Работна Температура на Двигателя

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Работна Температура на Двигателя

Мнение от hacker4eto1 » 24 Авг 2012, 10:54

Здравейте,колеги искам да ви попитам нещо относно каква трябва да е температурата(работната) на двигателя.
Колата е 328Ci 2000г. имам я от скоро. Карам я само с гориво 98.(от Лукойл)..
Та винаги когато запаля колата стрелката за температурата още на 10 тия метър или просто докато я изкарам от гаража е вече на първата чертичка.. продължа ли си да карам стига до средата и не мърда винаги си стой посредата... Просто ми се струва много Нереално толкова бързо да се покачва работната температура... Вчера се прибрах от работа в 6 изгасих колата , и като я запалих в 9 уреда за температурата с вкл. на двигателя показа веднага на първата чертичка .. за 3 часа как така няма да изстине този двигател... Колата от както я купих от Автокъщата и смених само консумативи 1 ремък за Климатроника и маслото това е.. Не съм сменял антифриз ... в книжката пише ,че работната температура е в средата.. Но ми се струва ,че много бързо я стигам... Не съм на ясно просветлете ме .. A когато е вкл. двигателя и отворя капака... доста си грее от време на време се върти перката на радиатора но много слабо се чува.. Незнам аз ли си втълпявам нормално ли е това явление ... не съм карал преди толкова голям двигател незнам как трябва да грее и топлии..Отдолу си има кора незнам тя ли му пречи да Диша.. дайте едно мнение ,че съм от хората който с двигатели не са на вътре...
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Работна Температура на Двигателя

Мнение от vavilon » 24 Авг 2012, 11:00

В тея жеги какво очакваш, двигателят ти да е фризер? Има търсачка и то доста добра. Напиши в нея само "темература" и си чети! :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 24 Авг 2012, 11:04

Колега, мисля, че е нормално, даже е хубаво!
При мен е същото, стрелката отива на средата след 5 мин каране на колата и стои винаги там.
Ако си отключиш скритото меню, има опция да гледаш температурата на двигателя в реално време, та от 80 до 100 градуса май стрелката винаги си стои на средата.
Нормално е!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 24 Авг 2012, 11:15

Напълно нормално е, тези дни ти стартираш от 30-35 градуса заради външната температура, за 1 минута сигурно качва 40-45, не си спомням колкото точно беше края на синята зона, но беше нещо от сорта 40-45, затова излиза супер бързо, първата ти чертичка е 60 градуса, средата почва от 75 и стои до 115. Най-добре както каза колегата си виж скритото меню. При мен имаше проблем с прегряване от прецакано виско и после недозагряване от неработещ термостат, но сега всичко е ок - 88-92 ти е перфектно като температура, с клима и в трафик стига до 95-96...мине ли ги е добре да прегледаш как стоят нещата по системата..моята правеше 102-110 градуса постоянно заради виското...но самото бързо загряване, не е никак зле, даже е добре за икономия на гориво ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 24 Авг 2012, 13:19

Flipz написа:. При мен имаше проблем с прегряване от прецакано виско и после недозагряване от неработещ термостат, но сега всичко е ок - 88-92 ти е перфектно като температура, с клима и в трафик стига до 95-96...мине ли ги е добре да прегледаш как стоят нещата по системата..моята правеше 102-110 градуса постоянно заради виското...но самото бързо загряване, не е никак зле, даже е добре за икономия на гориво ;)

Само че твоя двигател е дизелов ;) При бензиновите е малко по-различно - на моя нормалната работна температура е 102-105 градуса...затова най-добре ще е някой със същия мотор, като на колегата да каже как се държи неговата кола :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 24 Авг 2012, 14:56

Така е, работните температури са различни, но принципът на охлаждане мисля, че е идентичен.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 24 Авг 2012, 15:02

Бензиновите мотори загряват доста по-бързо от печките :)

Мойта след цял ден на работа като я запаля вечерта и е в средата на синьото...
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 24 Авг 2012, 16:05

Поредната тема от която няма смисъл. Вече няколко теми има за термостати, температури и това колко бързо загрява е46 (всъщност този проблем според мен е редно да се пита зимата, а не лятото.

Назад към E46