Усещате ли когато пуснете климатик?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
Усещате ли когато пуснете климатик?
Здравейте,
Отдавна се каня да пусна тази тема та ето я сега.
Та въпроса ми е директно дали усещате по поведението на колата, че сте пуснали климатика?
Това ми е първия автомобил, който въобще не мога да усетя, когато климатика е пуснат.
На всички коли, които съм карал най-много се усеща, когато трябва да тръгнеш на 1-ва скорост. Като си подадеш същото количество газ, както когато не си пуснал климатика, просто се усеща, че двигателя се тормози.
Този автомобил, дори знам да търся разликата и не мога. Същото количество газ на тръгване, същата скорост на отпускане на съединителя...
Просто няма никаква разлика дали съм пуснал климатика или не. Единствено се усеща съвсем малко, когато я отпусна примерно на 2-ра скорост по инерция и когато оборотите паднат до и малко под тези на празен ход, тогава ЕКУ-то ги вдига малко по-бавно, за да ги изравни със зададените за празния ход. Това е единствения случай, когато мога да усетя, че снежинката е натисната.
А особено като колата е нагорещена и когато пуснеш за първи път снежинката, и системата да започне да работи с пълна сила, за да ти намали температурата в купето, тогава би трябвало да се усеща най-много. Да ама не... не и при този автомобил...
Та за това ви питам дали имате такова наблюдение и как реално седи този казус глобално.
Отдавна се каня да пусна тази тема та ето я сега.
Та въпроса ми е директно дали усещате по поведението на колата, че сте пуснали климатика?
Това ми е първия автомобил, който въобще не мога да усетя, когато климатика е пуснат.
На всички коли, които съм карал най-много се усеща, когато трябва да тръгнеш на 1-ва скорост. Като си подадеш същото количество газ, както когато не си пуснал климатика, просто се усеща, че двигателя се тормози.
Този автомобил, дори знам да търся разликата и не мога. Същото количество газ на тръгване, същата скорост на отпускане на съединителя...
Просто няма никаква разлика дали съм пуснал климатика или не. Единствено се усеща съвсем малко, когато я отпусна примерно на 2-ра скорост по инерция и когато оборотите паднат до и малко под тези на празен ход, тогава ЕКУ-то ги вдига малко по-бавно, за да ги изравни със зададените за празния ход. Това е единствения случай, когато мога да усетя, че снежинката е натисната.
А особено като колата е нагорещена и когато пуснеш за първи път снежинката, и системата да започне да работи с пълна сила, за да ти намали температурата в купето, тогава би трябвало да се усеща най-много. Да ама не... не и при този автомобил...
Та за това ви питам дали имате такова наблюдение и как реално седи този казус глобално.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Усещате ли когато пуснете климатик?
честито...караш е46 дизел 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Нормално колега...турбината си дава достатъчна тяга и колата изобщо не го усеща тоя климатик,хептен пък чипосаните дизели...и аз бях така,преди BMW-то,имах VW passat 1.8 90 коня 92-ра година и като пуснех климатика се чувствах пешеходец..тук това го няма
Още повече,че твойта е 3 литров дизел 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
тоя мотор не усеща климатика грам, даже се съмнявам че ти увеличава разхода с повече от 0.5литра, просто мотора е мощен и климатика не му тежи грам
, аз на 320д не го усещам камоли ти

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
zBoost написа:честито...караш е46 дизел

Тая тема ми звучи като за да си начешаш самочувствието!!! На хвалба го ударихте!!!

- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Е аз го усещам, нали духа студено в горещите дни 

Тук не става въпрос за силата на двигателя, защото на 1000 оборота въртящия момент на 320 и 330 ще е приблизително еднакъв. Демек никакъв.
Явно управлението на двигателя са го направили добре, за да не се усеща.
Странното ми е, че съм карал и други дизели но винаги се е усещала климатика, малко или много. За това пуснах и тази тема.
Явно управлението на двигателя са го направили добре, за да не се усеща.
Странното ми е, че съм карал и други дизели но винаги се е усещала климатика, малко или много. За това пуснах и тази тема.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
JTD написа:Тук не става въпрос за силата на двигателя, защото на 1000 оборота въртящия момент на 320 и 330 ще е приблизително еднакъв. Демек никакъв.

Si non confectus, non reficiat.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
На Алфа 156 JTD 2005 115к.с. г се усеща.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Аз усещам пускането на климатика - след малко почва да духа студено !
пускайте катинара че ...
пускайте катинара че ...

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Мдаам...климатика не се усеща...но пък си имаме чудно виещо виско 

- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 330 xd
колега Аз карам 330 хд 204 жребеца и грам не мога да усетя товар на мотора или пак омаляне по баирите
когато колата работи на място и включа климатрона усещам лека промяна на мотора може би е самия компресор когато се включва
когато колата работи на място и включа климатрона усещам лека промяна на мотора може би е самия компресор когато се включва
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
51 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4