Проблем ромбоидния ключ.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
Проблем ромбоидния ключ.
Здравейте колеги. Дистанционното на ключа ми прави проблем и не хваща мисля че нещо се е размърдало вътре защото като го ударя в ръката и отключа един вид като го разклатя и отключва а иначе неще. Ако някой може да каже от какво може да се причини това да сподели. До преди това ключа си работеше перфектно предполагам не е от батерия защото като го чукна и си хваща. Знам че са запечатани и искат цепене, и затова първо пиша да видя някой дали се е сблъсквал с това преди да предприема каквото и да било.
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Проблем ромбоидния ключ.
Колега вместо да си губиш времето по-добре го дай на някой ключар да го отвори и да види платката и датерията може де се отпоило нещо или пък да е напрали студена спойка или на батерията или другаде.
Ако беше от София можеше да ти помогна.

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
oci написа:Колега вместо да си губиш времето по-добре го дай на някой ключар да го отвори и да види платката и датерията може де се отпоило нещо или пък да е напрали студена спойка или на батерията или другаде.

Можеш и сам да си го отвориш с макетен нож, лесно е! Обаче ако не можеш или нямаш с какво да го запоиш по-добре отиди при някой който се занимава с електроника.
- shao
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46, 330D, 2002
- Мечтае да кара: по хубави пътища.
Здравейте,
Аз също имам проблем с моя ключ.
Колата се отключва/заключва посредством ключа само ако съм на по-малко от 3 метра от нея. Същевременно съм виждал колеги, които си отключват E46-цата без проблем от 15-20м със същия ромбоиден ключ.
Първо предположих, че може би батерията в ключа е слаба, но в последствие разбрах, че тези ключове (ромбоидните) нямат сменяема батерия, а се зареждат докато са вкарани в стартера.
Някой имал ли е подобен проблем? Вашите ключове от какво разстояние отключват/заключват колата?

Редакция:
Тук открих отговор на някои от въпросите ми.
Аз също имам проблем с моя ключ.
Колата се отключва/заключва посредством ключа само ако съм на по-малко от 3 метра от нея. Същевременно съм виждал колеги, които си отключват E46-цата без проблем от 15-20м със същия ромбоиден ключ.
Първо предположих, че може би батерията в ключа е слаба, но в последствие разбрах, че тези ключове (ромбоидните) нямат сменяема батерия, а се зареждат докато са вкарани в стартера.
Някой имал ли е подобен проблем? Вашите ключове от какво разстояние отключват/заключват колата?

Редакция:
Тук открих отговор на някои от въпросите ми.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Дано имаш предвид това:
,,Re: Батерия за ключ
Мнение от NikVanov » 17 Яну 2012, 10:58
Допри си го до брадичката и ще ти отвори от 15 метра.''
Но не съм го открил аз, само цитирам от важните теми, с които трябва всеки да започне четенето на форума, ама....
,,Re: Батерия за ключ
Мнение от NikVanov » 17 Яну 2012, 10:58
Допри си го до брадичката и ще ти отвори от 15 метра.''
Но не съм го открил аз, само цитирам от важните теми, с които трябва всеки да започне четенето на форума, ама....
Последна промяна NikVanov на 30 Апр 2012, 22:49, променена общо 1 път
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Извинявам се че пиша в темата на Колегата,
но и при мен днес се появи проблем с ромбоидният ключ. В рамките на деня няколко пъти( да не кажа доста често) ми отказа да заключи, отключи или отвори багажника. След 15-тина минути пробвам и работи, после пак не ......
Всичко това без да се налага да го обучавам.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да помага!!!
Поздрави
но и при мен днес се появи проблем с ромбоидният ключ. В рамките на деня няколко пъти( да не кажа доста често) ми отказа да заключи, отключи или отвори багажника. След 15-тина минути пробвам и работи, после пак не ......
Всичко това без да се налага да го обучавам.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да помага!!!
Поздрави
- NikVanov
- ентусиаст
-
Много хора са се сблъсквали. Започни с търсачката- релета, централно заключване.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
NikVanov написа:Много хора са се сблъсквали. Започни с търсачката- релета, централно заключване.
Хей такива отговори най обичам!!!
Извинявам се за офф-а но .......
Хайде напиши го ти това в търсачката и виж какво излиза!!!
- NikVanov
- ентусиаст
-
Повярвай ми, не съм човек, който се заяжда. Просто това е една от честите теми, сам ще се убедиш. Като проучиш въпроса може да видиш в кои случаи се включваш и тогава да се стесни полето на търсене. И в търсачката има поле-търсене в резултатите, там пишеш Е46 и т.н.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
От сутринта ровя с помоща на търсачката, но всичко което излиза са теми които вече съм чел. Работата е че при мен НЕ отказва само заключване, или само отключване, или само багажник, което е признак за проблем със въпросните релета, а ключа тотално, за каквато и да е команда(само пали слава Богу
).
В същото време отключвайки/заключвайки ръчно с ключа в ключалката реагират всички врати, а до колкото знам ако има проблем с релетата се откл./закл. само шофьорската врата.
Именно този факт е хвърля в “шах“ и за това се обърнах тук за помощ.

