Е46 купе 335d,въпрос за мотор и скорости.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Е46 купе 335d,въпрос за мотор и скорости.
Колеги искам да попитам,понеже изобщо не съм наясно как стават смените на мотора,и от кой кош какво пасва и кое от какви и на какви скоростни кутии пасва,та въпроса ми е следния.Ако си закупя 335d мотор,ще има ли проблем да го вмъкна в Е46 купе фейслифт,и ако може да стане подобна интервенция,може ли да се сложи ръчна скоростна кутия ?Ако може също така,да ми дадете идеи ако този мотор не става,какво друго може да се сложи като опция,като изключим 330д мотор,защото както всички знаем по добре да си продам колата и да си купя 330д което ще ми излезе по ефтино..искам да сложа мотор който,като знам че съм дал парите да знам поне че съм вмъкнал нещо с което колата ще тръгне доста...обмислял съм и смяната на мотор с 330д,но просто не си заслужава парите,по добре да се продаде колата и да си купя друга,но не искам да я продавам.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Е46 купе 335d,въпрос за мотор и скорости.
по-добре се насочи към 30d щото другото къде го мислиш е от ония тип неща къде са теоретично възможни ама надали ще ги видиш в живота си 
въобще има ли 335d с ръчни

въобще има ли 335d с ръчни

Макс, по спомен май няма ръчна СК на 35д (мисля, че за бензинките може), ако пасва някоя евентуално от друг мотор нямам представа.
Аз ако исках мотор 35 щях да си го сложа с автомата, понеже той дава част от фъна. Тва обаче означава да се правят разни преправяния, защото като знам каква галимация е да сложиш оригинален автомат на кола със ръчка и колко малко хора ще се навият да го правят, представям си тази трансформация колко единици са способни да я осъществят
Още повече ти трябва 100% донор от който да взимаш абсолютно всичко необходимо: в твоя случай минимум кардан, диф... да не говорим за компютри, окабеляване... (иначе като теглиш чертата може да ти излезе повече от е92 335д)
Ако успееш да направиш такова нещо
Аз ако исках мотор 35 щях да си го сложа с автомата, понеже той дава част от фъна. Тва обаче означава да се правят разни преправяния, защото като знам каква галимация е да сложиш оригинален автомат на кола със ръчка и колко малко хора ще се навият да го правят, представям си тази трансформация колко единици са способни да я осъществят
Още повече ти трябва 100% донор от който да взимаш абсолютно всичко необходимо: в твоя случай минимум кардан, диф... да не говорим за компютри, окабеляване... (иначе като теглиш чертата може да ти излезе повече от е92 335д)
Ако успееш да направиш такова нещо

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
bmw-maximilian написа:Колеги искам да попитам,понеже изобщо не съм наясно как стават смените на мотора,и от кой кош какво пасва и кое от какви и на какви скоростни кутии пасва,та въпроса ми е следния.Ако си закупя 335d мотор,ще има ли проблем да го вмъкна в Е46 купе фейслифт,и ако може да стане подобна интервенция,може ли да се сложи ръчна скоростна кутия ?Ако може също така,да ми дадете идеи ако този мотор не става,какво друго може да се сложи като опция,като изключим 330д мотор,защото както всички знаем по добре да си продам колата и да си купя 330д което ще ми излезе по ефтино..искам да сложа мотор който,като знам че съм дал парите да знам поне че съм вмъкнал нещо с което колата ще тръгне доста...обмислял съм и смяната на мотор с 330д,но просто не си заслужава парите,по добре да се продаде колата и да си купя друга,но не искам да я продавам.
По-добре не се занимвай с подобни неща :
1-во 35д мотора е скъп
2-ро ще смениш всичко от-до кардан,диф,спирачна система,еку и т.н да не говорим,че преправянето трябва да се прави от някой -който разбира какво прави - само за труд си отдели едни поне 2к,защото това не е мотор от Е46 - където е ясно ,че не е трудно ..но 3.0 (3.5) се предполагат нови лапи за мотора и какво ли още не..
Ако си решил за суап - гледай читав 3.0 -

