Допълнителни габарити - заден капак
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Допълнителни габарити - заден капак
искам ето това да направя на моята, която е преди фейслифта, защото само с двете крушки в крайния стоп отзад изглейда като скапан пасат

Последна промяна vicho на 09 Фев 2012, 0:43, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Re: Допълнителни габарите - заден капак
Отдавна искам и аз да направя същото. Ще следя темата с интерес. 

- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Колега, зависи дали искаш като натиснеш спирачката- стоповете да светват и вътрешните или само на габарит -да светват.Но и в двата случая пускаш допълнителен плюс (или към крушката на стопа или към крушката за мъгла-по избор).Незнам само дали няма да отчете грешка на таблото,защото ,ако отчете....ще трябват някакви залъгалки!
- vicho
- старши ентусиаст
-
vlado320 написа:Колега, зависи дали искаш като натиснеш спирачката- стоповете да светват и вътрешните или само на габарит -да светват.Но и в двата случая пускаш допълнителен плюс (или към крушката на стопа или към крушката за мъгла-по избор).Незнам само дали няма да отчете грешка на таблото,защото ,ако отчете....ще трябват някакви залъгалки!
искам като запаля габаритите (или фарове) и да светнат и светлините на капака... за грешката не бях се сетил, но е добре да се знае

п.с. не съм фен на крушките за мъгла, защото са много силни и в 99% от случаите пречат вместо да помагат, особено ако караш 10-15 минути зад някой с пуснати светлини за мъгла (отзад)
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
vicho написа:vlado320 написа:Колега, зависи дали искаш като натиснеш спирачката- стоповете да светват и вътрешните или само на габарит -да светват.Но и в двата случая пускаш допълнителен плюс (или към крушката на стопа или към крушката за мъгла-по избор).Незнам само дали няма да отчете грешка на таблото,защото ,ако отчете....ще трябват някакви залъгалки!
искам като запаля габаритите (или фарове) и да светнат и светлините на капака... за грешката не бях се сетил, но е добре да се знае![]()
п.с. не съм фен на крушките за мъгла, защото са много силни и в 99% от случаите пречат вместо да помагат, особено ако караш 10-15 минути зад някой с пуснати светлини за мъгла (отзад)
Това и на мен ми харесва.За грешката може би може да се настрои компа да неследи задни светлини и да се реши.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Re: Допълнителни габарити - заден капак
Ако няма да ползваш, мъглярката, си само за един + от габаритите. Но не забравяй, че дясната част на светлинината за мъгла (ламарината), не е разпробита за крушка! И трябва задълже да се направи мост до нея.
Аз скоро си разпробивах дясната мъглярака и прокарвах кабел до нея. За да са семетрични, теб те дразнело...
Имам и шаблон за разпробиване на ламарината, ако има интерес ще го приложа в някакъв формат (autocad, coreldraw).
Аз скоро си разпробивах дясната мъглярака и прокарвах кабел до нея. За да са семетрични, теб те дразнело...

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
- vicho
- старши ентусиаст
-
vavilon написа:Ако няма да ползваш, мъглярката, си само за един + от габаритите. Но не забравяй, че дясната част на светлинината за мъгла (ламарината), не е разпробита за крушка! И трябва задълже да се направи мост до нея.
Аз скоро си разпробивах дясната мъглярака и прокарвах кабел до нея. За да са семетрични, теб те дразнело...Имам и шаблон за разпробиване на ламарината, ако има интерес ще го приложа в някакъв формат (autocad, coreldraw).
а защо там няма място за крушка? или задавам тъпи въпроси

за шаблона, ако имаш възможност ще съм благодарен

с 2 крушки за мъгла ще изглежда ОК, обаче ще дразни тези които карат отзад, особено, ако се ползват постоянно сиреч при липсата на мъгла

