Лампа за датчика на маслото

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Лампа за датчика на маслото

Мнение от gorogeorgiev » 16 Фев 2012, 16:34

Здравейте, преди известно време смених маслото на моята Е46(facelift).Малко след това, след като запаля колата, започва да свети жълтата лампа за нивото на маслото за около 20 сек. и след това изгасва.Маслото което сложих е 5w40, a допреди това ползвах 5w30.Казаха ми, че е възможно поради различния визкозитет на маслото да прави този проблем. Дали е така или просто датчика е заминал.Нивото на маслото е между минимума и максимума.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Re: Лампа за датчика на маслото

Мнение от slitter » 16 Фев 2012, 17:26

Въпреки, че много хора включително и аз знаем със сигурност отговора на този въпрос, ще се въздържа да го дам и ще ти кажа да ползваш търсачката с ключови думи "жълта лампа за маслото". Почти не остана проблем при е46, който да не е коментиран и да не се е намерило решение за него! Успех!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 16 Фев 2012, 17:28

slitter написа:Въпреки, че много хора включително и аз знаем със сигурност отговора на този въпрос, ще се въздържа да го дам и ще ти кажа да ползваш търсачката с ключови думи "жълта лампа за маслото". Почти не остана проблем при е46, който да не е коментиран и да не се е намерило решение за него! Успех!

:yes:

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Фев 2012, 17:34

Назад към E46