Трагедия - хвърля ми антифриза през капачката

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Трагедия - хвърля ми антифриза през капачката

Мнение от Демирев » 01 Апр 2012, 11:17

:cry: :cry: :cry: мислех до преди 3-4 дни, че липсата на по литър антифриз за 100 км. е просто от скъсан маркуч, но се оказа че връща от капачката...като гейзер става като се отвори капачката и вдигнат оборотите на 4000...поне не меси антифриз и масло и маслото е перфектно без пяна...

отидох при майстор с тестер за антифриз и се оцвети много бързо зелено :cry: според разговори и оглед с втори такъв съм за смяна на гарнитура и на там най-тежкото...сваляне глава и шлайфане :cry: :cry: :cry: :cry: с моя късмет не знам колко още по-тежко може да стане.... :cry:
иначе работи мотора добре и пали веднага...не съм я прегрявал...
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Re: Трагедия - хвърля ми антифриза през капачката

Мнение от kriso85 » 01 Апр 2012, 11:33

И защо отваряш капачката при работещ двигател ?!
Охладителната система работи под налягане и капачката е важен елемент от нея.
Не е скъпа, ходи си я смени, напълни си антифриз, обезвъздуши системата /от пластмасовата пробка до капачката/ и повече не прави експерименти.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 01 Апр 2012, 11:39

A като доливам антифриз от капачката, трябва ли нещо да обезвъздушавам?
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 01 Апр 2012, 11:49

Демирев написа::cry: :cry: :cry: мислех до преди 3-4 дни, че липсата на по литър антифриз за 100 км. е просто от скъсан маркуч, но се оказа че връща от капачката...като гейзер става като се отвори капачката и вдигнат оборотите на 4000...поне не меси антифриз и масло и маслото е перфектно без пяна...

отидох при майстор с тестер за антифриз и се оцвети много бързо зелено :cry: според разговори и оглед с втори такъв съм за смяна на гарнитура и на там най-тежкото...сваляне глава и шлайфане :cry: :cry: :cry: :cry: с моя късмет не знам колко още по-тежко може да стане.... :cry:
иначе работи мотора добре и пали веднага...не съм я прегрявал...

На 4000 оборота...отворена капачка... :banghead: Колега какви са тия опити? Заминала гарнитура така ли се диагностицира... :conf: Долей си, обезвъздуши и карай! Виж ситуацията как е и СМЕНИ сервиза ако трябва пак да идеш. И като влезеш в другия сервиз не започвай с "Добър ден, духа ми гарнитурата" щото много ще ти се зарадват. :dunno: Направи горното и пиши тук какво става, преди да идеш на сервиз и ще получиш полезни съвети как и какво да правиш.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 01 Апр 2012, 12:00

makaveli316 написа:A като доливам антифриз от капачката, трябва ли нещо да обезвъздушавам?

Зависи колко доливаш, но не е лошо да се провери дали има въздух. Толкова лесно се обезвъздушава системата, че не е проблем да си я проверяваш винаги. Пробката можеш да отвиеш с монета от 50 ст.. Има голяма тема за обезвъздушаването, потърси я
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 01 Апр 2012, 12:04

За съжаление - обезвъздушавам и след секунди маркуча става по твърд от камък! :cry: :cry: :cry:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 01 Апр 2012, 12:08

Демирев написа:За съжаление - обезвъздушавам и след секунди маркуча става по твърд от камък! :cry: :cry: :cry:

Е системата е под налягане, ти колко мек искаш да е маркуча ?
На каква темепратура работи колата - виж през скритото меню.
И смени сервиза
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 01 Апр 2012, 12:13

Ами доколкото знам след обезвъздушаване трябва да е сравнително мека връзката към радиатора...а мойта веднага надува - става буквално като желязо мекия маркуч...

Нямам борд комп и не мога да видя точни тем. - 318 бензин с ръчни ск. с първа рег. 15 август 1999г.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 01 Апр 2012, 12:18

Демирев написа:Ами доколкото знам след обезвъздушаване трябва да е сравнително мека връзката към радиатора...а мойта веднага надува - става буквално като желязо мекия маркуч...