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
....аз лично се бях меракландисал да сменя на моята 2,0д с 3,0д, но 204 к.с. варианта.
необходимо е:
- мотор с инсталация
- скорости ръчни
- диф
-кардан
-полуоски
-шенкели задни с главини
- спирачки предни+задни
-още разни дреболии....
като цяло - купуваш си още една цяла кола- то като вземеш тия неща от донора- какво остана? ламарините- добре де - да не е цяла- да е половин.....
общо взето не знам кой ще се навие и да ти го направи тоя суап...
и като си направих равносметката- реших, че живота и така си ми харесва и не ми трябват излишни емоции (предимно негативни)
необходимо е:
- мотор с инсталация
- скорости ръчни
- диф
-кардан
-полуоски
-шенкели задни с главини
- спирачки предни+задни
-още разни дреболии....
като цяло - купуваш си още една цяла кола- то като вземеш тия неща от донора- какво остана? ламарините- добре де - да не е цяла- да е половин.....
общо взето не знам кой ще се навие и да ти го направи тоя суап...
и като си направих равносметката- реших, че живота и така си ми харесва и не ми трябват излишни емоции (предимно негативни)
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
и разбирасе дане забравяме че никога няма да е като заводски направена,се ще има няква цигания и нещо което няма пастане.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Макси - няма смисъл баце.....
Si non confectus, non reficiat.
- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
На Е46 в момента слагаме мотор от 335и Е90 ....филма е гоооооооолям , трябва ти всичко от Е90-тката - мотор, компове, датчици, инсталация ( въобще палеща е90 )
А колко търсих кои да се захване с това , няма да ти казвам - прерових едва ли не всички БМВ корифеи в Сф ..... и никои не ще ( колкото и пари да обявяваха )
...... нави се само един от тях ( за което му благодаря ) - бях се отчаял , че няма кво да го пр. тоя мотор
.... Е90 335Д с ръчни скорости- няма!!! - филма ще е още по-голям ако държиш на РСК - не че е невъзможно де
..... СИЛНО се съмнявам че някои ще се захване с такава транслантация - независимо от цената
УСПЕХ!
П.П : виж ми темата за Е90 335и- на части - от там е мотора

А колко търсих кои да се захване с това , няма да ти казвам - прерових едва ли не всички БМВ корифеи в Сф ..... и никои не ще ( колкото и пари да обявяваха )

...... нави се само един от тях ( за което му благодаря ) - бях се отчаял , че няма кво да го пр. тоя мотор

.... Е90 335Д с ръчни скорости- няма!!! - филма ще е още по-голям ако държиш на РСК - не че е невъзможно де

..... СИЛНО се съмнявам че някои ще се захване с такава транслантация - независимо от цената

УСПЕХ!
if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
neonman написа:На Е46 в момента слагаме мотор от 335и Е90 ....филма е гоооооооолям , трябва ти всичко от Е90-тката - мотор, компове, датчици, инсталация ( въобще палеща е90 )![]()
А колко търсих кои да се захване с това , няма да ти казвам - прерових едва ли не всички БМВ корифеи в Сф ..... и никои не ще ( колкото и пари да обявяваха )![]()
.... Е90 335Д с ръчни скорости- няма!!! - филма ще е още по-голям ако държиш на РСК - не че е невъзможно де![]()
..... СИЛНО се съмнявам че някои ще се захване с такава транслантация - независимо от цената![]()
УСПЕХ!
Toва искам да го видя Е46 с 335и мотор -

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
neonman написа:На Е46 в момента слагаме мотор от 335и Е90 ....филма е гоооооооолям , трябва ти всичко от Е90-тката - мотор, компове, датчици, инсталация ( въобще палеща е90 )![]()
А колко търсих кои да се захване с това , няма да ти казвам - прерових едва ли не всички БМВ корифеи в Сф ..... и никои не ще ( колкото и пари да обявяваха )![]()
.... Е90 335Д с ръчни скорости- няма!!! - филма ще е още по-голям ако държиш на РСК - не че е невъзможно де![]()
..... СИЛНО се съмнявам че някои ще се захване с такава транслантация - независимо от цената![]()
УСПЕХ!
я да видим снимки нещо има ли?
- Gatz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '12 Е70 40d
УСПЕХ!
Колега разбрах ,че колицата вече пали

Поздрави.
11 мнения
• Страница 1 от 1