Проблем с АБС модула

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320 d 2002 Kombi

Проблем с АБС модула

Мнение от lub4081 » 22 Юли 2012, 23:58

Здравейте Колеги,

От близо месец съм собственик на BMW 3 320 д 150 к.с. Като купих колата всичко беше ОК, но след два дни светна лампата на АБС-а, лампата на ръчната и тази на ASC-то . Интересното е не светва всеки път. Има случай в които карам по 2-3 дни и не светва, друг път светва веднага, в трети случай трябва да карам около 20 км. и тогава светва. Ходих на диагностика и момчето ми каза, че е заминал АБС модула. Моля за съвет някой сблъсквал ли се е с този проблем? Със сигурност ли е АБС модулът или мога да търся проблема на друго място.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Проблем с АБС модула

Мнение от iv4o9999 » 23 Юли 2012, 10:42

аз съм твоя човек, първо ми кажи в какви цветове светят лампите ако са жълти всичките вероятно ти е заминал датчик на АБС-а , ако ръчната свети в червено като при мен беше може да е модула а може да е излезнал от параметри датчика на кормилния прът. Щом на диагностика ти излиза АБС-а обаче вероятно е той (зависи къде си правил диагностиката разбира се и дали не искат да ти земат много пари) Кажи каква грешка излиза също на диагностиката ако знаеш.

Смяната на модула е свързана с 2 операции - кодиране на новия модул (който нов е хиляди а втора употреба варира до към 200-220 кинта (пиши ми на лични да те кажа от къде купих моя на близо половин цена)) Кодирането може да премине без проблем а може и да бъде сериозен проблем ако има нещо което е сложено допълнително в конфигурацията на колата и не е кодирано правилно, съответно ЕКУто не приема модула и лампите няма да угаснат а и ням да имаш АБС, ТС и т.н.. На тази тема мн мога да ти говоря но за всичко си има решение, след тази операция се преминава към хардуерно сменяне на модула, обезвъздушаване на системата и караш.
Ако имаш въпроси питай :yes:

Назад към E46