Климатроник
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Климатроник
Здравейте колеги!!!
Предварително се извинявам, ако има отговор на проблема ми. Та отскоро съм собственик на Е46- 319. Хубава кола, но имам следният проблем. Нямам охлаждане. Накратко: Преди 10 дни ми направиха инспекция и се оказа, че радиатора на климатика има пробив и беше сменен с чисто нов...Но от 2 дни пак нямам охлаждане. Лявата част на колата (шофьорската) климата работи перфекто, но дясната духа горещо. Четох, че е възможно от клапи и други възможни, включително от липсата на фреон. Не разбирам - в ляво е ОК в дясно духа горещо!!! Дайте съвет!
Предварително се извинявам, ако има отговор на проблема ми. Та отскоро съм собственик на Е46- 319. Хубава кола, но имам следният проблем. Нямам охлаждане. Накратко: Преди 10 дни ми направиха инспекция и се оказа, че радиатора на климатика има пробив и беше сменен с чисто нов...Но от 2 дни пак нямам охлаждане. Лявата част на колата (шофьорската) климата работи перфекто, но дясната духа горещо. Четох, че е възможно от клапи и други възможни, включително от липсата на фреон. Не разбирам - в ляво е ОК в дясно духа горещо!!! Дайте съвет!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Климатроник
vladun написа:Здравейте колеги!!!
първо провери количеството на фреона и после търси проблема в клапите или ел. клапана макар, че щом от ляво ти духа студено не ел. клапана.
Добре де...ако липсва фреон то според мен в лявата част пак щеше да се усеща не добро охлаждане. Но в лявата половина включително и средната клапа -лявата половина си охлажда ОК. Малко по по -друг начин обяснено: точно през средата на средната духалка която е двойна - ляво ОК- дясно духа топло?
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Колега за фреон си и аз бях така до днес.Колегата Oci ми източи фреона и се оказа,че имам само 180гр. от 750гр. който събира системата.Зареди я както си му е реда и сега не искам да свършва лятото. 

новият ми номер: 0877787835
marto853. написа:Колега за фреон си и аз бях така до днес.Колегата Oci ми източи фреона и се оказа,че имам само 180гр. от 750гр. който събира системата.Зареди я както си му е реда и сега не искам да свършва лятото.
ОК....не разбирам само, защо при смяна на радиатора, пълнене и инспекция преди 10 дни всичко си беше наред. И сега пак малко фреон. Нещо не ми се връзва. Ако беше малко не трябва ли навсякъде да духа по-топло?
- kostadink
- Потребител
-
- Кара: Е39 525i
Колега и при мен се получаваше същото нещо, но от време на време и си беше точно от клапаните на парното! Особено ако от дясно духа яко горещо! Можеш да пробваш да почукаш клапаните с нещо, не много силно, дали ще се затворят(на запален мотор), ако не са напълно блокирали(би трябвало задния да прави проблема, поне при Е39 е така, той е за от дясно). Успех!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
може не само радиатора да испуска фреон, огледй системата, дали нее потекъл някаъде маркера и да разбереш дали не тече и от друго място
Благодаря Ви за бързите отговори! Неразбирам само, защо ако количеството на фреона е по-малко /намаляло/ в едната половина духа студено, а вдругата топло? Не би ли трябвало да духа по-топло навсякъде?!? Средната духалка, която е двойна - ляво студено дясно - горещо! 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
И аз съм имал такъв проблем с Е46 - изпускаше фреон и като намалее, половината духалки пускаха топло. Вероятно се дължи на въздушните потоци. Като изтече фреона, ще духа топло навсякъде
Провери за теч, допълни и ако тогава пак има проблем, търси клапи.

Never mistake motion for action...
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Много ме съмнява, че сам ще успее да види дали има теч.
Колега, свържи се с Oci, доста е вещ по климатиците.
Колега, свържи се с Oci, доста е вещ по климатиците.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Даже не ми е минало през ума, че ще го гледа сам... Но трябва да си закара колата до сервиза и да им каже какво иска 

Never mistake motion for action...
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Leon написа:Даже не ми е минало през ума, че ще го гледа сам... Но трябва да си закара колата до сервиза и да им каже какво иска
Точно така.

Благодаря Ви за мненията...ще направим инспекция на фреона! Лошото е, че ще искат да ме вкарат в някой филм 

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Защото като намалее фреона не може да охлади цялата пита и от там се получава така.
новият ми номер: 0877787835
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
marto853. написа:Защото като намалее фреона не може да охлади цялата пита и от там се получава така.

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2