Странен символ на таблото при стартиране на колата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Странен символ на таблото при стартиране на колата
Не можах да заснема символа, защото се появява за 1 секунда при включване на контакт, но е точно този, който е до P-то на снимката:

Това ми се случва два пъти в рамките на 2 месеца и не мога да хвана кога точно става и при какви причини, може би само едно нещо е константно -и двата пъти става вечер след като колата е стояла 2-3 часа в покой, но това няма голяма логика.
Искам да попитам някой имал ли е същия "проблем" и да знае от какво може да е. Колата си върви перфектно, няма грам проблеми. За този символ знам че в комбинация с P, R, D както е на снимката не е на добре, но при мен е само символа и то за 1 секунда. Четох в някакъв форум, че е от напрежението при стартиране и някакво реле на алтернатора, но това го мерих в скритото меню, при стартиране колата е на 12 волта, пада до 9,7-9,9 в момента на завъртане на ключа и после се качва на 14,2 и варира между 14,2 и 14,4, което е нормално.
Някакви идеи?

Това ми се случва два пъти в рамките на 2 месеца и не мога да хвана кога точно става и при какви причини, може би само едно нещо е константно -и двата пъти става вечер след като колата е стояла 2-3 часа в покой, но това няма голяма логика.
Искам да попитам някой имал ли е същия "проблем" и да знае от какво може да е. Колата си върви перфектно, няма грам проблеми. За този символ знам че в комбинация с P, R, D както е на снимката не е на добре, но при мен е само символа и то за 1 секунда. Четох в някакъв форум, че е от напрежението при стартиране и някакво реле на алтернатора, но това го мерих в скритото меню, при стартиране колата е на 12 волта, пада до 9,7-9,9 в момента на завъртане на ключа и после се качва на 14,2 и варира между 14,2 и 14,4, което е нормално.
Някакви идеи?
Re: Странен символ на таблото при стартиране на колата
Предполагам си автоматик, ако е така този символ е за грешки и проблеми в автоматика, най-вече много хубави ама не за нас а за майсторите. Ходи на диагностика да видиш проблема. Алучвало ми се е на Е36 да светне защото няма масло в автомата, ма тя и кутията си заминаваше. Та лампата съвсем навреме светна.
- stkazakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 535d
- Мечтае да кара: BMW X6M
Задължително диагностика, и виж колко масло има в тая кутия? Кога последно е сменявано?
Оригинални масла BMW, CASTROL, MOTUL, TOTAL, BARDAHL, ELF, GM, REPSOL и т.н.
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
Имаме налични много голяма гама автомобилни части на супер атрактивни цени, съединители, спирачна система, ходова част, филтри и т.н.
Безплатна доставка на масло и филтри!!!
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=63&t=293316
[u]http://autokazakov.bg
0894042727, 0898972222, 0883436333
https://www.facebook.com/Autokazakov
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Ще отида да й направя диагностика, определено е нещо малко, но може да доведе до голямо. За момента колата превключва перфектно и няма никакви други признаци освен този знак и той не се появява на всяко стартиране, което е странно..
Относно маслото, не съм сигурен кога е сменяно последно, може да прескоча до Дару за една смяна, за да съм спокоен все пак. Колата не превключва трудно, даже почти не се усещат предавките, което ми говори, че не е от проблем с маслото.
Относно маслото, не съм сигурен кога е сменяно последно, може да прескоча до Дару за една смяна, за да съм спокоен все пак. Колата не превключва трудно, даже почти не се усещат предавките, което ми говори, че не е от проблем с маслото.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
В немското ми ръководство на колата ми за този знак пише: "Кутията е преминала в режим безпрограма(това маи е авариен режим), моля потърсете най-близкият сервиз на БМВ"
Тъй, че колега изобщо не си прави експерименти и отивай на диагностика, че после може да боли глава, ако не го хванеш на време!
Тъй, че колега изобщо не си прави експерименти и отивай на диагностика, че после може да боли глава, ако не го хванеш на време!

