Ламбдата се лъже заради газта ???
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: F01
Ламбдата се лъже заради газта ???
Здравейте колеги, светна ми engine check-a на колата ( е46 316i 1,9 2001 г. ). Отидох на диагностика и показа че ламбда сондата е отчела грешно, тъй като корекцията на газовата се е разбъркала поради профилактика на изпарителя седмица по-рано.
Въпроса ми е как мога да настроя картата на инжекциона - СИМГАЗ ( безпроблемен изцяло )? Само чрез софтуера на инжекциона или има и друг вариант?
Ламбдата е проверена и работи нормално без аномалии => проблема не е в нея. Искам да го коригирам да отчита правилно, защото не ми се занимава с често ходене на диагностика за чистене на грешка ...
Въпроса ми е как мога да настроя картата на инжекциона - СИМГАЗ ( безпроблемен изцяло )? Само чрез софтуера на инжекциона или има и друг вариант?
Ламбдата е проверена и работи нормално без аномалии => проблема не е в нея. Искам да го коригирам да отчита правилно, защото не ми се занимава с често ходене на диагностика за чистене на грешка ...
Re: Ламбдата се лъже заради газта ???
Да, трябва ти техния софтуер + кабел.
Второто можеш да си направиш, първото го няма из нета.
Отиди в някой от сервизите да ти я донастроят.
Грешката за ламбдата, която ти е записана, може да бъде не само от лоша смес бедна/богата, но
примерно при рано прехвърляне бензин - газ. Примерно сега в студовете ако ти е на 30 градуса
може да се случи при обръщането - аз имах два такива случаи.
Като цяло обаче, няма как корекцията на газовата да се разбърка.
Като я закачат ще видиш, че настройките са си същите каквито са били и преди.
на лично бих ти каза в София от кого съм доволен от кого не
Успех !
Второто можеш да си направиш, първото го няма из нета.
Отиди в някой от сервизите да ти я донастроят.
Грешката за ламбдата, която ти е записана, може да бъде не само от лоша смес бедна/богата, но
примерно при рано прехвърляне бензин - газ. Примерно сега в студовете ако ти е на 30 градуса
може да се случи при обръщането - аз имах два такива случаи.
Като цяло обаче, няма как корекцията на газовата да се разбърка.
Като я закачат ще видиш, че настройките са си същите каквито са били и преди.
на лично бих ти каза в София от кого съм доволен от кого не
Успех !
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Ако ти върви добре колата и разхода не се е повишил, не се занимавай с глупости - при мен жената постоянно пали лампата на двигателя, а аз я гася, и това само от стила на каране на колата
Вероятно докато е студена и работи на газ понякога ламбдата дава богата или бедна смес и светва лампата на двигателя, но след известно време гасне сама - не е необходимо да ходиш на диагностика да ти чистят грешки!

Вероятно докато е студена и работи на газ понякога ламбдата дава богата или бедна смес и светва лампата на двигателя, но след известно време гасне сама - не е необходимо да ходиш на диагностика да ти чистят грешки!
- cherrypopper
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: F01
Благодаря ви колеги, ще пиша при развитие 

Последна промяна cherrypopper на 10 Фев 2012, 17:06, променена общо 1 път
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
това със сигурност е от настройка на газовата и съм сигурен, че грешката е Р171 преведана на български от ИНПА или ДИС е проблем в системата осигуряваща гориво.
За съжаление трудно се намират добри майстори.
Аз също съм със СИМ ГАЗ и след една година ходене по майстори и сменени един куп части накрая ми састройха инжекциона и вече две години карам без светещ чек.
Но ако те дразни чека може да се мине по евро 2 стандарта и няма да имаш проблеми вече този чек няма да е активен то и без това като махнеш катализатора след време чека ще светва от задната сонда ако си по евро 3 т.е колата е след 09.09.1999г.
За съжаление трудно се намират добри майстори.
Аз също съм със СИМ ГАЗ и след една година ходене по майстори и сменени един куп части накрая ми састройха инжекциона и вече две години карам без светещ чек.
