Проблем с парното - климатика - Няма приток на въздух

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320d стОк
Мечтае да кара: карам това което искам

Проблем с парното - климатика - Няма приток на въздух

Мнение от vakarelski » 10 Авг 2012, 20:08

Здравейте Колеги,

Днес се случи нещо интересно. Наскоро смених компресор на климатика, всичко беше ок... Днес си запалвам включвам климатика и няма никакъв поток на въздух. Пускам само парното - също никакъв въздух.

Какъв може да е проблема? Когато включа това което е за предния прозорец, лампичката вместо зелено, свети във оранжево... към червено. Просто вентилатора който вкарва въздух вътре.. явно въобще не върти... Какъв може да е проблема? Някои имал ли е подобен?

Ще почерпя!

Поздрави
Вельо

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем с парното - климатика - Няма приток на въздух

Мнение от oci » 11 Авг 2012, 17:51

vakarelski написа:Здравейте Колеги,

Днес се случи нещо интересно. Наскоро смених компресор на климатика, всичко беше ок... Днес си запалвам включвам климатика и няма никакъв поток на въздух. Пускам само парното - също никакъв въздух.

Какъв може да е проблема? Когато включа това което е за предния прозорец, лампичката вместо зелено, свети във оранжево... към червено. Просто вентилатора който вкарва въздух вътре.. явно въобще не върти... Какъв може да е проблема? Някои имал ли е подобен?

Ще почерпя!

Поздрави
Вельо

Доста хора които карат е46, е36 или е39 са имали твоя проблем и той се нарича таралеж или по точното това му е нарицателно иначе една част от климатроника която управлява вентилатора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 535d
Мечтае да кара: BMW X6M

Мнение от stkazakov » 11 Авг 2012, 20:49

oci написа:
vakarelski написа:Здравейте Колеги,

Ще почерпя!

Поздрави
Вельо

Доста хора които карат е46, е36 или е39 са имали твоя проблем и той се нарича таралеж или по точното това му е нарицателно иначе една част от климатроника която управлява вентилатора.

И аз мисля а 99% че е въпросния таралеж! Той е управлението като цяло на потока на въздуха, на къде и колко.
Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333

https://www.facebook.com/Autokazakov

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 2002 330ci Convertible
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от Ganchetty » 12 Авг 2012, 2:55

Намери колегата осi :) нов оригинален мисля, че е към 170-80лв, той го рециклира за 30 или 40 :) аз лично останах много доволен и климатика ми работи перфектно в момента!
Изображение
Live and learn... Life is a lesson and i'm the teacher!

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320d стОк
Мечтае да кара: карам това което искам

Мнение от vakarelski » 12 Авг 2012, 18:36

:lalala: Благодаря Ви за отговорите. Като на магия след като написах поста се качих в колата, преди това помислих позитивно.. (явно ми помогна) иии отново имаше приток на въздух. Вентилатора работеше отново. Като се замисля, преди отново ми се беше случвало да не работи и се оправи от самосебеси. Най-вероятно скоро ще замине напълно :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 2002 330ci Convertible
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от Ganchetty » 12 Авг 2012, 21:10

Рано или късно ще издъхне и да не отидеш нов да купуваш :)
Изображение
Live and learn... Life is a lesson and i'm the teacher!

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 12 Авг 2012, 23:13

Ganchetty написа:Намери колегата осi :) нов оригинален мисля, че е към 170-80лв, той го рециклира за 30 или 40 :) аз лично останах много доволен и климатика ми работи перфектно в момента!

И какво толкова им рециклира колегата ? :dunno: Ремонта на таралежа струва точно 0 ст. да /нула/ Трябва само пистолет с горещ въздух, права отверка , поялник, малко калай и 10мин след това става `чисто нов `

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 12 Авг 2012, 23:19

Нещо забравяш- поне една ,,дясна'' ръка и малко акъл в главата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 14 Авг 2012, 22:53

ivoo написа:
Ganchetty написа:Намери колегата осi :) нов оригинален мисля, че е към 170-80лв, той го рециклира за 30 или 40 :) аз лично останах много доволен и климатика ми работи перфектно в момента!

И какво толкова им рециклира колегата ? :dunno: Ремонта на таралежа струва точно 0 ст. да /нула/ Трябва само пистолет с горещ въздух, права отверка , поялник, малко калай и 10мин след това става `чисто нов `

Щом казваш нека да е така, но за теб е така ако има студена спойка на транзисторите тогава с поялника презапояваш и си готов и не струва нищо ако ти си го свалиш и сам си го ремонтираш, да не говорим, че по сервизите взимат по 30 лв само да ти сменят таралежа, но знаеш ли през годините какви таралежи са ми носили изчоплени и липсват елементи от платката не е начина да имаш пистолет за горещ въздух и поялник и само ще се оправи ако са изгорели транзисторите ще извадиш ли платката без да я счупиш за да ги смениш да не говорим, че при някой ежковци е залят и процесора от долу на платката със силикона и като извадиш платката процесора остава в силикона и го хвърляш в кофата и какво правиш тогава казваш на колегата еми сори ама ежко не се ремонтира нали. Аман от професори в тоя форум уж всичко е лесно ама ако се захванеш да го правиш виждаш, че не е така.
То на едно момче му сменях изпарителя на климатика и като седя до мен вика, че било ташак работа ама на мен ми отне време един ден при положение, че не знам вече колко коли съм разглобил и колата от скоростия лост напред беше само на ламарина и кабели и после я сглобих и това ли е лесно.
На вид всичко е просто ама да знаеш как да го оправиш и то така, че да го направиш с гаранция така, че всеки да е доволен това е начина.
Ако искаш мога да ти снима таралежи носени от колеги да видиш, че не всеки пък се ремонтират само с презапояване.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 60 - 218 ка
Мечтае да кара: V 10 5.0

Мнение от madrus » 14 Авг 2012, 23:17

Аз си купих втора употреба от форума и вече 1 година и нещо нямам проблеми :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от yordanstoimirov » 17 Авг 2012, 13:02

Хайде сега кажете аз как да си помогне след като смених таралежа с нов и пак няма приток на въздух. Дали някоя клапа не ще да се отваря ....

Назад към E46