318ti 2002-ра - махнати катализатори и проблемммм....

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

318ti 2002-ра - махнати катализатори и проблемммм....

Мнение от vassil.velichkov » 21 Мар 2006, 19:15

Банда,

Някой да има опит с последствията от махнати катализатори на BMW 318ti Compact? Един приятел е взел колата така, колегата Орешков още не я е гледал, ама и да я гледа, като нямаме софтуер за BMW няма да видим много...Оплакването е, че колата влиза постоянно в сервизен режим, свети check engine-а, харчи много и пр.

Някакви идеи различни от купуване на катализатори и слагането им? Ламбда симулатор за това чудо ме съмнява да сработи, така че се надявам някой да знае нещо хитро...

Васо

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 21 Мар 2006, 20:43

Ако ламбда симулатора не сработи то нищо друго не ви остава освен да сложите катализатор, просто няма как защото като ламбдата започне да дава грешни сигнали в компютъра става манжда и точно затова гасне и влиза в сервизни режими.
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от WestSide » 22 Мар 2006, 0:21

Аз съм с махнат катализатор(Е46 318) и засега нямам никакви проблеми - не свети нищо,не шуми повече,никакви ядове.Катализатора още го пазя.Мойта кола е с 2 ламбда сонди - една преди катализатора и една след,на компакта не знам как е - може и да е по-сложна системата...
Killing Ain't Fair,But Somebody Got To Do It!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vassil.velichkov » 22 Мар 2006, 22:22

WestSide написа:Аз съм с махнат катализатор(Е46 318) и засега нямам никакви проблеми - не свети нищо,не шуми повече,никакви ядове.Катализатора още го пазя.Мойта кола е с 2 ламбда сонди - една преди катализатора и една след,на компакта не знам как е - може и да е по-сложна системата...

Пак е така, но от както предишния собственик е махнал катализаторите тия проблеми си ги има. Симулаторите, които ние имаме стават за Subaru, Mitsubishi, а някои за VW / Audi. Някой има ли идея за такъв, който е специално за Баварци? Ще ми отнеме време да ровя в Нет-а, а ако има такъв в БГ да взимаме един и да пробваме...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Мар 2006, 10:55

Ако не стане с универсален симулатор (не съм чувал да има специално за БМВ), какъвто има в газ-сервизите, на мястото на ламбдата след катализатора, сложете сензор като за пред катализатор... Може и да го излъжете компа...
Never mistake motion for action...

Назад към E46