Но ако те дразни чека може да се мине по евро 2 стандарта и няма да имаш проблеми вече този чек няма да е активен то и без това като махнеш катализатора след време чека ще светва от задната сонда ако си по евро 3 т.е колата е след 09.09.1999г.
- alexandrovi
- кандидат ентусиаст
-
Здравей колега,4-години карам същата кола с ГИ и тоя чек съм го трил сигурно 20 пъти и колкото и да съм дебнал за някаква логика или закономерност за светването а после и гасненето (защото понякога си гасне сам) не съм открил.Няма лято няма зима може година да не свети а може да си го триеш през ден и пак светва,интересното е че освен светенето нищо не се усеща в поведението на колата.Поздрави.
- oci
- старши ентусиаст
-
alexandrovi написа:Здравей колега,4-години карам същата кола с ГИ и тоя чек съм го трил сигурно 20 пъти и колкото и да съм дебнал за някаква логика или закономерност за светването а после и гасненето (защото понякога си гасне сам) не съм открил.Няма лято няма зима може година да не свети а може да си го триеш през ден и пак светва,интересното е че освен светенето нищо не се усеща в поведението на колата.Поздрави.
щом гасне сам се хващам на бас, че си с махнат катализатор и грешката ти е в задната сонда след катализатора. проблема е във вредните емисии ти си с евро 3 и без катализатор втората сонда отчита показания и засича същите емисий като първата сонда и затова ти светва и когато са в норма изгасва чека, ако проблема е в първата сонда и грешката е Р171-проблем в системата осигуряваща гориво тогава е от Газовия инжекцион и тя се маха само след триене чрез софтуер.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Настройките на ГИ не се разбъркват но зависи какво е правено при тази профилактика.Ако е сменен филтър и мембрана на изпарителя със сигурност ще има нужда от нови настройки на ГИ.Така че напълно нормално е да има промяна в работата на ГИ след такава интервенция.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- alexandrovi
- кандидат ентусиаст
-
oci написа:alexandrovi написа:Здравей колега,4-години карам същата кола с ГИ и тоя чек съм го трил сигурно 20 пъти и колкото и да съм дебнал за някаква логика или закономерност за светването а после и гасненето (защото понякога си гасне сам) не съм открил.Няма лято няма зима може година да не свети а може да си го триеш през ден и пак светва,интересното е че освен светенето нищо не се усеща в поведението на колата.Поздрави.
щом гасне сам се хващам на бас, че си с махнат катализатор и грешката ти е в задната сонда след катализатора. проблема е във вредните емисии ти си с евро 3 и без катализатор втората сонда отчита показания и засича същите емисий като първата сонда и затова ти светва и когато са в норма изгасва чека, ако проблема е в първата сонда и грешката е Р171-проблем в системата осигуряваща гориво тогава е от Газовия инжекцион и тя се маха само след триене чрез софтуер.
Здравей,на бас че не съм с махнат катализатор ,и аз имам съмнение че е от втората сонда някой ми беше казал че имало някакъв реотан в сондата който я загрявал до работна температура и той бил изгорял но не беше много убедителен а и би трябвало да отчита постоянно грешка.Поздрави.
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Здравейте, аз също съм със СимГаз. Една година карах колата на газ и нямах проблеми с чека. След това светна и след диагностика се оказа именно от ламбда сондата и нейните грешни данни подавани на газ. Интересно ми е, как една година няма да свети и изведнъж - изненада 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Реотана в сондата работи само в началото и после се изключва.Целта му е да загрее сондата за да влезе по бързо в работна температура.Дори и да е изгорял просто по късно достига работна температура.А скапването по бързо на сондите при каране на газ е съвсем нормално заради повишеното количество конденз в изспускателната система.Влиянието на грешните показания на сондите върху работа на газ е незначително .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- oci
- старши ентусиаст
-
Колега прав си но загряването на сондите се следи от екуто и времето за загряване е определено т.е например да речем че за 5 минути сондите при стартиране на мотора трябва да са в работен режим а те не са поради някаква причина най-често проблем в реотана на една от содните и записва грешка свързана с подгряването и именно тази грешка включва чека.
12 мнения
• Страница 1 от 1