за това искам, хем да изглежда прилично, хем да не дразня другите
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
vicho написа:vavilon написа:Ако няма да ползваш, мъглярката, си само за един + от габаритите. Но не забравяй, че дясната част на светлинината за мъгла (ламарината), не е разпробита за крушка! И трябва задълже да се направи мост до нея.
Аз скоро си разпробивах дясната мъглярака и прокарвах кабел до нея. За да са семетрични, теб те дразнело...Имам и шаблон за разпробиване на ламарината, ако има интерес ще го приложа в някакъв формат (autocad, coreldraw).
а защо там няма място за крушка? или задавам тъпи въпроси![]()
за шаблона, ако имаш възможност ще съм благодарен![]()
с 2 крушки за мъгла ще изглежда ОК, обаче ще дразни тези които карат отзад, особено, ако се ползват постоянно сиреч при липсата на мъгла![]()
за това искам, хем да изглежда прилично, хем да не дразня другите
Защото, фабрично е така! При фейса не съм сигурен дали е с една крушка! Значи един съвет! Ако няма да ползваш задните светлини за мъгла, най-добре е да прекъснеш + кабела за лявата крушка за мъгла, некъде в багажниика преди гофрето за капака и на него да му подадеш + от габарититие. За да не прокарваш допълнителен кабел, а само един мост да пуснеш, за към другата крушка за мъгла в дясно. Прекъсването на кабела за мъглярката, ще в плюс, за да нестане някакъв сакътлък и евентуално натиснеш бутона за мъгла на задните.

Малко снимки:
Шаблона си го лепиш с лепило за хартия и очртаваш с маркер. Разпробиването става най-добре с тея зъболекарските машинки.

Това е лявата букса в капака. Вади се Пин3.
С червена стрелка съм ти посочил мястото, където можеш да разкернираш пина (Пин3 на буксата) и да си го кернираш с мостовият кабел към дясната задна светлина за мъгла.
Пин1-Плюс за свтлина задна скорост; Пин2-Маса и Пин3-Плюс за задна мъглярка.
Това е дясната букса на капака. В нея трябва да вкараш другият край на мостовият кабел-Пин3, с кабелна убувка естественно.

Това е шаблона увеличен.
Тук са всички снимки и Autocad файла, който може да се отвори и с Coreldraw.
Shablon zadna svetlina magla.rar
Успех.

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
vavilon написа:Ако няма да ползваш задните светлини за мъгла, най-добре е да прекъснеш + кабела за лявата крушка за мъгла, некъде в багажниика преди гофрето за капака и на него да му подадеш + от габарититие. За да не прокарваш допълнителен кабел, а само един мост да пуснеш, за към другата крушка за мъгла в дясно.
А не може ли да вземе ток от плафоните за номера? Те светят също само на габарити. Или може би заради по-малките крушки ще се претовари инсталацията ?

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Май ще свършим работа на гръб на Вичо 

- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Купуваш си вътрешното тяло от англичанка и проблем - ИОК
Хайде и аз да Ви светна 

- jud
- Потребител
-
- Кара: 318i SE
- Детайли за колата: N42B20
Аз си направих на габарит да светят всички червени крушки без средния стоп. При това без допълнителни кабелчета. Използва се софтуер BMW Scan и е много лесно. А тия стопове дето ги показвате, че нямат фабрична крушка май са само на комби.
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
LuBo1 написа:Купуваш си вътрешното тяло от англичанка и проблем - ИОКХайде и аз да Ви светна
Хах аз го направих с клещи и една лозарска ножица и пак свети шаблони работи ехее много културни неща сега мисля да ги накарм да светят с габаритите и да са със двойна лампа както фанатиците са го направили.
- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
Айде и аз да Ви кажа какво мисля да направя...И така значи аз мисля да дръпна един + от десния стоп и да сложа двойна крушка да свати и на габарит и като натисна кучките
та моето питане е следното може да ви се стори смешно ама ко да правя ще питам"значи кажете кое кабелче е + долу в стопа
"И в тоя ред на мисли някои да каже дали ще стане нещо или само се самозалъгвам...
А и на багажника 3-тия пин ми е с кабелче на цвят синьо и жълто...тва е кабелчето което трябва да прережа нали тай или пак нещо не съм разбрал

А и на багажника 3-тия пин ми е с кабелче на цвят синьо и жълто...тва е кабелчето което трябва да прережа нали тай или пак нещо не съм разбрал

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2