Проблем с мотора?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с мотора?

Мнение от ma7ew » 10 Юли 2012, 17:29

Привет, колеги. Вчера при каране с 100-120, колата изгасна без никакви индикации по таблото или да почуствам че се държи странно на пътя. След като слязох и отворих капака, видях лек пушек и мирис на пластмаса, след броени секунди буквално разширителния съд се пръсна, и всичко изтече. Едва ли съм я прегрял, предполагам има защита и затова е изгаснала колата? Монтирах си казанчето днес и след палене, мотора започна да тропа адски силно, направо си "чукаше" нещо след което веднага го изгасих.. Скоро сменях турбо и имаше проблем при студен мотор, тресеше и пушеше отзад докато не позагрее.. и до последно си беше така. Колата е 2003, 320Д 150 кс.. Ако имате идеи или съвети, препоръки и какво да очаквам...... всичко е добре дошло. :banghead:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Проблем с мотора?

Мнение от Zagy » 10 Юли 2012, 20:36

Щом разширителния съд се е пръснал - много е вероятно да си я прегрял. Колата няма защита от прегряване. Колкото до тропането на мотора - дай повече детайли - какъв е звука - на метал, на пластмаса, силно, слабо, откъде се чува....
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от ma7ew » 10 Юли 2012, 22:52

Как да съм го прегрял, съда беше пълен. а колкото до темп. беше в нормите, чукането е силно и не дочаках да видя от къде е, веднага я изгасих. Силно тропане на желязо. Другото което е не искаше да пали, все едно е паднал акумулатора и само цъкаше. Другото което ми направи впечатление е, че в дясно от маркуча за водата двете показани се бяха напекли адски много след няколко завъртания на стартера. :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 10 Юли 2012, 23:52

Прегрял си я,но дано шума да идва от водната помпа и да няма по-сериозни последици! :dunno:
Някакви спомени за време на загряване и отклонение на стрелката от средата?!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 11 Юли 2012, 8:48

Това със силното чукане на желязо не ми харесва... интуицията ми подсказва, че може мотора да е глътнал пеперудка... спомняш ли си дали си ги махал?
Si non confectus, non reficiat.

Потребител
Аватар

Мнение от ma7ew » 11 Юли 2012, 9:44

Не, не съм. Уж бяха изолирани да не действат. Сетих се и друго, като вдигнах пръчката на маслото ми направи впечатление, че беше омаслена направо до пръстена за издърпване?! може ли да е вода след като ми гръмна казанчето и пак казвам, температурата си беше в норми. :dunno:

Назад към E46