Връзване на халогените към централното
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d и Е36 318is for fun
- Мечтае да кара: BMW E46 M3 Evolution или Е36 Evo
Връзване на халогените към централното
Здравейте колеги,
след като прочетох на темата на MuTaJlaKo за светване на ангелските очи след отключване на колата и намиране на информация за постигането на тази глезотииика, разших че ще изглежда много добре ако светнат и халогените заедно с очичките! Понеже никак не съм добър по тоците реших да попитам някой правил ли го е това и дали може да сподели стъпките за изпълнение?! Предполагам пак може да се свържат някак към плафона....! Ако може от къде минават кабелите на халогените освен зад бронята за да се вземе "+" и да се свърже към релето?
Благодаря предварително!
след като прочетох на темата на MuTaJlaKo за светване на ангелските очи след отключване на колата и намиране на информация за постигането на тази глезотииика, разших че ще изглежда много добре ако светнат и халогените заедно с очичките! Понеже никак не съм добър по тоците реших да попитам някой правил ли го е това и дали може да сподели стъпките за изпълнение?! Предполагам пак може да се свържат някак към плафона....! Ако може от къде минават кабелите на халогените освен зад бронята за да се вземе "+" и да се свърже към релето?
Благодаря предварително!
Re: Връзване на халогените към централното
Да ама ако го правиш с това реле когато ти светят очите ще светят и халогените, примерно ако са ти направени на контакт да светят очите, тогава и халогените ще светят постоянно 

- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
А ако се изведе чрез друго реле? Плафоните като светват постепенно ангелските очи и те ли светват така? Релето не нагрява ли в следствие постепенно постъпващия ток?
Помисли си добре за фаровете за мъгла и прочети Закон за движение по пътищата! Ако са с времево реле само за време ОК, но недей да ги включваш за постоянно.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Продава се модул за около 30лв.Купих си и е вързан за релето на халогените,от сервиза ми казаха,че така е по-добре,защото ако се върже директно към LCM-a може да стане фал и после нов.И аз исках да се вържат халогени+габарити но нямах късмет,отидох късно в сервиза и доста време си играха,стана време да затвяряът и вързаха само халогените.Казаха да мина на другия ден да видят какво да прават с габаритите,но нямах време.Отидох след 1 седмица,казах им за какво иде реч и как работата беше за 15мин,ми казаха аа трябва да прекарваме инасталция за отзад а у.
Викам ясно не ви се занимава и така остана,ако някой има човек добър с тоците да свирка. 

- Rupart
- кандидат ентусиаст
-
stilko написа:Помисли си добре за фаровете за мъгла и прочети Закон за движение по пътищата! Ако са с времево реле само за време ОК, но недей да ги включваш за постоянно.
Знам да Закона за движение по пътищата, затова идеята ми е халогените да светват когато отключа колата и след това да се загасят! След включване от бутона на лайт модула тогава да светят!
100imenov написа:Продава се модул за около 30лв.Купих си и е вързан за релето на халогените,от сервиза ми казаха,че така е по-добре,защото ако се върже директно към LCM-a може да стане фал и после нов.И аз исках да се вържат халогени+габарити но нямах късмет,отидох късно в сервиза и доста време си играха,стана време да затвяряът и вързаха само халогените.Казаха да мина на другия ден да видят какво да прават с габаритите,но нямах време.Отидох след 1 седмица,казах им за какво иде реч и как работата беше за 15мин,ми казаха аа трябва да прекарваме инасталция за отзад а у.Викам ясно не ви се занимава и така остана,ако някой има човек добър с тоците да свирка.
Колега кой е сервиза и хората там разбират ли си от занаята? А модула от къде го взе и всъщност за какво служи?
- 100imenov
- ентусиаст
-
Няма да казвам име да не права реклама,но е доста известен и останах доволен от работата им,просто са доста заети и тогава май не им се занимаваше с мойта прищявка или грешката беше моя,че 2-я път не говорих с управителя а със някой от служителите.Относно модула има фукнкция точно която ти си написал,а именно да се светят избрани от теб светлини при отключване и заключване.Има интервал на подсветка м/у 10 и 30сек,също така сензор,който разпознава дали е светло или не,защото като е светлно няма за какво да се осветява пътя.
http://www.youtube.com/watch?v=qemjLqI1gQQ

100imenov написа:Няма да казвам име да не права реклама,но е доста известен и останах доволен от работата им,просто са доста заети и тогава май не им се занимаваше с мойта прищявка или грешката беше моя,че 2-я път не говорих с управителя а със някой от служителите.Относно модула има фукнкция точно която ти си написал,а именно да се светят избрани от теб светлини при отключване и заключване.Има интервал на подсветка м/у 10 и 30сек,също така сензор,който разпознава дали е светло или не,защото като е светлно няма за какво да се осветява пътя.![]()
Вместо този модул се слага времево реле и върши същата работа. Сигнал се взема от GM модула.
- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
закупихси модула а сега кой ще ми го свърже,кажете майстор качествен от пазарджик или пловдив.някой който го е правил.
- bmwinio
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 328CI
И аз съм го замислил това да го правя на моята кола. За да няма проблем с полицаите заради халогените може да се направи на две отделни релета, едно към ангелските очи и едно към халогените. Ефекта ще е добър, но не може да се постигне ефекта с плавното изгасване като на плафоните вътре, дори и от тях да захраним релетата. Друго, което съм си мислел е да захраня само ангелските очи, без халогените с + от плафона и да сложа един диод, за да не връща захранване към плафоните при включване на габаритите. При този вариант имам опасение, че това може да създаде проблеми на лайт модула. Бих бил благодарен на някой колега ако изкаже мнение дали действително ще има проблем за лайт модула ако се направи така. Иначе за сега съм на варианта с релетата и при първия свободен ден ще го направя
Поздрави!

- gido
- младши ентусиаст
-
никой ли незнае сериозен майстор които го е връзвал това реле.някакви усобености дане изгори някой модул 

Незнам защо трябва да ходиш на майстор за да го вържеш, отнема около час работа и има клипчета и обяснения как се вързва. Преди седмица си свързах сам релето и няма никакъв проблем. Ето ти и клипчето ако говориш за това реле ... http://www.youtube.com/watch?v=gwgYvEu7atY
- gido
- младши ентусиаст
-
нее колега ,аз си закупих цял модул от колегата бабуна,прилича на кутия за аларма.на него има врътка с която си настройваш колко минути да свети,и има светлинен датчик като е светло данесе включват.но мее страх житчкаджията на неми оплеска нещата.затова ппитам някой който го е правил да сподели за тънкости ако има.
- 100imenov
- ентусиаст
-
тънкости... както казах по-нагоре вържи го към релето на халогените(намира сее
на пасажерското място в краката от дясно),за да не замине лайт модула,защото не се знае колко е надежден.

- gido
- младши ентусиаст
-
и мойте днеска ги свързаха халогените и стана добре,като си сложа и ангелски очи ще свържа и тях.
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3