Много странен проблем. Волана се измести!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i 00'
Мечтае да кара: M5

Много странен проблем. Волана се измести!

Мнение от Rubik777 » 04 Юли 2012, 17:00

И за да стане по-ясно, че от заглавието не се разбира съвсем какъв е проблема - за първи път ми се случва такова нещо, но в момента за да върви направо колата държа волана почти на 45 градуса завъртян наляво. Колата не дърпа, а просто волана се "измести".(не знам как да го обясня) Карах преди няколко дни вечерта с около 70 и изведнъж в колата се появиха страшни вибрации и звъци все едно спуках 3 гуми едновременно. Всичко траеше около 2,3 секунди и докато намаля и се чудя какво става всичко отмина и колата си беше както преди това. Не знам дали това е свързано с "извъртането" на волана, но е факт че това с волана го забелязах същата вечер след тази случка с вибрациите. Друго, което се е променило след онази вечер е, че при по-висока скорост 70 км/ч и нагоре при леко натискане на спирачка се появяват силни вибрации във волана, а ако натисна още по-силно спирачките вибрациите изчезват. Не знам тези проблеми дали са свързани с вибрациите и звуците от онази вечер, може нещо да е влязло под колата, беше тъмно, но определено проблемите се появиха след това.
Проверих джанти и гуми - идеални са. Имам реглаж на преден мост скоро правен. Не съм минавал през фрапантни дупки, въобще нищо особено не се е случвало.
Какво мислите колеги? От къде да го почна? На мен ми мерише на рейка ама знам ли. Вие какво ще кажете?

старши ентусиаст
Аватар

Re: Много странен проблем. Волана се измести!

Мнение от tsb_bg » 04 Юли 2012, 21:38

Rubik777 написа:И... в момента за да върви направо колата държа волана почти на 45 градуса завъртян наляво...

Щом извенъж се е променило толкова много положението на волана те съветвам непременно да прегледаш цялата предница!!!
Провери рейката, шлиците, карданчето, накрайниците и т.н.
Не отлагай изобщо и недей да гдаеш

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 04 Юли 2012, 22:03

При релгажа да не би да не са затегнали хубаво кормилните накрайници!Оттам и рейката полудява и почва да издава тези звуци! :dunno:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Юли 2012, 6:22

Нещо по геометрията на предницата се е изменило. Отиди първо да видят дали всичко е здраво, и после да я закачат на стенд. Така, както описваш случката е възможно на някой от тампоните на носачите да му са се скъсали ушите и сега да мърда доста здраво, оттам и вибрациите при спиране. Но това е само предположение, нужно е да се види от професионалист и да се прецени какво точно е станало.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i 00'
Мечтае да кара: M5

Мнение от Rubik777 » 05 Юли 2012, 8:45

Благодаря колеги! Някой от Варна да ме насочи към читав сервиз за геометрия, стенд?

Назад към E46