Нямам клаксон

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Нямам клаксон

Мнение от meraklia_pz » 08 Апр 2012, 10:05

Направих интервенцията със смяната на 4-лъчев волан с 3-лъчев с мултифункция, бутоните си работят без проблем, но загубих "бипката". светна ми и лампичката на airbag-a, но това си мисля, че е нормално след като съм ги сменил, след триене на грешката си мисля, че ще се махне, но споделете дали след смяната на волани светва лампичката и това е нормално(опасявам се да нямам някакъв проблем с бега). Да се върна на клаксона - какъв може да е проблема ??? кабела който е на буксата под номер 6 се закача на шината зад бега има и още една "маса" тя е закачена на основата на волана, но като го взех от другият край беше скъсан кабела и след оглед видях само едно мясно където да се закачи на гърба на airbag-a, но да ви кажа кабелчето реално беше късо и не можеше да стигне до мястото, на бега и го удължих, сега пак огледах волана от вътрешната страна и не виждам друго място. Сега пак ще го огледам и снимки ще направя за да ви покажа.

Поздрави

П.С. Проверих и бушоните - 5,55 са здрави
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

Аватар

Re: Нямам клаксон

Мнение от s_max » 10 Апр 2012, 22:41

Ако си откачал бега докато е била на контакт колата нормално е да светне лампичката и да изгасне след чистене на грешката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meraklia_pz » 11 Апр 2012, 11:27

s_max написа:Ако си откачал бега докато е била на контакт колата нормално е да светне лампичката и да изгасне след чистене на грешката.

Грешката не съм я изчистил, защото диагностика го няма :) проблема със клаксона го оправих :) буксата която е за бега и позицията с номер 6 се захваща за корпуса на волана, моята беше скъсана. Това е от мен :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 520 I 1998г
Мечтае да кара: ///M5 2003 г

Мнение от didite_bg » 11 Апр 2012, 15:54

:OT: Карай така ще ти подаря един дезодорант с клаксон :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 11 Апр 2012, 17:31

meraklia_pz написа:Направих интервенцията със смяната на 4-лъчев волан с 3-лъчев с мултифункция, бутоните си работят без проблем, но загубих "бипката". светна ми и лампичката на airbag-a, но това си мисля, че е нормално след като съм ги сменил, след триене на грешката си мисля, че ще се махне, но споделете дали след смяната на волани светва лампичката и това е нормално(опасявам се да нямам някакъв проблем с бега). Да се върна на клаксона - какъв може да е проблема ??? кабела който е на буксата под номер 6 се закача на шината зад бега има и още една "маса" тя е закачена на основата на волана, но като го взех от другият край беше скъсан кабела и след оглед видях само едно мясно където да се закачи на гърба на airbag-a, но да ви кажа кабелчето реално беше късо и не можеше да стигне до мястото, на бега и го удължих, сега пак огледах волана от вътрешната страна и не виждам друго място. Сега пак ще го огледам и снимки ще направя за да ви покажа.

Поздрави

П.С. Проверих и бушоните - 5,55 са здрави

Ако волана е трилъчев обикновен а не цепнатия лъч тогава няма да стане само с триене на грешката ще трябва да се прекодира централата на беговете защото този бег е едностепенен докато твоя е бил двустепенен и сега централата ще търси втората степен коята реално ти я нямаш.
Имал съм такъв случай и ти го казвам от опит няма да стане само с триене на грешката бега си работи просто трябва да се прекодира централата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meraklia_pz » 12 Апр 2012, 17:42

волана е със сцепеният лъч :D грешката реално още не съм я изтрил, защото съм възпрепядстван да и закача кабела, но си мисля че след триене на грешката въпросната лампичка ще изгасне. Благодаря за отговорите и весели празници 8)
Изображение

Назад към E46