Е 46 compact - ръководство и въпрос за налягане в гумите

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46 320td compact 150hp
Мечтае да кара: някое ферари

Е 46 compact - ръководство и въпрос за налягане в гумите

Мнение от ferrarista » 02 Апр 2012, 2:27

Здравейте, колеги. Дълго време търсих информация или ръководство за моя компакт. Прмирих се, че колата е по-рядка и конкретна информация е трудно да се намери. Но проблема заради който пиша е, че скоро смених зимните гуми с летни и имах чувството , че карам с пластмасови гуми т.е усещах всяка малка неравност. Реших, че са прекалено напомпани. На OMV ги проверих и установих, че всичките са ми 2.2 ( знам че може би не мерят правилно). Та в момента съм с 2 отпред и 2.1 отзад ( пак според машинката на OMV). И возията стана по-приемлива. Въпроса е - някой знае ли колко точно трябва да са ми според спецификацията на автомобила, тъй като както казах по-горе нямям ръководство? Търсих стикери по колата също не намерих. Моля колеги със същия модел да помагат :)
Благодаря предварително.

P.S Ако някой даде и линк откъдето мога да си изтегля ръководство, цена няма да има :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Е 46 compact - ръководство и въпрос за налягане в гумите

Мнение от Dimitroff » 02 Апр 2012, 10:55

Колега...несериозно е да пуснеш тема свързана с налягането на гумите ти... :confused:

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 02 Апр 2012, 11:52

Вярно, че е малко несериозно да се пускат тези теми както се спомена ама, за да пита, явно се интересува човека и въобще не е технически ориентиран.
За това е ценен всеки форум, за да се помага.
Та според мен (поне така мисля) всички БМВ-та имат стикер около пантата на Б колонката, където се описват наляганията на гумите.
А да вярваш на тия уреди по бензиностанциите е малко несериозно. Поне виж как е на някоя гумаджийница, да свериш показанията.
И все пак не е чак такава разликата между 2.0 и 2.1 бара. Общо взето дори самия уред ще сгреши, че чак да се притесняваш.
Лично за моя автомобил си пише на колонката при ненатоварен автомобил - 2.4 отпред и 2.9 отзад.
Ама сам съм си го избрал, ще се возя в каручката, какво да правим :mhihi:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 02 Апр 2012, 12:43

Колега аз съм с компакт също, возията си е твърда в сравение със седана определено има разлика, иначе аз съм с 2-2.2 средно , карай да не ти пука

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Апр 2012, 14:27

На средната колонка като отвориш шофьорската врата трябва да имаш алуминиева пластина с препоръчителното налягане за различни видове натовареност на колата.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Апр 2012, 14:42

Zagy написа:На средната колонка като отвориш шофьорската врата трябва да имаш алуминиева пластина с препоръчителното налягане за различни видове натовареност на колата.

Аз лично не бих карал колата си с подобни атмосфери ,за магистрала и околовръстното южната дъга да - но останалта част от града - абсурд на 2.4 и 2.7 :mhihi:
Колегата да ги кара на 2.2 и 2.3 и тва е - тва ще кажеш ,че е самолет да му се невиди...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 02 Апр 2012, 17:53

2,2 атмосфери и тази модел не е за претоварване. Компакт Е46 е за двама.
И Е46 CI e с 4 седалки, но си е купе. Верно, че на колонката пише атмосфери при различно натоварване,но е по- добре да се има предвид, че колата е с по-къса база като голф. Тя е замислена като конкуренция на Голф.
Т.е. по-добре го разглеждай като кола за двама и в този ред на мисли е по- добре 2,2атмосфери, като за двама трима души според теглото им.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 02 Апр 2012, 19:06

Gqbriel написа:
Zagy написа:На средната колонка като отвориш шофьорската врата трябва да имаш алуминиева пластина с препоръчителното налягане за различни видове натовареност на колата.

Аз лично не бих карал колата си с подобни атмосфери ,за магистрала и околовръстното южната дъга да - но останалта част от града - абсурд на 2.4 и 2.7 :mhihi:
Колегата да ги кара на 2.2 и 2.3 и тва е - тва ще кажеш ,че е самолет да му се невиди...

Е 2.4 и 2.7 са за 5 човека и багаж все пак... иначе аз карам всичките на 2.2 :mrgreen:
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 02 Апр 2012, 20:37

2.2 си е напълно ок, Компакта си е със същия размер като седан, купе вътре и т.н , разликата е в дължината на багажника който меко казано е никакъв. Теглото на самата кола е малко по-малко от останалите - поне така се води и дефакто е около 1.4 тона
ето и малко технически данни за седан и компакт http://bmw.testdrive.bg/modification/49 ... 150Hp.html и http://bmw.testdrive.bg/modification/49 ... 150Hp.html
Има разлики в просвета и външните размери, но междуосието е същото, за разлика от е36 при е46 компакта е коренно различен автомобил от седана, но само външно от вътре е същия. Самия компакт е основоположника на 1серия която вече минава в голф класа, което звучи леко обидно, зашото колата е на светлинни години напред.

Назад към E46