Втора степен на ел.стъкло не работи - купе (CI)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги наред...
Мечтае да кара: луноход
Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3

Втора степен на ел.стъкло не работи - купе (CI)

Мнение от grandvizitor » 05 Авг 2012, 15:50

Здравейте, на шофьорската врата не ми работи втората степен за вдигане на стъклото (първа степен - леко дръпване и се вдига ръчно колкото искаш, втора - с едно по-силно дръпване и се вдига цялото). Реално проблема не е кой знае какъв, но е неприятно, защото ако искам извън колата да вдигна стъклата с ключа от копчето се вдига дясното, но не и лявото, със задържане за заключване с ключа в ключалката пак не става. Прави ми впечатление, че би трябвало да работи така както при дясното стъкло: първа степен - леко дръпване и се вдига ръчно колкото искаш, втора - с едно по-силно дръпване и се вдига цялото, а при мен на лявото стъкло е следното: първа степен - не става нищо, втора - вдига се ръчно колкото искаш. :confused: На диагностика също излезе, че има наличие на този проблем. Някой да има представа от какво може да е и как да се оправи?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Втора степен на ел.стъкло не работи - купе (CI)

Мнение от oci » 09 Авг 2012, 23:42

grandvizitor написа:Здравейте, на шофьорската врата не ми работи втората степен за вдигане на стъклото (първа степен - леко дръпване и се вдига ръчно колкото искаш, втора - с едно по-силно дръпване и се вдига цялото). Реално проблема не е кой знае какъв, но е неприятно, защото ако искам извън колата да вдигна стъклата с ключа от копчето се вдига дясното, но не и лявото, със задържане за заключване с ключа в ключалката пак не става. Прави ми впечатление, че би трябвало да работи така както при дясното стъкло: първа степен - леко дръпване и се вдига ръчно колкото искаш, втора - с едно по-силно дръпване и се вдига цялото, а при мен на лявото стъкло е следното: първа степен - не става нищо, втора - вдига се ръчно колкото искаш. :confused: На диагностика също излезе, че има наличие на този проблем. Някой да има представа от какво може да е и как да се оправи?

Проблема или е в ГМ модула или в бутона като модула може да се прекодира и след това да се види дали тази опция е активна.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3

Мнение от grandvizitor » 27 Апр 2013, 23:37

Къде и как би могло да се направи това? :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 28 Апр 2013, 8:03

Колега,
при отваряне на бутончето с малка отверка се вижда напречна пластинка. Възможно е да се е разместила и затова не включва нормално.Отвори внимателно отстрани капачето, после махни едната пластинка, а после намести тънката пластинка. Изисква търпение.
С пластинките се натискат две копчета. Не мисля, че може да изгори нещо там, но един фазомер ще свърши работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Мнение от sshtskv » 28 Апр 2013, 13:04

Възможно ли е пускането на тази функция и на задните стъкла на купе?
Последна промяна sshtskv на 28 Апр 2013, 15:56, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '12 Е70 40d

Мнение от Gatz » 28 Апр 2013, 14:58

Здравей,
проблема ти е в гуменото уплатнение на вратата струва около 500лв в оторизиран сервиз ,но и втора рака става :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grandvizitor » 29 Апр 2013, 23:38

Какво му е на уплътнението? Видимо няма проблем.. :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Апр 2013, 9:33

Вълк написа:Възможно ли е пускането на тази функция и на задните стъкла на купе?

Принципно да,но си мисля,че и копчето трябваше да има 2-на степен.Колегата vassil_bk мисля беше пуснал инфо как се прави,пробвай евентуално с търсачката дали ще изкочи нещо
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 30 Апр 2013, 12:34

Gqbriel написа:
Вълк написа:Възможно ли е пускането на тази функция и на задните стъкла на купе?

