Помощ! Звук около предния амортисьор.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 320D 2003/4

Помощ! Звук около предния амортисьор.

Мнение от invisi » 12 Апр 2012, 13:18

Здравейте колеги, надявам се някой да се е сблъсквал с подобен проблем, защото от доста време не мога да открия каква е причината за издаването на странен звук някъде около предния ми десен амортисьор - скърцане, нещо като триене, но не като метал в метал, а по-скоро свистене от триене на гума в нещо твърдо, например.
Когато натисна с ръце, дори, колата от дясно надолу, при връщането нагоре се чува този звук някъде отгоре при макферсон тампона. Смених съответния макферсон, като стария си беше доста деформиран, но за съжаление, няма промяна. Има теория, че самият амортисьор скърца при прибирането му, но не знам как да го установя... Амортисьора иначе е добре, не е изпуснал и като го свалихме си се разтягаше и прибираше нормално.

Благодарности, ако дадете добър съвет!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Re: Помощ! Звук около предния амортисьор.

Мнение от tani bojilov » 12 Апр 2012, 22:10

Взимаш едно шише с вода и викаш някой да ти натиска колата.Започваш да пръскаш вода на всеки тампон който видиш,като след всяко пръскане се натиска колата..Щом спре да скърца значи е тампона койко си напръскал последно.Сигурен съм че е някой тампон..
Започни от тези на стабилизиращата щанга...Успех.. :yes:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Помощ! Звук около предния амортисьор.

Мнение от Dimitroff » 16 Апр 2012, 21:25

invisi написа:.................!

Хубаво ще бъде да отстраниш проблема с тампоните на носачите - едно, че може и от тях да скърца...и второ, че може да стане беля от тях...при теб бяха много зле...особено десният!! :yes:

Назад към E46