Подгряващи свещи Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Подгряващи свещи Е46

Мнение от vladimi » 27 Фев 2012, 0:22

Здравѝте! Имам едно Е46 и с него си имам и проблемите :lol: Прблема м,и е в подгряващите свещи, които смених, но се оказа че до две от тях не стига захранване, което мерих с мултицепта. Не знам дали е от релето или някаква софтуерна грешка. А иначе ходих ха диагностика при един, покaза че са 3 свещи, но се оказа, че само една не работи. Ако имате някакви идеи моля пишете...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Подгряващи свещи Е46

Мнение от unikalen88 » 27 Фев 2012, 9:09

КОЛЕГА,инасталацията е много проста,има ток до релето,след това релето дели на 4 кабела към свещите,ако са здрави от релето до свещите значи проблема е в релето,отвори си кутията с релетата и погледни,вземи от познат реле и го слови и виж пак ли е така,съмнява ме от грешка да не работят 2 а пък две да работят.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 27 Фев 2012, 13:50

При фейслифта релето е под всмукателният колектор ;) А твоята е...?
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 535д-06г;

Мнение от KARAIVANOV » 27 Фев 2012, 20:18

Колега и аз имам подобен проблем,на диагностика ми показва изгоряла свещ 1 ви цилиндър,а свещите са ми нови,проверих дали новата свещ е изгоряла с тиректен ток-работи.явно проблема е или в релето или някаде по инсталацията,но като имам време трябва да го разреша проблема,ако намериш решение да ме насочиш.мерси

ентусиаст
Аватар

Мнение от mustang1986 » 27 Фев 2012, 21:00

Първо аз да те насоча-повече тоя номер да не го правиш с дирекно подаване на 12в,защтото на фейслифта свещите са на 5волта :nono:
http://www.ersatzteilbox.com/product_in ... iesel.html
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 27 Фев 2012, 21:28

Евала Ви правя...всички сте майстори...всички проверявате...обаче после се чудите защо не са ви наред колите... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 535д-06г;

Мнение от KARAIVANOV » 28 Фев 2012, 13:35

Ами колега благодаря за пояснението,но все пак маисторът който проверява свеща не е толкова невеж и подаде напрежение 5в,с някакъв адаптер мисля.:),хубвато е че и той има същата кола като моята и не се учи тепърва.

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 150к.с. 2004г.

Мнение от djorov_m » 29 Фев 2012, 3:53

само да споделя и моя опит с подгряващите свещи, че тази зима страдах много по въпроса (ама явно съм попаднал на крив майстор...). На компютърна диагностика показа 4 подгряващи свещи неработещи ... съответно колата влиза в сервиза и се сменят и 4-те ... в последствие щастлив си тръгвам от сервиза разделил се с известна сума пари. Месец по-късно зимата показа рогата си и времето станат -17С ... колата почва да се зачудва дали да пали сутрин (налагаше се да завъртам два три пъти докато запали, но все пак палеше). Отидох отново в сервиза и на компютърната диагностика показа пак 4-те подгряващи свещи не работят... на въпроса към майстора пак ли са изгорели?!? ми отговори ми защо да не може .... но се оказа, че е изгоряло релето ... та сега си имам чисто здрави стари свещи и монтирани чисто нови ... от всичко казано до тук исках да Ви обърна внимание на РЕЛЕТО, че играе големи игрички тази гад, поставено е много ниско долу под двигателя.
Колата е Е46 2004г. 320Д 150к.с.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Фев 2012, 10:43

djorov_m написа:само да споделя и моя опит с подгряващите свещи, че тази зима страдах много по въпроса (ама явно съм попаднал на крив майстор...). На компютърна диагностика показа 4 подгряващи свещи неработещи ... съответно колата влиза в сервиза и се сменят и 4-те ... в последствие щастлив си тръгвам от сервиза разделил се с известна сума пари. Месец по-късно зимата показа рогата си и времето станат -17С ... колата почва да се зачудва дали да пали сутрин (налагаше се да завъртам два три пъти докато запали, но все пак палеше). Отидох отново в сервиза и на компютърната диагностика показа пак 4-те подгряващи свещи не работят... на въпроса към майстора пак ли са изгорели?!? ми отговори ми защо да не може .... но се оказа, че е изгоряло релето ... та сега си имам чисто здрави стари свещи и монтирани чисто нови ... от всичко казано до тук исках да Ви обърна внимание на РЕЛЕТО, че играе големи игрички тази гад, поставено е много ниско долу под двигателя.
Колата е Е46 2004г. 320Д 150к.с.

То това е ясно - затова е хубаво ,при подобни "проблеми" да попрочетеш тук (доста помага) - това със свещите е всеизвестно,НО на хора разбиращи ,какво правят - точно така се проверява реле :) след смяната трябваше веднага да пуснете отново диагностика и като видиш пак 4 изгорели - става ясно ,че си дал пари на вятъра :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 330 xd

Мнение от Transporter 1 » 29 Фев 2012, 19:43

здравейте колеги възможно ли е на този студ колата да пали на 3 работещи свещи от 6 :D когато беше -15
колата е е46 330 хд 2003 година ,преди 2 месеца ми я накачаха с компа и излязоха 1,2,3 цилиндър неработят
изчистихме грешката и преди 2 дена пак я накачихме и показа същата грешка ,може ли това реле да прави някакви аномалии
предварително благодаря
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 29 Фев 2012, 19:53

Transporter 1 написа:здравейте колеги възможно ли е на този студ колата да пали на 3 работещи свещи от 6 :D когато беше -15
колата е е46 330 хд 2003 година ,преди 2 месеца ми я накачаха с компа и излязоха 1,2,3 цилиндър неработят
изчистихме грешката и преди 2 дена пак я накачихме и показа същата грешка ,може ли това реле да прави някакви аномалии
предварително благодаря

При теб релето работи - и на 1 свещ пак ще запали ..най-често релето си заминава,когато заминат свещите и не се сменят навреме - моя съвет е ,когато имаш възможност,както е студено да смениш въпросните 3 или направо 6 :yes:
Но релето си е ок - ако не работи ще даде грешка ,че 6 не работят
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 330 xd

Мнение от Transporter 1 » 29 Фев 2012, 20:02

Gqbriel написа:
Transporter 1 написа:здравейте колеги възможно ли е на този студ колата да пали на 3 работещи свещи от 6 :D когато беше -15
предварително благодаря

При теб релето работи - и на 1 свещ пак ще запали ..най-често релето си заминава,когато заминат свещите и не се сменят навреме - моя съвет е ,когато имаш възможност,както е студено да смениш въпросните 3 или направо 6 :yes:

благодаря колега при възможност ще ги сменя
но ми направи впечатление че лампичката на таблото никога не е задържала повече от 1 секунда ,заедно с другите лапи си угасва
това нормално ли е
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 29 Фев 2012, 20:10

Transporter 1 написа:
Gqbriel написа:
предварително благодаря

благодаря колега при възможност ще ги сменя
но ми направи впечатление че лампичката на таблото никога не е задържала повече от 1 секунда ,заедно с другите лапи си угасва
това нормално ли е

:driving: и се :lalala:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 01 Мар 2012, 9:24

лампата изгасва по-рано от релето,заслушаи се и ще чуеш кога изклуча релето около 10-12 секунди зависи от температурата навън,аз ми стана навик и го слушам сега в студовете,ако чакам на лампата тя свети 3-4 секунди :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от mustang1986 » 01 Мар 2012, 19:48

Релето как се чува като е острани на двигателя под колектора-да не бъркаш звука с подкачащата помпа :dunno:
Изображение

Следваща

Назад към E46