комфорт модул
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
комфорт модул
Е.ава ме нещо комфорт модула. С неоригинална аларма съм, вързана към централното и понякога не иска да отваря централното. Не е проблема от него, защото понякога и от бутона пред ръчната не иска да отваря. От няколко дни съм много щастлив,АКО отключи въобще. Казаха ми, че този модул се почиствал (разпояване, почистване и запояване), но нямало гаранция, кога пак ще се бъгне. А ми казаха, че можело и да се прескочи (шунтира) модула. Вие, какво мислите за проблема и за решаването му?!?
Благодаря на всички и спорен ден

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: комфорт модул
Няма как да шунтираш GM модула...
Проблема най-често е в реленцата му.
Или ги почисти или намери същите и ги сменяй направо - има доста писано в Е46 форума за проблема с релетата на ГМ модула.
Проблема най-често е в реленцата му.
Или ги почисти или намери същите и ги сменяй направо - има доста писано в Е46 форума за проблема с релетата на ГМ модула.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Да, при мен се оказа точно от едното реле. Почистиха го и засега е ок, ще видим колко ще изкара.
Never mistake motion for action...
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
ka4i написа:Е.ава ме нещо комфорт модула. С неоригинална аларма съм, вързана към централното и понякога не иска да отваря централното. Не е проблема от него, защото понякога и от бутона пред ръчната не иска да отваря. От няколко дни съм много щастлив,АКО отключи въобще. Казаха ми, че този модул се почиствал (разпояване, почистване и запояване), но нямало гаранция, кога пак ще се бъгне. А ми казаха, че можело и да се прескочи (шунтира) модула. Вие, какво мислите за проблема и за решаването му?!?
И аз имах абсолютно същия проблем. Оказаха се реленцата, които са запоени за комфорт модула. Можеш да стигнеш до него като махнеш жабката. Ето няколко теми по въпроса за реленцата (само не можах да намеря DIY как да свалиш жабката, но е някъде из форума)
viewtopic.php?f=34&t=231064
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=215878
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Благодаря на Oci!!! Свали модула, почисти релетата, но нямаше резултат, в следтствие на което смени целият модул и сега безпроблемно си влизам в колата 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Това с чистенето на релетата е временно положение. Правихме го преди време на една Е46ца, закрепихме я за няколко месеца и после пак се почна. След смяна на релетата всичко се оправи и вече 2г. няма проблеми.
Si non confectus, non reficiat.
6 мнения
• Страница 1 от 1