки си преценява. Наясно ли си с това, че много хора пишат, че след смяната се променя хода на педала? Това беше причината за мен да се откажа.
За смяната се сваля главината.
Само да кажа личния си опит. Вярно не в е46, но в е36 промяната не е чак толкова фрапантна колкото се изписва навсякъде неясно защо...имаш ±2см празен ход попринцип и още ±2см сигурно от това, че са сменени апаратите...реално адаптацията на шофьора с този "празен ход" е за един ден каране.
Относно въпроса на колега по горе за ламаринките зад диска...не е задължително идват точно на ръба на диска и нито пречи нито ще усетиш някаква разлика

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

Вчера сложих нови маркучи и червено EBC отзад, днес сложих отпред апарати и маркучи. Все още натискам лекичко педала за да могат да се сработят накладките, но засега аз не усещам някаква сериозна промяна в хода на педала. Може би субективното усещане е такова защото смених обикновените маркучи със стоманени HEL.
Вече минах 700-800 км и днес пробвах спирачките при праволинейно движение от 140-150 км/ч - много добре, но бях с детето и не съм пробвал как е в завой. Иначе за хода на педала - просто не мога да усетя разликата, може би съм привикнал за 10-ина дена.
13 мнения
• Страница 1 от 1