Въпросче относно фаровете (е46 преди фейслифта)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: BMW M6 Gran Coupe
Детайли за колата: 320d/sedan/year 2000

Въпросче относно фаровете (е46 преди фейслифта)

Мнение от Asgard » 24 Авг 2012, 18:52

Здравейте! Интересува ме дали фарове за е46 преди фейслифта от английска кола могат да се регулират , така че да не заслепяват насрещнодвижещите се и да са като нормални фарове от кола с лява дирекция. И по специално става въпрос за ето тези фарове:
http://prodavalnik.com/prodavam-farove- ... 1-i6248997

Разбрах ,че много скоро при преминаването на годишни технически прегледи , нерегулираните фарове и такива от английски коли ще представляват голям проблем.

Много спешно ми се налага да сменя фаровете и ще съм Ви благодарен ,ако ми съдействате с мнения.

ПС: Моля администраторите и модераторите да не гледат на линка като на реклама или нещо подобно с комерсиална цел и да не го трият (ако е възможно).

Потребител
Аватар

Re: Въпросче относно фаровете (е46 преди фейслифта)

Мнение от Nafarforii_89 » 24 Авг 2012, 19:11

Чак като от кола с лява дирекция няма как да станат.Разликата е в рефлекторите(насочени са леко наляво,а при тези с ляв на дясно).Като светене трудно се различават.С настройка може леко да се коригират но пак ще заслепяват.Но така или иначе всяка втора кола заслепява в БГ (едни са с фарове от англичанка,други не са ги регулирали,трети просто си карат на дълги.)
Въпросът с прегледите-на някои места ги гледат,други не.Винаги ще има сервизи където ще си затварят очите,въпроса е при смяна на регистрация в КАТ дали ще гледат,но това теб едва ли ще те касае.Пример:преди месец ходих да сменям регистрацията на една кола в КАТ,вече беше регистрирана в бг.Провериха ми само номера на двигателя и рамата,после ходих на преглед в един сервиз.Там пак не ги провериха даже и за пред камерата :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Мнение от dzvonko » 25 Авг 2012, 13:26

Няма как релфекторни фарове от англичанка да се регулират за дясно движение! Десния ми фар беше такъв и просто нямаше начин. Какво ли не пробвах. Смених си рефлектора и сега свети супер добре. Не си заслужава да вземеш английски фарове, и да се мъчиш с реглаж... прсото няма да светят хубаво. От както си смених рефлектора с нормален, вечер е удоволствие да се кара :)

Само на ксеноновите може да се сменя дирекцията.

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: BMW M6 Gran Coupe
Детайли за колата: 320d/sedan/year 2000

Мнение от Asgard » 26 Авг 2012, 16:12

Ясно , знаячи ще си търся други фарове..
Благодаря Ви много за съветите , бяха ми доста полезни!

Назад към E46