Арматурно табло Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Арматурно табло Е46

Мнение от doncheff » 17 Авг 2012, 19:31

Здравейте колеги! Преди време свалях арматурното табло на колата, за да сложа хромирани рингове. Въпроса е, че след сглобяването му, малките копчета (врътки) не работят и няма как да си зануля километража примерно. Отварях го пак, не личи нещо да е счупено при тях, но пак не работят. Има сигурно някакъв майсторлък при слагането им. Виждам, че са с три "крачета". Сякаш трябва да са обърнати надолу. Иначе врътката отдясно работи, защото мога да си настроя часовника, но при натискане не занулява километража на борда. Споделете, ако знаете майсторлък.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Re: Арматурно табло Е46

Мнение от Malik » 17 Авг 2012, 20:13

И на мен ще ми е от полза тая тема.

Преди време в едно задръстване от скука като че ли превъртях едното и сега нямам часовник :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320I
Мечтае да кара: BMW

Арматурно табло Е46

Мнение от Emilian00 » 18 Авг 2012, 10:30

Колега и аз имам същият проблем след слагане на ринговете.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от doncheff » 18 Авг 2012, 13:01

Ами ако някой е правил тая интервенция и сега работят, да каже :) Аз днеска пак ще разглобявам, като гледам така :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 18 Авг 2012, 13:39

Колеги, отворете си таблато отново и внимателно наместете всичко. Ако няма нищо счупено трябва да работят при правилно наместване. На предната ми Е46 имах същяи проблем и всичко беше до наместване! Успех!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 18 Авг 2012, 13:49

На мен пък ми изчезна цифровия термометър и сега излиза само часовник, който само си сменя режима, но термометъра не ще да се върне :(
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 18 Авг 2012, 14:09

При мен се случи нещо интересно.

Колегата ме подсети с тая тема и днес реших да го сваля и аз и да видя защо не се върти въпросния бутон. Всичко точно, видях къде е проблема, сложих всичко обратно, вързах го и... километража се върна с 6000 км :mhihi:

На какво се дължи това?

Потребител
Аватар
Кара: Е46

Мнение от ceckosf » 18 Авг 2012, 15:58

doncheff написа:Здравейте колеги! Преди време свалях арматурното табло на колата, за да сложа хромирани рингове. Въпроса е, че след сглобяването му, малките копчета (врътки) не работят и няма как да си зануля километража примерно. Отварях го пак, не личи нещо да е счупено при тях, но пак не работят. Има сигурно някакъв майсторлък при слагането им. Виждам, че са с три "крачета". Сякаш трябва да са обърнати надолу. Иначе врътката отдясно работи, защото мога да си настроя часовника, но при натискане не занулява километража на борда. Споделете, ако знаете майсторлък.

И при мене беше така свалях го качвах го 10 пъти едно и също беше и на края установих че при разглобянето на таблото са изпаднали 2 много финни елемента(като пъпчици) които натискат бутоните на 2те врътки . За целта сваляш таблото пак и си изрежи от някаква пластмаса 2 (как да ги нарека незнам) елемента много внимателно и ги постави в средния отвор на таблото и така 100% ще ти работи всичко по таблото.
Ако не се справиш и си от София пиши ще ти помогна 10мин работа е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 19 Авг 2012, 11:45

Демирев написа:На мен пък ми изчезна цифровия термометър и сега излиза само часовник, който само си сменя режима, но термометъра не ще да се върне :(

Имаш ли лостче с бутон за Борд компютър защото това се получава когато е активиран Борда, но не е сменено лостчето :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 19 Авг 2012, 11:47

ceckosf написа:
doncheff написа:Здравейте колеги! Преди време свалях арматурното табло на колата, за да сложа хромирани рингове. Въпроса е, че след сглобяването му, малките копчета (врътки) не работят и няма как да си зануля километража примерно. Отварях го пак, не личи нещо да е счупено при тях, но пак не работят. Има сигурно някакъв майсторлък при слагането им. Виждам, че са с три "крачета". Сякаш трябва да са обърнати надолу. Иначе врътката отдясно работи, защото мога да си настроя часовника, но при натискане не занулява километража на борда. Споделете, ако знаете майсторлък.

