Не връща обратно волана при излизане от завой?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Не връща обратно волана при излизане от завой?
Здравейте, проблемът е с една 325ix седан 2002 година, воланът е доста твърд, а при излизане от завоите трудно и колебливо се връща обратно сам. Предполагам, че рейката е за ремонт, но все пак да попитам дали има шанс да е от по-големите гуми - 225/40/18? Благодаря!
We love you Ronnie!
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Re: Не връща обратно волана при излизане от завой?
От долу на рейката има един болт с който се обират хлабини. Ако рейката е имала луфтове може да е натегнат и за това да ти затяга.

Vasko_BP написа:От долу на рейката има един болт с който се обират хлабини. Ако рейката е имала луфтове може да е натегнат и за това да ти затяга.
И може затова да не връща добре, няма шанс да е от гумите? Предполагам има доста колеги с 18ки джанти, усетили ли сте разлика в твърдостта на волана с този размер?
We love you Ronnie!
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
Vasko_BP написа:От долу на рейката има един болт с който се обират хлабини. Ако рейката е имала луфтове може да е натегнат и за това да ти затяга.

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Проблема най-вероятно е точно в пренатягане на рейката - симптомите са същите. Няма да е лошо и да смените хидравличнотъо масло за всеки случай - често това не се доглежда. Смяната е лесна.
Si non confectus, non reficiat.
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
Според мен тая рейка е пренатегната заради луфт който предишния собственик е искал да скрие и няма нужда да сменя хидравлична течност докато не се види рейката в какво състояние е.

- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка
Променя се твърдостта, ама не чак толкова, та да не връща волана.
Зимата бях с 16ки, сега съм с 18ки и няма разлика връщането на волана, но естествено че е малко по-твърд
Зимата бях с 16ки, сега съм с 18ки и няма разлика връщането на волана, но естествено че е малко по-твърд
От гъзария се умира!
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Vasko_BP написа:Според мен тая рейка е пренатегната заради луфт който предишния собственик е искал да скрие и няма нужда да сменя хидравлична течност докато не се види рейката в какво състояние е.

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Възможна причина за проблема може да са и лагерчетата на тампоните на макферсъните. Изсъхват, при което може дори и да блокират. Съответно оказват съпротивление при въртенето на макферсъна, което усуква и пружината, и създава реална предпоставка за скъсване на въпросната.
10 мнения
• Страница 1 от 1