Тракане отзад 320d 02'
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Тракане отзад 320d 02'
Здравейте,
Миналата седмица и аз най-накрая си купих е46. Колата е фейслифт, произведена 2002ра. Малко смело постъпих и я взех без диагностика, но както и да е. Още на следващия ден я заведох първо на диагностика, а после и в сервиз да прегледат окачване, геометрия, сходимост и т.н.(абе нещата, които трябваше да направя преди да я взема
). От сервиза казаха, че имам за смяна тампон на носача от ляво и всичко друго било наред. В петък дадох колата на баща ми(цял живот кара Опели, викам да пробва и БМВ
) и той и навъртя около 300км, но като ми я връщаше каза нещо чука отзад. И наистина се чува нещо като чукане или по скоро тракане. Ако трябва да го опиша звука е като от разбито каре(трак,трак, трак) само че идва от задната част на колата. Не се чува постоянно, преди малко забелязах на дълъг ляв завой че изтрака по цялото продължение на завоя, и сега като я паркирах бях навил пълен волан и давах назад и пак затрака. При ускорение и спиране с прав волан го няма... Утре ще я карам на сервиз да махнат "пеперудите" и ще ги накарам да прегледат и това, но някой може ли да ме подготви какво да очаквам? Бях чел тук в форума за откъсване на задния мост(http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=149369), но до колкото разбирам при фейслифта този проблем е отстранен, пък и симптомите са доста различни.
Та, аз си излях душата. Всякакви съвети и предположения са добре дошли
Миналата седмица и аз най-накрая си купих е46. Колата е фейслифт, произведена 2002ра. Малко смело постъпих и я взех без диагностика, но както и да е. Още на следващия ден я заведох първо на диагностика, а после и в сервиз да прегледат окачване, геометрия, сходимост и т.н.(абе нещата, които трябваше да направя преди да я взема

Та, аз си излях душата. Всякакви съвети и предположения са добре дошли

- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Re: Тракане отзад 320d 02'
Провери на първо време нещо съвсем елементарно, а именно дали са ти добре затегнати джантите. Аз имах подобен проблем, направо си бях изкарал акъла, а се оказа че задна дясна джанта е хлабава.
Другото нещо за което се сещам за ламарините зад спирачните дискове ( случва се да попадне камъче между диска и защитната ламарина)
Общо взето най добре вдигай с крика едно по едно колелата и завърти да видиш дали се чува нещо.
Надявам се да не е нещо по сериозно.
Поздрави
Другото нещо за което се сещам за ламарините зад спирачните дискове ( случва се да попадне камъче между диска и защитната ламарина)
Общо взето най добре вдигай с крика едно по едно колелата и завърти да видиш дали се чува нещо.
Надявам се да не е нещо по сериозно.
Поздрави
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
хмм...може би е някой тампон...но сигурен ли си че е отзад,защото се чува при завой...може да е шарнир на носача

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Сега проверих джантите са си добре затегнати. Утре ще я погледнем на подемника. Страхувам се да няма проблем с кардани-диференциали, че това ми е първата кола със задно и до колкото съм чул ремонта там е
Иначе тракането със сигурност е отзад, пък и шарнирите са проверени и са здрави.

Иначе тракането със сигурност е отзад, пък и шарнирите са проверени и са здрави.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Все пак караш БМВ. Нормално е да има звук наподобяващ каре от задната страна на колата, ако има разбито каре 

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
JTD написа:Все пак караш БМВ. Нормално е да има звук наподобяващ каре от задната страна на колата, ако има разбито каре
А има ли начин да се установи че със сигурност то е заминало? Например както за предно каре се навива пълен волан и почва да трака?
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Колеги почти съм сигурен че този звук идва от гърнето биещо се в купето. Днес с помощта на баща ми успяхме да го локализираме и се чувствам като идиот
Все пак вчера от сервиза ми казаха че е заминал "левия тампон на двигателя". Казаха ми че десния засега е здрав, но ако карам така ще замине и той. Така че ще го взема и ще се сменя в събота...
Поздрави

Все пак вчера от сервиза ми казаха че е заминал "левия тампон на двигателя". Казаха ми че десния засега е здрав, но ако карам така ще замине и той. Така че ще го взема и ще се сменя в събота...
Поздрави

- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Моят ауспух също се тресе по подобен начин, което много ме дразни и я откарах при майстори ако могат да стегнат цялата генерация, но се оказа, че всичко е 6, обаче вибрациите от двигателя са по-силни от нормалното и само нови тампони ще решат проблема 

Аз имам същият проблем .... само че моят е като мина през дупка ... или малко така по разпукан асфалт хаха и се получава 1 тракане ...
- bogo_iliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 316 i,1.9l,1999
- Мечтае да кара: Летяща чиния
Здравейте колеги!!!
Значи и аз имам подобен проблем с ауспуха и адски много ми къса нервите
.Преди известно време се издрънчах харабийската в 1 дупка и почна едно приятно яко чукане като палех и дрънчеше и след това спираше и я закарах на майстор и той каза,че е от ауспуха и го стегна и престана,но след известно време пак се изпрасках в 1 тунел в 1 яма и сега като карам и го чувам как се лашка и дрънчи по купето.Качих я на канал да я погледна и го разклатих и всичко изглежда ок,ама пак се чува като минавам през дупки и неравности как дрънчи направо точно под мен и отзад гърнето,а като карам по равно си е ок.Мисълта ми е има ли смисъл да сменя тези гумените тампони ли са отзад ,на които се държи ауспуха,защото ми се струва ,че са омекнали,понеже като разклатих ауспуха и бая се лашка и ако някой е сменял да каже ефект и цена ще бъда благодарен 
Значи и аз имам подобен проблем с ауспуха и адски много ми къса нервите

- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
Дали и при мен ще е от това проблема.... Аз си мислех, че може би бомбетата са се разхлопали отзад, понеже само от лявата страна ми се чува тракане. Никога нямаше да се сетя, че проблема може да е от ауспуха.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Понеже аз съм започнал темата да си допиша в нея. И на първото БМВ(за което става въпрос в началото) и на сегашното ми тракаше отзад от тампоните на амортисиорите. Цената им смешна а смяната елементарна(даже канал не е необходим). Проверете ги и тях преди останалите работи 

13 мнения
• Страница 1 от 1