Допълнителни габарити - заден капак

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Допълнителни габарити - заден капак

Мнение от vicho » 08 Фев 2012, 18:08

искам ето това да направя на моята, която е преди фейслифта, защото само с двете крушки в крайния стоп отзад изглейда като скапан пасат :bang:

Изображение
Последна промяна vicho на 09 Фев 2012, 0:43, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 318i
Мечтае да кара: Е60

Re: Допълнителни габарите - заден капак

Мнение от divvakka » 08 Фев 2012, 18:16

Отдавна искам и аз да направя същото. Ще следя темата с интерес. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E70 4.8

Мнение от vlado320 » 08 Фев 2012, 22:59

Колега, зависи дали искаш като натиснеш спирачката- стоповете да светват и вътрешните или само на габарит -да светват.Но и в двата случая пускаш допълнителен плюс (или към крушката на стопа или към крушката за мъгла-по избор).Незнам само дали няма да отчете грешка на таблото,защото ,ако отчете....ще трябват някакви залъгалки!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 09 Фев 2012, 0:28

vlado320 написа:Колега, зависи дали искаш като натиснеш спирачката- стоповете да светват и вътрешните или само на габарит -да светват.Но и в двата случая пускаш допълнителен плюс (или към крушката на стопа или към крушката за мъгла-по избор).Незнам само дали няма да отчете грешка на таблото,защото ,ако отчете....ще трябват някакви залъгалки!

искам като запаля габаритите (или фарове) и да светнат и светлините на капака... за грешката не бях се сетил, но е добре да се знае :idea:

п.с. не съм фен на крушките за мъгла, защото са много силни и в 99% от случаите пречат вместо да помагат, особено ако караш 10-15 минути зад някой с пуснати светлини за мъгла (отзад)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 09 Фев 2012, 0:31

vicho написа:
vlado320 написа:Колега, зависи дали искаш като натиснеш спирачката- стоповете да светват и вътрешните или само на габарит -да светват.Но и в двата случая пускаш допълнителен плюс (или към крушката на стопа или към крушката за мъгла-по избор).Незнам само дали няма да отчете грешка на таблото,защото ,ако отчете....ще трябват някакви залъгалки!

искам като запаля габаритите (или фарове) и да светнат и светлините на капака... за грешката не бях се сетил, но е добре да се знае :idea:

п.с. не съм фен на крушките за мъгла, защото са много силни и в 99% от случаите пречат вместо да помагат, особено ако караш 10-15 минути зад някой с пуснати светлини за мъгла (отзад)

Това и на мен ми харесва.За грешката може би може да се настрои компа да неследи задни светлини и да се реши.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Допълнителни габарити - заден капак

Мнение от vavilon » 09 Фев 2012, 11:26

Ако няма да ползваш, мъглярката, си само за един + от габаритите. Но не забравяй, че дясната част на светлинината за мъгла (ламарината), не е разпробита за крушка! И трябва задълже да се направи мост до нея.
Аз скоро си разпробивах дясната мъглярака и прокарвах кабел до нея. За да са семетрични, теб те дразнело... :mhihi: Имам и шаблон за разпробиване на ламарината, ако има интерес ще го приложа в някакъв формат (autocad, coreldraw).

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 10 Фев 2012, 0:45

http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=637333
Колега разгледай тази тема. Успех ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 10 Фев 2012, 0:47

vavilon написа:Ако няма да ползваш, мъглярката, си само за един + от габаритите. Но не забравяй, че дясната част на светлинината за мъгла (ламарината), не е разпробита за крушка! И трябва задълже да се направи мост до нея.
Аз скоро си разпробивах дясната мъглярака и прокарвах кабел до нея. За да са семетрични, теб те дразнело... :mhihi: Имам и шаблон за разпробиване на ламарината, ако има интерес ще го приложа в някакъв формат (autocad, coreldraw).

а защо там няма място за крушка? или задавам тъпи въпроси :paranoid:

за шаблона, ако имаш възможност ще съм благодарен :bchug:

с 2 крушки за мъгла ще изглежда ОК, обаче ще дразни тези които карат отзад, особено, ако се ползват постоянно сиреч при липсата на мъгла :)

за това искам, хем да изглежда прилично, хем да не дразня другите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 10 Фев 2012, 11:12

vicho написа:
vavilon написа:Ако няма да ползваш, мъглярката, си само за един + от габаритите. Но не забравяй, че дясната част на светлинината за мъгла (ламарината), не е разпробита за крушка! И трябва задълже да се направи мост до нея.

