Централното Не отключва дясната врата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- nadeto
- Потребител
-
- Кара: BMW X3
Централното Не отключва дясната врата
Здравейте,имам следния проблем с е46 купе:
Прочетох темите свързани с отключването на автомобила,но при мен проблема е,че централното заключва абсолютно всеки път,всички врати и багажника,но отключва само шофъорската врата и багажнка.Не отключва дясната врата нито от ключа,нито от копчето в колата,само ако дръпна ръчката за отваряне на вратата отвътре се отключва.След изчиставане на грешките от компютъра,проработва за няколко пъти и отново спира да се отключва дясната врата.Моля,ако може някой да ми съдейства за отстраняване на проблема.Дали проблема отново е в релетата или е някъде другаде?!
Прочетох темите свързани с отключването на автомобила,но при мен проблема е,че централното заключва абсолютно всеки път,всички врати и багажника,но отключва само шофъорската врата и багажнка.Не отключва дясната врата нито от ключа,нито от копчето в колата,само ако дръпна ръчката за отваряне на вратата отвътре се отключва.След изчиставане на грешките от компютъра,проработва за няколко пъти и отново спира да се отключва дясната врата.Моля,ако може някой да ми съдейства за отстраняване на проблема.Дали проблема отново е в релетата или е някъде другаде?!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Re: Централното Не отключва дясната врата
каква грешка ти записва, при мен беше аналогично като при теб само дето не ми записваше грешка или пое не я открихме, колата е с допълнителна аларма и само с нея се заключва, дори от копчето в купето пак не заключва, но отключването става само с лостчето. Преди време смених машинката с такава втора употреба и след 3-4 месеца пак се скапа и сега си я отварям отвътре
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
nadeto написа:Здравейте,имам следния проблем с е46 купе:
A грешките какви бяха?И пробва ли с инициализиране на ключа отново ?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Gqbriel написа:nadeto написа:Здравейте,имам следния проблем с е46 купе:
A грешките какви бяха?И пробва ли с инициализиране на ключа отново ?
щом отключва и заключва другите врати не е от инициализация на ключа проблема е както каза Иво в машинката или бравата на дясната врата явно това е поредната детска болест и то само при двувратите т.е компакт или купе.
За съжаление бравата не се разглобява а вътре в нея се счупва някакво лостче и не може да се отвори иначе се заключва.
- nadeto
- Потребител
-
с инициализиране отново не се отключва
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Разбира се, че няма да се отключи!
Какво общо има инициализацията с механичен проблем в една от вратите !?
И как си го представате да се хване на диагностика това ?!?
Кой точно елемент от изцяло механичната брава според вас се следи от електроника, за да го хване диагностика ?!?
Какво общо има инициализацията с механичен проблем в една от вратите !?
И как си го представате да се хване на диагностика това ?!?
Кой точно елемент от изцяло механичната брава според вас се следи от електроника, за да го хване диагностика ?!?
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Пичове, това е ACTUATOR. Аз и Vassil_bk вече сме безкрайно наясно с този проблем
Трябва НОВА БРАВА, за жалост. Под брава да се разбира вътрешната брава, а не външната или вътрешната ДРЪЖКА
Сега ще намеря моята тема и ще я постна тук 
Ето я: viewtopic.php?f=34&t=274443&p=3058234#p3058234

Трябва НОВА БРАВА, за жалост. Под брава да се разбира вътрешната брава, а не външната или вътрешната ДРЪЖКА

Ето я: viewtopic.php?f=34&t=274443&p=3058234#p3058234
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
от опит ще кажа че най-добре нова машинка да се купува вярно е 200 лв но нервите да я смениш със втора ръка която е в диапазона 50-70лв и в момента на Казичане при едно момче я има налична на 50 (да отбележа че машинката е различна за седан и за двувратки) и после пак да се скапа минаваш на още едни 50-70 и най накрая пак 200 кинта отиват. Аз засега съм на принципа на ладата влизам и отварям 

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Внимавайте какви брави купувате и от кой месец и година е колата, от която ги вземате!
За справка:
При Е46 след септември 2000 се сменя начинът на отваряне на външната дръжка и няма нищо общо с това дали колата е фейслифт или не!
Ето за какво става дума (снимките по-долу са само на брави от купе):
В бравите преди септември 2000 има едно лостче, което после са го заменили с жило:
Ето брава преди септ. 2000:

А това е след септ. 2000:

Аз все още не мога да намеря брава под 100 лв. и май отивам за нова...

При Е46 след септември 2000 се сменя начинът на отваряне на външната дръжка и няма нищо общо с това дали колата е фейслифт или не!

В бравите преди септември 2000 има едно лостче, което после са го заменили с жило:
Ето брава преди септ. 2000:

А това е след септ. 2000:

Аз все още не мога да намеря брава под 100 лв. и май отивам за нова...

- nadeto
- Потребител
-
Благодаря ви за информацията.Започвам да си търся брава 

- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Колежке, не знам дали ще намериш брава, но да знаеш, че бравата от АНГЛИЧАНКА върши работа с едно "АКО" -> "АКО"-то е ключалката, която на англичанките липсва на бравата на лявата врата и я има на вратата на дясната. Аз лично съм с брава на моята шофьорска врата от англичанка и НЯМАМ вече ключалка. Като се наложи влизам през багажника
хахах

11 мнения
• Страница 1 от 1