Проблем със спирачката
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Проблем със спирачката
Вчера както си карам колата по едно време спирачката стана страшно мека и не беше чувствителна при леко натискане. Става за втори път, преди 2 месеца пак се получи. Не съм сменял спирачна течност и дискове,накладки никога. Купих я преди 1 година и часовничето със спирачната течност показва 4.13 . Дайте идея какво да сменям, че ако бях на магистрала и ми беше отказала така, не ми се мисли
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Проблем със спирачката
Спирачна течност задължително, накладките имат датчици, дисковете се гледат, като свалиш джантите, пиши си годината на колата.
- mumford
-
320ci
-
2000г. е колата. Днес си сменях гумите и видях дисковете, но не е от тях. Ще ходя до някой сервиз за спирачната течност.
Днес нямаше проблем със спирачката. Има ли значение, че не я бях карал 10 дни и след това се появи проблема ?
Днес нямаше проблем със спирачката. Има ли значение, че не я бях карал 10 дни и след това се появи проблема ?
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Труден въпрос. Но предполагам разбираш, че докато не решиш проблема не си за пътуване.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
mumford написа:Вчера както си карам колата по едно време спирачката стана страшно мека и не беше чувствителна при леко натискане. Става за втори път, преди 2 месеца пак се получи. Не съм сменял спирачна течност и дискове,накладки никога. Купих я преди 1 година и часовничето със спирачната течност показва 4.13 . Дайте идея какво да сменям, че ако бях на магистрала и ми беше отказала така, не ми се мисли
Колега преди доста време имах почти същите симптоми на една друга кола ,обезвъздушавах ,сменях спирачна
течност,никакви течове отникъде по спирачната система и пак от време на време пропадане на спирачния педал.
Накрая смених спирачната помпа и край на проблема. Това се оказа при мен.

- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Проблем със спирачката
+ 1 за спирачна помпа от личен опит! даже като се сещам за случката ми настръхва косата! Не е с БМВ-то но имаше същите симптоми първоначално подценени от мен а после една сутрин чаках с нетърпение да отвори сервиза! Веднага да си оправиш колата колега!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- mumford
-
320ci
-
Същото е и при мене пропадане на спирачния педал. Колеги, кажете колко струва спирачната помпа, някаква марка,ако има значение и магазин
- mumford
-
320ci
-
При мен пропадането на спирачния педал беше предизвикано от следното:
Задният десен спирачен апарат загряваше и не бях обърнал внимание на това, в следствие на което накладката и сензора за смяна на накладките буквално се бяха стопили.
След смяната на заден десен спирачен апарат, накладки и спирачна течност колата няма проблем с пропадане на спирачния педал
Задният десен спирачен апарат загряваше и не бях обърнал внимание на това, в следствие на което накладката и сензора за смяна на накладките буквално се бяха стопили.
След смяната на заден десен спирачен апарат, накладки и спирачна течност колата няма проблем с пропадане на спирачния педал
8 мнения
• Страница 1 от 1