а защо там няма място за крушка? или задавам тъпи въпроси :paranoid:

за шаблона, ако имаш възможност ще съм благодарен :bchug:

с 2 крушки за мъгла ще изглежда ОК, обаче ще дразни тези които карат отзад, особено, ако се ползват постоянно сиреч при липсата на мъгла :)

за това искам, хем да изглежда прилично, хем да не дразня другите

Защото, фабрично е така! При фейса не съм сигурен дали е с една крушка! Значи един съвет! Ако няма да ползваш задните светлини за мъгла, най-добре е да прекъснеш + кабела за лявата крушка за мъгла, некъде в багажниика преди гофрето за капака и на него да му подадеш + от габарититие. За да не прокарваш допълнителен кабел, а само един мост да пуснеш, за към другата крушка за мъгла в дясно. Прекъсването на кабела за мъглярката, ще в плюс, за да нестане някакъв сакътлък и евентуално натиснеш бутона за мъгла на задните. :yes:
Малко снимки:
Изображение
Шаблона си го лепиш с лепило за хартия и очртаваш с маркер. Разпробиването става най-добре с тея зъболекарските машинки. :)
Изображение
Това е лявата букса в капака. Вади се Пин3.
С червена стрелка съм ти посочил мястото, където можеш да разкернираш пина (Пин3 на буксата) и да си го кернираш с мостовият кабел към дясната задна светлина за мъгла.
Изображение
Пин1-Плюс за свтлина задна скорост; Пин2-Маса и Пин3-Плюс за задна мъглярка.
Изображение
Това е дясната букса на капака. В нея трябва да вкараш другият край на мостовият кабел-Пин3, с кабелна убувка естественно. :)
Изображение
Това е шаблона увеличен.
Изображение

Тук са всички снимки и Autocad файла, който може да се отвори и с Coreldraw.
Shablon zadna svetlina magla.rar
Успех. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 11 Фев 2012, 1:04

vavilon написа:Ако няма да ползваш задните светлини за мъгла, най-добре е да прекъснеш + кабела за лявата крушка за мъгла, некъде в багажниика преди гофрето за капака и на него да му подадеш + от габарититие. За да не прокарваш допълнителен кабел, а само един мост да пуснеш, за към другата крушка за мъгла в дясно.

А не може ли да вземе ток от плафоните за номера? Те светят също само на габарити. Или може би заради по-малките крушки ще се претовари инсталацията ? :confused: :confused:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 11 Фев 2012, 1:05

Май ще свършим работа на гръб на Вичо :yes:

води статистиката
Аватар
Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Мнение от LuBo1 » 11 Фев 2012, 11:11

Купуваш си вътрешното тяло от англичанка и проблем - ИОК :) Хайде и аз да Ви светна :)
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: 318i SE
Детайли за колата: N42B20

Мнение от jud » 11 Фев 2012, 15:25

Аз си направих на габарит да светят всички червени крушки без средния стоп. При това без допълнителни кабелчета. Използва се софтуер BMW Scan и е много лесно. А тия стопове дето ги показвате, че нямат фабрична крушка май са само на комби.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 11 Фев 2012, 15:36

LuBo1 написа:Купуваш си вътрешното тяло от англичанка и проблем - ИОК :) Хайде и аз да Ви светна :)

Хах аз го направих с клещи и една лозарска ножица и пак свети шаблони работи ехее много културни неща сега мисля да ги накарм да светят с габаритите и да са със двойна лампа както фанатиците са го направили.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320D 99г.

Мнение от pepi_grafa » 20 Апр 2012, 10:29

Айде и аз да Ви кажа какво мисля да направя...И така значи аз мисля да дръпна един + от десния стоп и да сложа двойна крушка да свати и на габарит и като натисна кучките :mhihi: та моето питане е следното може да ви се стори смешно ама ко да правя ще питам"значи кажете кое кабелче е + долу в стопа :dunno: "И в тоя ред на мисли някои да каже дали ще стане нещо или само се самозалъгвам...
А и на багажника 3-тия пин ми е с кабелче на цвят синьо и жълто...тва е кабелчето което трябва да прережа нали тай или пак нещо не съм разбрал :confused:

Следваща

Назад към E46