В същото време отключвайки/заключвайки ръчно с ключа в ключалката реагират всички врати, а до колкото знам ако има проблем с релетата се откл./закл. само шофьорската врата.
Именно този факт е хвърля в “шах“ и за това се обърнах тук за помощ.
- NikVanov
- ентусиаст
-
Един ключ ли имаш? Има уред, с който се проверява дали ключът излъчва радиосигнал, питай автоключар. Чува ли се някакъв звук в колата, като натискаш бутоните? Пробвай да намериш някаква закономерност.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
NikVanov написа:Един ключ ли имаш? Има уред, с който се проверява дали ключът излъчва радиосигнал, питай автоключар. Чува ли се някакъв звук в колата, като натискаш бутоните? Пробвай да намериш някаква закономерност.
Освен този ключ единственно имам сервизния(не говорим за пласмасовия,а метален), който е без дистанционно. Вътре не се чува никакъв звук при натискане на бутоните. Друго на което обърнах внимание, знаеш че когато колата е отключена и отново с ключа подадем команда отключване трябва да светнат плафоните вътре, а при мен и това не става. В последствие когато ключа проработи всичко е ок вкл. и това което написах за плафоните.
Ще отида някъде да премерят дали излъчва сигнал, но съм сигурен че точно в този момент гадния ключ ще реши да работи

Поздрави
- NikVanov
- ентусиаст
-
Плафоните светват и при заключена кола. Ако не светват, по-вероятно е ключът да не излъчва сигнал. Най-лошо е, като проблемът се явява периодично, абсолютно прав си, но все пак трябва да се провери с този уред. Ако имаш път към София, имам човек, който може да го направи. Също колегата Oci мисля, че прави ключове на много приемлива цена, защото в Камор струва към 460 лв.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ros1977 написа:NikVanov написа:Един ключ ли имаш? Има уред, с който се проверява дали ключът излъчва радиосигнал, питай автоключар. Чува ли се някакъв звук в колата, като натискаш бутоните? Пробвай да намериш някаква закономерност.
Освен този ключ единственно имам сервизния(не говорим за пласмасовия,а метален), който е без дистанционно. Вътре не се чува никакъв звук при натискане на бутоните. Друго на което обърнах внимание, знаеш че когато колата е отключена и отново с ключа подадем команда отключване трябва да светнат плафоните вътре, а при мен и това не става. В последствие когато ключа проработи всичко е ок вкл. и това което написах за плафоните.
Ще отида някъде да премерят дали излъчва сигнал, но съм сигурен че точно в този момент гадния ключ ще реши да работи![]()
Поздрави
На 50 и повече процента този проблем е от релето за отключване или заключване затова отвори ГМ модула и почисти контактите на релетата ако се оправи не се занимавай с ключа.
То така или иначе тези релета почват да правят проблеми затова почни от тях поне така ще си решиш бъдещ проблем.
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2