Колко ще ми даде застрахователя за счупено стъкло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46, 320д, 136к.с.

Колко ще ми даде застрахователя за счупено стъкло

Мнение от dzvonko » 13 Юли 2012, 15:17

Предно дясно стъкло ми е по-дебело (с 0,5мм) и много опира като почти изкарва уплътненията(явно и с дефекта геометрия, тъй като не е оригинално). Купих си оригинално сега ще го сменям.

Интересува ме дали си заслужава да инсценирам щета - да счупя стъклото и да си търся парите по експертна оценка. Обаче ако ще ми дадат 20лв май не си заслужава. Някой знае ли колко мога да взема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Колко ще ми даде застрахователя за счупено стъкло

Мнение от vavilon » 13 Юли 2012, 15:21

Заслужава си всеки лев взет от застрохователя! Колкото толкова. Смятат ги по техни таблици. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 13 Юли 2012, 15:40

Принципно колите със застрахователна премия над 400-450 лв това е за ДЗИ ползват услугите на доверен сервиз, при другите предполагам има политика която пак позволява доверен сервиз, но може и с фактура за ремонта, която се разглежда и одобрява, вероятно може и по експертна оценка. Друг е въпроса дали за счупено стъкло няма да ти искат и протокол от полицията ако се възприеме като опит за кражба на колата, или кражба от колата. Има доста подводни камъни при тея застрахователи, иначе и аз съм на принципа взимай всичко квото дадат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dzvonko » 13 Юли 2012, 16:03

А дали има проблем, че каското е разсрочено на две вноски? Аз съм към ЛевИнс, но те казват, че зависи от случая - понякога(без да казват кога) може да трябва да се плати цялата премия, преди да ми възстановят щетите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 13 Юли 2012, 16:22

dzvonko написа:трябва да се плати цялата премия, преди да ми възстановят щетите.

В 99% от случаите е точно така. Но пък по този начин може да си намалиш следващата вноска... Не знам според мен си струва всеки лев :smoke:

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 13 Юли 2012, 16:24

дам трябва да се плати цялата премия

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 13 Юли 2012, 16:42

Аз съм в ДЗИ. Една преспа сняг ми счупи задното.
Като отидох в кобра да го сменят направо по фактура, в кобра имаха стъкло само от ~500лв.
ДЗИ отказаха да платят такова, взех си втора ръка стъкло, дзи изплати малко над половината посочената сума.
Нищо не ми искаха като документ. Друг е момента дали да сменяш предно стъкло - аз моето не съм, но ми се иска.
Разните му там уплътнение, пипане по табло и т.н.
Според мене предното е най-важно - през него гледаш нон-стоп, вечер светлини и т.н.
Не бих сложил китайско или някакво...

ентусиаст
Аватар

Мнение от iv4o9999 » 13 Юли 2012, 16:54

Колегата иска да сменя предно дясно, не предното голямо стъкло, там наистина е пипкава работа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D 99г.

Мнение от pepi_grafa » 14 Юли 2012, 9:33

dzvonko написа:А дали има проблем, че каското е разсрочено на две вноски? Аз съм към ЛевИнс, но те казват, че зависи от случая - понякога(без да казват кога) може да трябва да се плати цялата премия, преди да ми възстановят щетите.

Здравей колега,няма проблем,че си на разсрочено.И аз бях на разсрочено,но си ми платиха само,че не се доверявай на тази експертна оценка,не знам как ги смятат,но пари от сорта да си вземеш твоите бъди сигурен,че няма да ти ги дадат.По добре си намери фактура да знаеш,че ще си вземеш парите.
А и при мен беше по експертна оценка и няма да ти казвам колко ядове ми създадоха тея хора (ЛевИнс). :banghead:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 15 Юли 2012, 14:46

dzvonko написа:
Интересува ме дали си заслужава да инсценирам щета - да счупя стъклото и да си търся парите по експертна оценка. Обаче ако ще ми дадат 20лв май не си заслужава. Някой знае ли колко мога да взема.

Най вероятно нищо няма да ти дадат. Ще те пратят в Мустанг или Кобра да ти сменят стъклото / безплатно/ и ........чао. После те ще се оправят с парите .

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 15 Юли 2012, 21:11

ivoo написа:
dzvonko написа:

Най вероятно нищо няма да ти дадат. Ще те пратят в Мустанг или Кобра да ти сменят стъклото / безплатно/ и ........чао. После те ще се оправят с парите .

Ако иска експертна оценка няма как нищо да не му дадат. Зависи естествено как ще си заведеш щетата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dzvonko » 16 Юли 2012, 14:22

Реално колкото и да ми дадът все ще е някакъв плюс :) Като имам малко повече време ще го направя и ще пиша какво е станало.

Назад към E46