Разпечатка след реглаж на ходова част
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Разпечатка след реглаж на ходова част
Здравейте колеги!Спешно имам нужда от снимка на разпечатка след преминаването ви на стенд.Трябвами,защото майстора, който ми прави стенда не е много навътре в нещата или поне на мен така ми изглежда. За трети път минавам стенд и имам едно дозавиване на пълен ляв. Пък и не искам до обикалям всички стендове във Бургас и да давам по 35лв всеки път и да продължава да си го има тоя проблем. Много ще се радвам някой който е правил качествен реглаж и разполага с разпечатка да се отзове 

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Re: Разпечатка след реглаж на ходова част
Нямам разпечатка, но ако питаш мен, по-добре отиди при някой, който знае какво прави.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Сменяй майсторчето. Представям си какви ги е вършил тоя, като няма дори принтер за разпечатка! 

- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Колеги аз не казвам,че няма принтер има си всичко но аз не си взех разпечатка.Стенда му е уникален но той май още се учи поне на мен така ми изглежда.Ащо се отнася за реглажа това ми е трети сервиз а не три пъти да ми го прави един и същ майстор
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
kunaa написа:Колеги аз не казвам,че няма принтер има си всичко но аз не си взех разпечатка.Стенда му е уникален но той май още се учи поне на мен така ми изглежда.Ащо се отнася за реглажа това ми е трети сервиз а не три пъти да ми го прави един и същ майстор
След като 3 пъти си правил реглаж и няма промяна, не мислиш ли че проблема може да е другаде?
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Има го и този вариант но,защо преди да сменя шарнирите,тампоните на носачите и биалетките го нямаше този проблем а след първия реглаж се появи 

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Благодаряти колега Велев но нищо не мога да разбера 

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Eто, ако нещо можеш да разбереш и тука
Имаше някъде малко мръднало - отзад, тоест не е съвсем наред геометрията, но не можа да развие някви неща там да го опраи майстора и го оставих така, уверяваха ме, че не е много...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Apassionata на 18 Апр 2012, 18:22, променена общо 1 път
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Благодаряти колега но почти нищо не виждам.Стенда с 17-ки ли го прави?
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
kunaa написа:Благодаряти колега но почти нищо не виждам.Стенда с 17-ки ли го прави?
Ае ся, нищо не виждаш, цъкни на снимката да се уголеми де, чете си се, ако знаеш какво да гледаш, хахах, не че аз нещо разбирам

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Да колежке има значение цола на джантата. А що се отнася за снимката знам какво да гледам нали пише на български 

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Никакво значение няма цолажа на джантите. Ъглите, който сключва колелото по отделните оси са си все същите. Обясни по-подробно в какво се изразява проблема ти, за да ти дадем по-точна насока.
За реглажа на колежката - отзад наклоните са по-големи отколкото трябва да бъдат, но не е фатално. Едното колело обаче е малко отворено (а трябва да е малко затворено. Другото е ок.) и би следвало да се коригира. А също и наклоните де, просто болтовете се развиват трудно и често пъти се късат, и затова майстора е предпочел да не бута. Отпред е коригирал сходимостта, напречния наклон не се регулира.
За реглажа на колежката - отзад наклоните са по-големи отколкото трябва да бъдат, но не е фатално. Едното колело обаче е малко отворено (а трябва да е малко затворено. Другото е ок.) и би следвало да се коригира. А също и наклоните де, просто болтовете се развиват трудно и често пъти се късат, и затова майстора е предпочел да не бута. Отпред е коригирал сходимостта, напречния наклон не се регулира.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Колега проблема ми е следният: Края на миналото лято започна едно скарцане и тропане по предницата и ходих при познот майстор да огледа ходовата част. След огледа установи,че носачите ми са за смяна и биалетките но ми предложи да ги рециклираме и аз се сагласих. Рециклирахме носачите купих и нови тампони и биалетки и всочко беше ок. Изчезна хлопането и скърцането беше супер докато не направих реглаж на ходовата част. И от тогава на сам след три стенда това дозавиване си остана дори сега в събота ще ходя при последния стендаджия,който прави преди велик ден да я види пак,затова искам от някой колега разпечатка просто да сверя стойностите с моите. А аз миналата седмица не си взех моята разпечатка,защото я забравих.Пък и доста проблеми са имали колеги от форума с това презавиване и проблема им се оправил със стенд и са ми казвали СТЕНД колега там е проблема. Искам също да кажа,че преди смянатя на посочените по горе части колата това презавиване го нямаше
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Презавиването (поднасянето) на автомобила зависи пряко от геометрията на окачването. При отворена предна сходимост колата става много рязка и податлива на завиване. При отворена задна сходимост по-лесно поднася. При неправилен наклон също. След толкова пъти реглаж не вярвам нито един майстор да не е направил нещата правилно. Колежката по-горе е показала разпечатка, виж и сравни с твоите показатели.
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3