Не върти стартер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Не върти стартер
Здравейте Колеги,
След като поразтъпках малко "новата" си колица се появи много неприятен проблем. В петък минах 500км(с 2 спирания и сравнително жега каране) и спирам за точно 10 минути гася колата и после не иска да завърти стартера. Стои си на контакт и като го завъртя да запали неще и неще да завърти. Така след 10тина неуспешни опити изведнъж завъртя и запали. След няколко часа местих колата напред назад и направи 4-5 паления и проблем нямаше. Днес си тръгвам завъртях-запалих. Минах 20км спрях и 4 часа по-късно отново запали без проблеми. Минах 30-40 км и спрях да зареждам.. отново никакви проблеми с паленето. И така газ до София(400км) спирам тук на ОМВ-то(чаках 2 минути на празен ход ако има значение, заради турбото) гася колата сипвам нафта плащам и нъц. Неще и неще да завърти. Леко бутнах колата да тръгне и я спрях на скорост(все едно да се опиташ да запалиш, но скоростта ми нарочно беше недостатъчна да запаля и бях на 1ва). Завъртях с ключа и този път запали
Няколко неща ми идват на ум:
- Слаб акумулатор(сдал е багажа и едвам завърта, но не ми се струва логично след 400км зареждане от алтернатора да няма сила да завърти)
- Клеморед(радио, климатик и т.н. тръгват безупречно, затова не ми се вярва да е той)
- Стартер - това в комбинация с първото ми е фаворита
До колкото знам като почне да заминава е възможно да "заклинва" и без това слабия акумулатор да не може да завърти. Може би акумулатора няма нищо общо де, понеже изобщо нищо не се случва - няма бавно завъртане...
Съжалявам за отчайващо дългия пост, но съвсем скоро ми предстои ново дълго пътуване и искам да оправя проблема. Според вас дали е записала причината за отказа да завърти стартера? Дали има смисъл да ходя на диагностика, понеже съм 99% сигурен че пред майстора няма да направи мизерията и ще си запали
Поздрави,
Христо
След като поразтъпках малко "новата" си колица се появи много неприятен проблем. В петък минах 500км(с 2 спирания и сравнително жега каране) и спирам за точно 10 минути гася колата и после не иска да завърти стартера. Стои си на контакт и като го завъртя да запали неще и неще да завърти. Така след 10тина неуспешни опити изведнъж завъртя и запали. След няколко часа местих колата напред назад и направи 4-5 паления и проблем нямаше. Днес си тръгвам завъртях-запалих. Минах 20км спрях и 4 часа по-късно отново запали без проблеми. Минах 30-40 км и спрях да зареждам.. отново никакви проблеми с паленето. И така газ до София(400км) спирам тук на ОМВ-то(чаках 2 минути на празен ход ако има значение, заради турбото) гася колата сипвам нафта плащам и нъц. Неще и неще да завърти. Леко бутнах колата да тръгне и я спрях на скорост(все едно да се опиташ да запалиш, но скоростта ми нарочно беше недостатъчна да запаля и бях на 1ва). Завъртях с ключа и този път запали

Няколко неща ми идват на ум:
- Слаб акумулатор(сдал е багажа и едвам завърта, но не ми се струва логично след 400км зареждане от алтернатора да няма сила да завърти)
- Клеморед(радио, климатик и т.н. тръгват безупречно, затова не ми се вярва да е той)
- Стартер - това в комбинация с първото ми е фаворита

Съжалявам за отчайващо дългия пост, но съвсем скоро ми предстои ново дълго пътуване и искам да оправя проблема. Според вас дали е записала причината за отказа да завърти стартера? Дали има смисъл да ходя на диагностика, понеже съм 99% сигурен че пред майстора няма да направи мизерията и ще си запали

Поздрави,
Христо
- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325ci много синя
Re: Не върти стартер
Здравей, колега!
При мен се появи абсолютно идентичен проблем като твоя. Първосигнално и аз заложих на стартера и закарах колата на майстор, който каза, че го е ревизирал и е подменил четките. Обаче, след 1 ден пак се сблъсках с нещата описани от теб.
Ако наистина стартера ми е ревизизиран, то остават две вероятни причини:
1. клеморед (въпреки, че и на мен всички лампи по таблото ми светват/изгасват нормално + имам музика и т.н.)
2. шалтер на стартера (майстора каза, че моя бил наред).
Та и аз се чудя, какво да правя....

1. клеморед (въпреки, че и на мен всички лампи по таблото ми светват/изгасват нормално + имам музика и т.н.)
2. шалтер на стартера (майстора каза, че моя бил наред).
Та и аз се чудя, какво да правя....

- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
100% четки на стартера! 

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
И за мен е стартера.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Диагностика дали може да покаже нещо? Но съм сигурен че при майстора няма да го направи, затова говоря дали ще е записало грешка?
- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325ci много синя
sannikolaus написа:100% четки на стартера!
Добре колеги, а при мен след смяна четките, как така проблема остава.... или другия вариант е майстора, да ми е взел парите без да прави нищо по колата.

- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
При мен се случи същото. В сервиза, в който оставих тогава колата и вече не ходя там, казаха, че са сменили четките, но след като ми направи пак проблем си св2алих сам стартера и четките не бяха сменяни.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Четките са щом един път пали друг не значи са на границата да откажат напълно.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Прегледах набързо един туториал на 330ци и там свалят трансмисията заради стартера
Моля ви кажете ми че при 320д комън-рейл не е така 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ociata написа:Прегледах набързо един туториал на 330ци и там свалят трансмисията заради стартера![]()
Моля ви кажете ми че при 320д комън-рейл не е така
не се шашкай излиза малко трудно но става.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Колеги дайте малко насоки как да свалим това чудо. Свалих корите под мотора и частично виждам стартера. Но всичките му кабели са отгоре - как ги откачвате тях? Отгоре е някакво мазало от маркучи, които никак не искам да свалям. Освен това за да се извади колегата oci каза че не се сваля кутията, а дали не трябва да се свали генерацията?
Колата е 320д комън-рейл.
Колата е 320д комън-рейл.

- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
И аз съм така от вчера колега,с бутане паля
,100% стартера прави белята,моя е ревизиран
Могат ли четки да искарат към 10 месеца

Могат ли четки да искарат към 10 месеца

!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
e 46 maniq написа:И аз съм така от вчера колега,с бутане паля,100% стартера прави белята,моя е ревизиран
![]()
Могат ли четки да искарат към 10 месеца![]()
![]()
Зависи от четките колега, но имай предвид, че може и включвателя да се е развалил.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2