Откъде да намеря такава джаджа...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Откъде да намеря такава джаджа...
Здравейте, трябва ми въпросната част - специфичен болт за затягане на клема на акумулатор. Откъде мога да го намеря без да се лутам по морги и без да поръчвам чрез официален дилър? И ако остана на варианта с моргите, на кои други модели е със същата клема?... дори за е46 не съм погледнал още (от z3 е).
Някой ако знае - да помага...

Някой ако знае - да помага...

- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
Re: Откъде да намеря такава джаджа...
Колега,при мен е същия (318и facelift) според мен само в официален сервиз или морга може да се намери.Предлагам ти начин да го отремонтираш ако желаеш!Режеш това което е останало от болта и му правиш отвор 6мм ако позволява ако не по малък и в нея пъхаш ново винтче с плоска глава за да не опира в акумулатора и трябва всичко да е ок!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
desoxr написа:Колега,при мен е същия (318и facelift) според мен само в официален сервиз или морга може да се намери.Предлагам ти начин да го отремонтираш ако желаеш!Режеш това което е останало от болта и му правиш отвор 6мм ако позволява ако не по малък и в нея пъхаш ново винтче с плоска глава за да не опира в акумулатора и трябва всичко да е ок!
колега, браво за идеята

Ако не успея да го намеря, сега вече знам как ще го отремонтирам. Дори може да го хвана малко и с една по-голяма бургия за да може да прибере главата(на фрезенк)... но няма ли да превърта по този начин? Как ще държа контра? Или да засека болта отгоре? Или може би да капна заварка? Ще я видим тази работа....мерси за идеята.
- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
Ако ти се занимава може и в отвора който направиш да нарежеш с метчик резба и самия детайл става гайка и просто завиваш болт в него,с който ще затегнеш клемата 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
desoxr написа:Ако ти се занимава може и в отвора който направиш да нарежеш с метчик резба и самия детайл става гайка и просто завиваш болт в него,с който ще затегнеш клемата
тук малко вече излизам извън техническите ми умения, а и болта ще трябва да щръкне отдолу за да се натегне хубаво, най-вероятно. Колко трябва да е отвора 5мм ли или 4мм, за да се направи резба за 6мм болт? Едно време съм правил резба, но външна... а и нямам метчик.
Но пак е добра идея.

- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
За 6мм се прави отвор 4,8мм а за 5мм отвора е 4мм.Но наистина трябва да прецениш точно дължината на болта за да не опира в акумулатора.Измери ширината на детайла за да прецениш какъв болт да изпозваш,че да не останат много малки стени и при затягане да се прекърши детайлчето! 

- sub_eleven
- ентусиаст
-
колега, каквото и да реша да направя - дори и нов детайл да купя, трябва да ти благодаря - беше много полезен!
Повече такива колеги пожелавам на форума
Повече такива колеги пожелавам на форума

- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Може направо да си купиш нов стяга за клемата на акумулатора и просто я запояваш на мястото на предишната. Има ги във всички авточасти!
Дори и да не е от BMW има стандартни!

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Те са стандартни, но много от тях са менте, внимавай какво купуваш!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
След като стана ясно, че вариантите са само Камор или морга, в крайна сметка преди малко си купих същия болт и гайка от една попътна такава... Първо се опитаха да ми пробутат някакъв друг, но не беше същия и то за 10лв... В крайна сметка си го дадоха точно същия от бмв за......5лв.
Сложих го вече, всичко е ОК.
Сложих го вече, всичко е ОК.
10 мнения
• Страница 1 от 1