автоматично прибиране огледала

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

автоматично прибиране огледала

Мнение от nikolae » 16 Фев 2012, 14:43

В този клип се вижда, че пича си е направил освен багажника, да му се прибират и огледалата при заключване на колата.
Някой успял ли е да го направи ?
Рових из дис, не намерих, отделно се чудя дали няма да му дойде малко в повече това постоянно прибиране-отваряне
на огледалата, но все пак.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: автоматично прибиране огледала

Мнение от S7 » 16 Фев 2012, 17:53

Това с огледалата и аз го искам,някой ако го е правил нека сподели :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 16 Фев 2012, 19:00

Доколкото си спомням тази екстра с прибирането на огледалата я имаше в комплект с ел.седалки. Също така си мисля, че фабрично я имаше само на купетата, а тези на клипчето не са от купе. Иначе и аз я искам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 16 Фев 2012, 20:28

прибирането нестава на всяка кола колега,трябва да я има като екстра за да има моторче което да ти прибере огледалата,а ако имате бутон в купето за прибиране и работи си мисля че се активира от някаде зада се прибират и при заклучане.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Фев 2012, 23:35

Amatior4o написа:Доколкото си спомням тази екстра с прибирането на огледалата я имаше в комплект с ел.седалки. Също така си мисля, че фабрично я имаше само на купетата, а тези на клипчето не са от купе. Иначе и аз я искам :mhihi:

Аааа не си гледал като бяхме в Драгалевци :mhihi: - аз съм с ел.прибиращи огледала и НЕ ел седалки- бъркаш и функцията при паркиране и обръщане странично дясно огледало :yes: това са 2 различни неща - при този случай само ел седалки,а ел прибиращи се - нямат общо с това :yes: отделно са 2 различни моторчета които ги управляват..
Само не виждам жокера да пише как се активира да работи с ключа :mhihi: но определено се кодира
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320D

Мнение от Amatior4o » 17 Фев 2012, 0:02

Gqbriel написа:
Amatior4o написа:Доколкото си спомням тази екстра с прибирането на огледалата я имаше в комплект с ел.седалки. Също така си мисля, че фабрично я имаше само на купетата, а тези на клипчето не са от купе. Иначе и аз я искам :mhihi:

Аааа не си гледал като бяхме в Драгалевци :mhihi: - аз съм с ел.прибиращи огледала и НЕ ел седалки- бъркаш и функцията при паркиране и обръщане странично дясно огледало :yes: това са 2 различни неща - при този случай само ел седалки,а ел прибиращи се - нямат общо с това :yes: отделно са 2 различни моторчета които ги управляват..
Само не виждам жокера да пише как се активира да работи с ключа :mhihi: но определено се кодира

Прав си! Вярно, че беше така :yes:

П.с.
Мисля си, че жокера живее в "Хаджи Димитър" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Мнение от iamatuning » 17 Фев 2012, 2:03

Ако не търсите софтуерно да го правите мога да предложа вариант с две релета които вземат ток от централното и са свързани към кабела на бутона за прибиране т.е като заключиш и отключиш колата дава информация че се натиска бутона за прибиране.Аз моите така съм ги направил поради липса на софтуерна възможност - http://vbox7.com/play:b0d09bcff8

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Фев 2012, 10:14

iamatuning написа:Ако не търсите софтуерно да го правите мога да предложа вариант с две релета които вземат ток от централното и са свързани към кабела на бутона за прибиране т.е като заключиш и отключиш колата дава информация че се натиска бутона за прибиране.Аз моите така съм ги направил поради липса на софтуерна възможност - http://vbox7.com/play:b0d09bcff8

2-ро твое мнения гледам и то смислено свързано с огледалата - това с релетата е много добра идея :yes: но някак си предпочитам софтуерно ,Но ако няма вариант - знам кой да търся :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Мнение от nikolae » 17 Фев 2012, 10:49

Имам си копчето за прибиране. От там съдя, че би трябвало софтуерно да може да се пусне, но уви не намерих.
Това, което iamatuning предложи също е опция, но пак ме притеснява - прекалено честото прибиране/отваряне
би ли довело до нещо като нежелан ефект ?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 17 Фев 2012, 10:55

Ще доведе - пробвано е вече.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 17 Фев 2012, 13:00

като цяло идеята е добра, обаче постоянно напред назад наистина нее оферта, пък и зимата каква е гаранцията че ще можеш да ги отвориш като навън е -15 , мен ме интересува друго: Тази екстра, която нямам може ли да се сложи и ако някой го е правил какво е необходимо освен копче и моторчета, и каква е цената на цялото удоволствие, защото там кадето паркирам се влиза през едно тясно тунелче и постоянно свалям стъклото прибирам едното огледало и после пак отваряи, Абе досада. Ако има линк към някоя тема моля да ми го дадете че не намирам нищо :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 17 Фев 2012, 13:07

открих темата на колегата за е36 :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 17 Фев 2012, 18:43

iv4o9999 написа:открих темата на колегата за е36 :bowdown:

Би ли споделил с нас,все пак за това е темата ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Мнение от iamatuning » 17 Фев 2012, 21:44

iv4o9999 написа:като цяло идеята е добра, обаче постоянно напред назад наистина нее оферта, пък и зимата каква е гаранцията че ще можеш да ги отвориш като навън е -15 , мен ме интересува друго: Тази екстра, която нямам може ли да се сложи и ако някой го е правил какво е необходимо освен копче и моторчета, и каква е цената на цялото удоволствие, защото там кадето паркирам се влиза през едно тясно тунелче и постоянно свалям стъклото прибирам едното огледало и после пак отваряи, Абе досада. Ако има линк към някоя тема моля да ми го дадете че не намирам нищо :bowdown:

Аз лично колега им се радвам от 4-5 месеца и на -20 не съм имал проблеми,само ме е яд че не си изведох бутон за прекъсване на захранването та да не вървят постоянно напред-назад като луди но другият път като си разглобя вратата ще го направя.

Потребител
Аватар
Кара: e46 320i

Мнение от svilkataaa » 19 Фев 2012, 17:31

Колеги, моята е46 има копчето за прибиране на страничните огледала но не се прибират. Може ли софтуерно да се пуснат или трябва допалнителна инсталация. Искам само от бутончето да си работят, от ключа не ми е нужно, както колегите по горе искат.
По VIN излиза Fold-in outside mirror не знам точно какво означава. :dunno:

Благодаря Ви предварително.
Изображение

Следваща

Назад към E46