И при мене беше така свалях го качвах го 10 пъти едно и също беше и на края установих че при разглобянето на таблото са изпаднали 2 много финни елемента(като пъпчици) които натискат бутоните на 2те врътки . За целта сваляш таблото пак и си изрежи от някаква пластмаса 2 (как да ги нарека незнам) елемента много внимателно и ги постави в средния отвор на таблото и така 100% ще ти работи всичко по таблото.
Ако не се справиш и си от София пиши ще ти помогна 10мин работа е.

тези бутончета са с три крачета и това в средата трябва да сочи ако не се лъжа надолу то се вижда то просто натиска както каза колегата едни гумени бутончета бели, ако се завърти наобратно ясно е че няма да може да ги натиска и съответно да изпълнява функциите това е за левия а десния той се завърта но пак мился, че сочеше надолу средното краче.
Просто си разглобете пак таблата и внимателно огледайте и сами ще се ориентирате.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от doncheff » 19 Авг 2012, 15:36

oci написа:тези бутончета са с три крачета и това в средата трябва да сочи ако не се лъжа надолу то се вижда то просто натиска както каза колегата едни гумени бутончета бели, ако се завърти наобратно ясно е че няма да може да ги натиска и съответно да изпълнява функциите това е за левия а десния той се завърта но пак мился, че сочеше надолу средното краче.
Просто си разглобете пак таблата и внимателно огледайте и сами ще се ориентирате.

Странното е, че ги наместих надолу, после затворих внимателно и въпреки това не бачкаха... Странна работа, пак ще ровя тия дни.

Потребител
Аватар
Кара: Е46

Мнение от ceckosf » 19 Авг 2012, 15:46

doncheff написа:
oci написа:тези бутончета са с три крачета и това в средата трябва да сочи ако не се лъжа надолу то се вижда то просто натиска както каза колегата едни гумени бутончета бели, ако се завърти наобратно ясно е че няма да може да ги натиска и съответно да изпълнява функциите това е за левия а десния той се завърта но пак мился, че сочеше надолу средното краче.

Странното е, че ги наместих надолу, после затворих внимателно и въпреки това не бачкаха... Странна работа, пак ще ровя тия дни.

Правиш всичко както трябва просто са ти изпаднали и на 2те врътки( бутони) едни много малки и финни пъпчици(аз така ги наричам). Ако се загледаш като отвориш таблото като натиснеш бутоните на вътре не достигат до копчето на таблото трбява да си направиш сам и да ги сложиш в средня отвор на таблото за да може като натиснеш или въртиш врътките да прават контакт с таблото и всичко да си работи на 6.
Малко по горе съм обяснил за какво става дума.

Потребител
Аватар
Кара: E46

Мнение от Ico PZ » 19 Авг 2012, 17:49

oci написа:
Демирев написа:На мен пък ми изчезна цифровия термометър и сега излиза само часовник, който само си сменя режима, но термометъра не ще да се върне :(

Имаш ли лостче с бутон за Борд компютър защото това се получава когато е активиран Борда, но не е сменено лостчето :D

При мене пък се получи обратното нямам борд комп.поне нямам такова копче от ляво на лоста на мигача когато взех колата ми показваше часовника после натинах нещо врътките на таблото и ми излезна температурата и от тогава не мога да си върна часовника въртя ги натискам ги и двете задържам какво ли не и9 не става само ми сменява темп. от градуси целзии на фаренхайт :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 20 Авг 2012, 21:55

Ico PZ написа:
oci написа:

При мене пък се получи обратното нямам борд комп.поне нямам такова копче от ляво на лоста на мигача когато взех колата ми показваше часовника после натинах нещо врътките на таблото и ми излезна температурата и от тогава не мога да си върна часовника въртя ги натискам ги и двете задържам какво ли не и9 не става само ми сменява темп. от градуси целзии на фаренхайт :lol:

Направи ресет на таблото от скритото меню и ще се върне в предишното състояние.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320I
Мечтае да кара: BMW

Арматурно табло Е46

Мнение от Emilian00 » 21 Авг 2012, 10:53

При мен проблема също беше в тези крачета. Долното за бутона беше изкривено,нагрях го леко с поялника за да не го стопя и го изправих.

Следваща

Назад към E46