Проблем със сигнализация за включени фарове
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем със сигнализация за включени фарове
Общо взето като отворя вратата не ми светва плафона в купето и не ми грачи алармата че съм забравил фаровете включени.Мога ли да реша проблема сам или ще трябва да я карам на така наречените майстори????
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Re: Проблем със сигнализация за включени фарове
Виж си бушоните първо. Може да е изгорял тоя за вътрешното осветление. Другото за което се сещам е, че може да не работи датчка за отваряне на шофьорската врата. Виж дали осветлението светва като отвориш някоя друга врата. Ако не, значи нещо по бушоните е.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Първо провери дали не е изключен плафона(натискаш копчето нялкоко пъти),след тва бушон,крушка и т.н.Относно зумера(алармата) провери дали стига напрежение до него,ако не е дал фира.
При отваряне на пасажерската врата плафона светва. до преди известно време като отворех вратата на водача пиукаше и гаргата но не винаги а не мога да намеря датчик или каквото е там на вратата за да го зачистя или да проверя дали работи коректно, ако може да ми кажете къде да търся
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Явно това си е типичен проблем за е46. Като напишеш "bmw e46 door sensor" излизат доста неща (ако се оправяш с английския). Доколкото разбрах обикновено с почистване на заключващия механизъм (http://concertk.com.ua/images/door.jpg) нещата се оправяли. Той, всъщност, играе ролята на сензора за вратата.
благодарско ше проверя,изчистя,и ако има ефект ще пиша
- NicKo_8
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
- Мечтае да кара: BMW E61
Колега,аз имах същия проблем.Когато отворя врата,понякога отчиташе,понякога не се отчиташе, че е отворена, следователно плафона не святкаше,нито се задействаше алармата.Напръсках с WD40 и тотално спря да показва.Тогава свалих селия механизъм на вратата,отворих го до колкото можах и го почистих.Сега си работи перфектно.
The Power of Dreams!
7 мнения
• Страница 1 от 1