Принципно да,но си мисля,че и копчето трябваше да има 2-на степен.Колегата vassil_bk мисля беше пуснал инфо как се прави,пробвай евентуално с търсачката дали ще изкочи нещо

Точно така копчето е двустепенно.Разглобяваш,чистиш и се оправя(поне при мен)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gatz » 30 Апр 2013, 16:36

пробвай с почистване на копчето ,но ако не стане смени уплатнението с някое друго /примерно от приател/ и ще видиш дали работи 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grandvizitor » 01 Май 2013, 13:19

Сега забелязах, че с ключа, когато колата е заключена и задържа копчета за отключване и двете стъкла падат, но когато след това задържа копчето за заключване се вдига само дясното стъкло, лявото не се затваря, което ме навява на мисълта, че проблема не е в копчето за сваляне на стъклото, до скоростния лост, а по-скоро от това уплътнение. Някой знае ли какво точно има в това уплътнение и защо проблема е само в дигането на стъклото с комфорт функцията? :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gatz » 01 Май 2013, 14:29

grandvizitor написа:Сега забелязах, че с ключа, когато колата е заключена и задържа копчета за отключване и двете стъкла падат, но когато след това задържа копчето за заключване се вдига само дясното стъкло, лявото не се затваря, което ме навява на мисълта, че проблема не е в копчето за сваляне на стъклото, до скоростния лост, а по-скоро от това уплътнение. Някой знае ли какво точно има в това уплътнение и защо проблема е само в дигането на стъклото с комфорт функцията? :dunno:

Здравей ,
аз умах същият проблем и се оправи със смяна на уплатнението.Вътре има датчик които казва кога да спре да върти моторчето за вдигане на стъклото.
Иначе ще върти до безкрай и ще изгори или там каквото може да му стане.
Поздрави
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Май 2013, 15:24

Gatz написа:
grandvizitor написа:Сега забелязах, че с ключа, когато колата е заключена и задържа копчета за отключване и двете стъкла падат, но когато след това задържа копчето за заключване се вдига само дясното стъкло, лявото не се затваря, което ме навява на мисълта, че проблема не е в копчето за сваляне на стъклото, до скоростния лост, а по-скоро от това уплътнение. Някой знае ли какво точно има в това уплътнение и защо проблема е само в дигането на стъклото с комфорт функцията? :dunno:

Здравей ,
аз умах същият проблем и се оправи със смяна на уплатнението.Вътре има датчик които казва кога да спре да върти моторчето за вдигане на стъклото.
Поздрави

Силно се съмнявам да е за това,не е уплътнение това,за което говориш а лайстна - пластмаса е .Да има сензори но са child protection нещо си,което може да се деактивира така или иначе като дори се наглася силата при която да се върне стъклото леко надолу.Идеята е ако има поставени пръсти при затваряне да не ги смачка.Няколко пъти казваш за тази лайстна - ясно ни стана ,че си я сменил - само че при него НЕ СЕ ВДИГА по една или друга причина
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gatz » 01 Май 2013, 15:40

Gqbriel написа:
Gatz написа:

Здравей ,
Поздрави

Силно се съмнявам да е за това,не е уплътнение това,за което говориш а лайстна - пластмаса е .Да има сензори но са child protection нещо си,което може да се деактивира така или иначе като дори се наглася силата при която да се върне стъклото леко надолу.Идеята е ако има поставени пръсти при затваряне да не ги смачка.Няколко пъти казваш за тази лайстна - ясно ни стана ,че си я сменил - само че при него НЕ СЕ ВДИГА по една или друга причина

OK не искам да споря :) нека колегата да отиде в сервиз и да му направят диагностика .Лично аз не знам да има такав сензор за е46 купе .но ако има още утре отивам да ми го включат :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от grandvizitor » 01 Май 2013, 16:09

Когато взех колата я закарах в Дарукар на диагностика и преглед. Тогава още ми казаха, че излизала някаква грешка в лявото стъкло, но не било фатално, дигало се и се сваляло така, че не било спешно.. :kuku:

Следваща

Назад към E46