- Flipz
- младши ентусиаст
-
Проблемът е че този символ не се появява в движение в комбинация с друг (което е индикатор за проблем с кутията и съответно авариен режим) а само премигва за 1 секунда при контакт. Ще направя диагностика, явно не е често срещан проблем.
Flipz написа:Проблемът е че този символ не се появява в движение в комбинация с друг (което е индикатор за проблем с кутията и съответно авариен режим) а само премигва за 1 секунда при контакт. Ще направя диагностика, явно не е често срещан проблем.
Ако само примигва докато даваш контакт, това е друго. Само си чеква лампата да ти покаже че работи, както и на маслото и т.н.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
Ами то ок за чека, но не ми го показва всеки път. Да не е свързано със зареждането на акумулатора и ако е добре зареден да го показва прекалено бързо и да не го виждам, а като престои малко колата да се бави този чек и да минава по-бавно през него, за да го видя?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Акумулатор кога си сменял последно ??
- Flipz
- младши ентусиаст
-
Не съм го сменял. Заводски е, но го гледам под скритото меню като параметри е ок. 12,2-12,5 не е ли добре за него и спад до 9-10 при самото стартиране?
- Flipz
- младши ентусиаст
-
Май Dimitroff ще се окаже прав. Нещо акумулаторът последните дни хич не го бива. Гледам макс стои на 12,2, като в повечето случай сутрин е между 11,8-12,0. А вчера вечер след 3 часа престой на паркинг, като я стартирах и ми светнаха в жълто всичко възможно - тракшън, ръчна, налягане на гумите
)..направо оцветиха таблото...отивам другата седмица да си вземам нов акумулатор, тази седмица даже прегледах нещата.
Малко извън самата тема, но ако си взема по-голям акумулатор (сега съм 90Ah/720) - 100Ah/900 дали ще има някакви проблеми по електрониката. Четох доста за акумулаторите във форума и мнения всякакви, засега съм се насочил към Exide Premium 100Ah, защото повечето 100-ки са с 800-830 стартов ток, този е с 900, което зимата ще му дойде доста добре, въпросът ми е дали няма да опече нещо допълнителния стартов ток или това няма общо?

Малко извън самата тема, но ако си взема по-голям акумулатор (сега съм 90Ah/720) - 100Ah/900 дали ще има някакви проблеми по електрониката. Четох доста за акумулаторите във форума и мнения всякакви, засега съм се насочил към Exide Premium 100Ah, защото повечето 100-ки са с 800-830 стартов ток, този е с 900, което зимата ще му дойде доста добре, въпросът ми е дали няма да опече нещо допълнителния стартов ток или това няма общо?
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Когато купуваш акумулатор, гледай какъв е стартовия ток. За дизел е по-хубаво да бъде с по-голям пусков ток.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
Да, и аз това съм чувал, но гледам по темите във форума повечето си оборудват 3.0 дизелите с 100Ah/830, а заводски идва с 90Ah/720, но никъде нищо не се пише за този стартов ток ако проблематичен някъде по ел. веригата, иначе от 90Ah на 100Ah мисля, че е само положително като ъпгрейд за колата.
- shalashaska
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: e46 М3
Колега на един познат му го показваше абс същата удивителна , но той беше сменял скоро акумулатора(като доста хора му бяха казали че от акумулатора бил проблем ),отиде в сервиз и му казаха че има проблем в скоростната кутия свалиха скоростната кутия,маслото беше адската каша , никога до преди това не го е сменял,той а по вида на маслото и старите собственици небяха го сменяли на 100 %,след смяната нямаше и след от тая лампа вече 2-3 смени на маслото на двигателя,имай на предвид,че колата си му вървеше перфектно нямаше приплзъзгване на скоростите,влизаха перфектно,затова иди и провери защото не е на добре тая лампа като почне да свети
П.С и при него в началото той вика аз тая лампа я забелязах сиг на 2-3тия месец вика до преди това почти не я забелязвах вика виждах нещо но толкова бързо се махаше и неможе да разбера какво е,а в поведението на колата никаква промяна
П.С и при него в началото той вика аз тая лампа я забелязах сиг на 2-3тия месец вика до преди това почти не я забелязвах вика виждах нещо но толкова бързо се махаше и неможе да разбера какво е,а в поведението на колата никаква промяна

- Flipz
- младши ентусиаст
-
Това, което описваш прилича адски много на моята история - рядко се показват нещата, колата върви супер, но маслото не е сменяно или поне не от мен, така че не мога да бъда сигурен.
Но определено ще направя и двете неща - и масло и акумулатор за всеки случай - драснах на Дару миналата седмица и имат даже някаква акция за смяна на маслото така, че ще отида да го сменя, но акумулатор, че си трябва трябва си - колата ми е на 7 години и още е с оригиналния и сега лятото щом е в ниския диапазон на напрежението според мен зимата хич няма да я бива...
Но определено ще направя и двете неща - и масло и акумулатор за всеки случай - драснах на Дару миналата седмица и имат даже някаква акция за смяна на маслото така, че ще отида да го сменя, но акумулатор, че си трябва трябва си - колата ми е на 7 години и още е с оригиналния и сега лятото щом е в ниския диапазон на напрежението според мен зимата хич няма да я бива...
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2