Монтиране на телефон на кола без такъв
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Монтиране на телефон на кола без такъв
Колеги, кои са нещата които трябва да си купя за да сложа телефон в колата под подлакътника
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
- Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
Re: Монтиране на телефон на кола без такъв
Няма ли да ти е по-лесно и удобно в един Bluetooth модул. Дали ще бъде ретрофит или тези Parrot устройствата. Почти всички телефони вече имам bluetooth и свързването и използването е много по-удобно от телефон в подлакътника. Аз имам и двете и честно казано тази опция под подлакътника по-добре да я нямах и да имам място за чашки 

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Следва следващия въпрос по написаното тук:
"All North American BMWs even without BMW phone currently are already prewired for phone. You can verify by finding the Prewired for BMW Cellular phone in the trunk area. Prewiring consists of wiring for all telephone equipment, plus coding for phone and voice recognition."

Аз такова нещо в багажника не съм видял. Това значи ли, че нямаме нужното окабеляване?
Информацията е из http://www.bimmernav.com/BMW_E46_Blueto ... tions.html
"All North American BMWs even without BMW phone currently are already prewired for phone. You can verify by finding the Prewired for BMW Cellular phone in the trunk area. Prewiring consists of wiring for all telephone equipment, plus coding for phone and voice recognition."

Аз такова нещо в багажника не съм видял. Това значи ли, че нямаме нужното окабеляване?
Информацията е из http://www.bimmernav.com/BMW_E46_Blueto ... tions.html
- Flipz
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!
По принцип да..Предното ми BMW беше щатско и имаш 2-3 такива кръгчета за предварително окабеляване (на нея нямах опцията с телефона). Мисля че европейските модели не идват с много предварително окабеляване, но при всички случаи не е трудно, в youtube бях гледал точно за телефон инсталацията, че по едно време се бях зарибил да си слагам voice command модула за моята, не мисля че ще има проблем да си сложи, но според мен е по-добре с bluetooth вместо с телефон.
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Според мен не си заслужава и поради друга причина. ако не се лъжа в телефона на колата се слага цялата карта а не само чипа. това създава неудобство ако си ползваш картата през останалото време на мобилния. ако не ти пречи да имаш друг номер само за в колата ОК. И аз съм за блутуут варианта за връзка в колата.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Flipz написа: свързването и използването е много по-удобно от телефон в подлакътника.
КОе му е трудното на използването на фабричния телефон? Управлява си се от волана без да сваляш ръце от него и да отклоняваш поглед от пътя

taba4ko написа:това създава неудобство ако си ползваш картата през останалото време на мобилния
Мисля че всички оператори предлагат услугата за вадене на дубликат на картата ти. (поне Ментел и Глобул я предлагат)

- Flipz
- младши ентусиаст
-
КОе му е трудното на използването на фабричния телефон? Управлява си се от волана без да сваляш ръце от него и да отклоняваш поглед от пътя![]()
Без да се опитвам да се заяждам, но на мен ми се е случвала следната ситуация поне 2-3 пъти. Говориш с някой в колата, паркираш, трябва да излизаш. Изключваш колата и разговорът ти се изключва от колата и веднага се прехвърля на телефона. С блутут съм вързан в колата. Не че е проблем да си говориш с през фабричния телефон, може и с дубликат карта и т.н, но в такъв случай, който описвам въпреки че не е проблем да затворя и да звънна пак като изляза от колата мисля че е къде къде по-удобно с блутут където разговорът си продъжлава както трябва.
Единственото, което ме дразни в тази система е може би и от части проблем на моя айфон, че не мога да използвам гласово набиране, това би било черешката на тортата, ако с натискане и задържане на бутона на волана можех да избирам гласово хора, както го правя с бутона на телефона.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Flipz написа:...
Най-малкото съм искал да се заяждам. За мен системата си е доста добре. Естествено може и повече.
Това което каза за гласовото избиране наистина щеше да е върха, но не са ни толкова нови и модерни колите (за добро или лошо

Bavarcho написа:Flipz написа:...
Най-малкото съм искал да се заяждам. За мен системата си е доста добре. Естествено може и повече.
Това което каза за гласовото избиране наистина щеше да е върха, но не са ни толкова нови и модерни колите (за добро или лошо) За прекъсването на разговора имаш право в известен смисъл, но пък какво пречи да продължиш разговора още минута/две докато слезнеш от колата.
Сигурни ли сте? На една Е39-ка 2000г. съм боравил с ориг. телефон и можеше да се набира гласово ( като преди това си ги запаметил и гласово), не всички но няколко номера. Не помня точно но на тази кола бяхме запаметили около 5 номера.
Както и гласово да се пуска навигация или телевизия, но беше на немски и ставаше еб@хти и смеха докато влезнеш в съответното меню.
- Flipz
- младши ентусиаст
-
Това, за което ти говориш е Voice Command. С него реално говориш на колата, а тя прехвърля нещата на телефона. А това, което е по-мултифункционално според мен независимо от колко годишна е колата е Voice Control. Това е функция на телефона където реално само използва микрофона и блутут, за да прехвърли гласа ти към телефона и реално телефона обработва командата ти. При айфона е много готино със сегашната генерация и Siri, че може да го питаш каквото и да е или да набираш хора и става много бързо и лесно (пробвал съм го като натисна и задържа бутона на телефона и го включа вече се активира и работи през колата, но щеше да е готино да е през волана, за да не сваляш ръце от него).
Та това е в общи линии, в новата генерация на 7-цата разбрах, че ще интегрират Siri, сигурно ще е много яко, но както каза колега за нас с по-старите коли е по-различно и все пак е по-лесно да си вземе човек нов телефон вместо нова кола
)...
Успех с интеграцията на телефона, за мен това е една от топ 3 опции, на които най-много се кефя в моята красавица.
Та това е в общи линии, в новата генерация на 7-цата разбрах, че ще интегрират Siri, сигурно ще е много яко, но както каза колега за нас с по-старите коли е по-различно и все пак е по-лесно да си вземе човек нов телефон вместо нова кола

Успех с интеграцията на телефона, за мен това е една от топ 3 опции, на които най-много се кефя в моята красавица.
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Някой правил ли е това
http://www.youtube.com/watch?v=V2xgV9v9Iak
Какво трябва да се купи освен Bluetooth Parrot ck3000 и кое къде се свързва ?
http://www.youtube.com/watch?v=V2xgV9v9Iak
Какво трябва да се купи освен Bluetooth Parrot ck3000 и кое къде се свързва ?
Flipz написа:... Единственото, което ме дразни в тази система е може би и от части проблем на моя айфон, че не мога да използвам гласово набиране, това би било черешката на тортата, ако с натискане и задържане на бутона на волана можех да избирам гласово хора, както го правя с бутона на телефона.
Стандартния Bluetooth модул поддържа гласово набиране когато е свързан с iPhone (пробвано с 4-ката).
Има само една подробност, че номерата трябва да са записани в паметта на телефона "Local" или синхронизирани с "адресната книга" на компютър.
Ако са синхронизирани с iCloud, Hands-free-то ги чете, но не може да ги разпознае при гласово набиране (явно са в друг регистър на паметта на телефона).
12 мнения
• Страница 1 от 1