А отзад не си ли като парен локомотив? Щом духа толкова много...Да не си я прегрявал тази кола?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 01 Апр 2012, 12:27

Не съм я прегрявал. Не излиза никакъв пушек до 6000 об.
Вчера на обяд налях 2 л. антифриз и я спрях пред магазина - като се върнах ми омекнаха краката...огромна синя локва под предницата...прибрах се с 40 км в час на пета от страх...отстрани коли ми свирят че шурти отдолу яко....и после съм описал всичко в първи пост.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 01 Апр 2012, 12:32

kriso85 написа:
makaveli316 написа:A като доливам антифриз от капачката, трябва ли нещо да обезвъздушавам?

Зависи колко доливаш, но не е лошо да се провери дали има въздух. Толкова лесно се обезвъздушава системата, че не е проблем да си я проверяваш винаги. Пробката можеш да отвиеш с монета от 50 ст.. Има голяма тема за обезвъздушаването, потърси я

Еми аз долях последния път доста малко, 500мл концентрат без вода и го докарах на макс нивото.
От тогава обаче, температурата в скритото меню седи на 75-76 градуса, макс на 80 съм я виждал веднъж, а до колкото знам трябва да е около 95 градуса.
Не съм обезвъздушавал нищо и сега се спичам да не съм направил фал некъв.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kriso85 » 01 Апр 2012, 12:51

Демирев написа:Не съм я прегрявал. Не излиза никакъв пушек до 6000 об.
Вчера на обяд налях 2 л. антифриз и я спрях пред магазина - като се върнах ми омекнаха краката...огромна синя локва под предницата...прибрах се с 40 км в час на пета от страх...отстрани коли ми свирят че шурти отдолу яко....и после съм описал всичко в първи пост.

Е виж от къде тече. Може да е казанчето, то си е консуматив и се сменя.
А за скритото меню не ти трябва борд комп. Виж горе във важните теми, има много писано
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 01 Апр 2012, 12:53

Демирев написа:Не съм я прегрявал. Не излиза никакъв пушек до 6000 об.

Малко объркана стана работата...Сега от надуване през гарнитурата ти е спукало някаде системата и тече или си тече и ти доливаш и тн. и говориш, че ти е заминала гарнитурата? Изобщо я обясни наново отначало проблема как се е появил и ти какво си правил досега?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Демирев » 01 Апр 2012, 13:42

И аз съм напълно объркан вече. Излязох сега покарах 7-8 км. понастъпах до 3000 об. и изтече отново около литър вода вече която налях преди час защото ми писна да наливам антифриз и след 10 мин е долу на асвалта.
Изтича този литър за 10 мин и спира :cry: пак наливам пак изтича до литър веднага и спира а вътре свети лампата за антифриза...само за миг угасва като налея изчезналия литър....нищо не пуши отзад....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от frizzante » 01 Апр 2012, 14:05

Демирев написа:И аз съм напълно объркан вече. Излязох сега покарах 7-8 км. понастъпах до 3000 об. и изтече отново около литър вода вече която налях преди час защото ми писна да наливам антифриз и след 10 мин е долу на асвалта.
Изтича този литър за 10 мин и спира :cry: пак наливам пак изтича до литър веднага и спира а вътре свети лампата за антифриза...само за миг угасва като налея изчезналия литър....нищо не пуши отзад....

Така значи първо трябва да откриеш теча, стига си се вайкал. Откриваш и отстраняваш. Казанче, маркуч, съединения...пали да почва да тече и търсиш. Сменяш, доливаш, обезвъздушаваш и си караш и следиш кво се случва. Всичко ако е ОК караш и тва е. Ако пак почне да изчезва, надува ти или ти избие отнякъде следвие налягане отиваш в друг сервиз и казваш какво е станало, без да поставяш диагнозата сам. Разпитай и търси сервиз който знаят какво правят, та това е направо елементарно... По първата процедура може и сам, но ако мислиш, че няма да се оправиш пак в сервиз както тече да видят от къде е теча и да го отстранят. Айде успех!

Следваща

Назад към E46