Проблем с ASC и/или ABS
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Проблем с ASC и/или ABS
Въпросните лампи на ABS и ASC ми светнаха преди няколко дни. Искам първо да Ви обърна внимание, че не става въпрос за датчиците на ABS, както обикновено се насочваме като светнат тия лампи...
Преди да светнат лампите и да се изключат тези системи, чувам един продължителен звук (около 2-3 сек.) някъде от предната част на колата точно под и пред кормилото. Звукът наподобява чегъртането на старите твърди дискове в компютрите от преди доста години. Същия този звук го чувам редовно зимно време, точно когато ми примигва лампата на ASC-то на таблото, като ми пробуксува някое от задните колела. Само дето тогава се чува за много по-кратко време и само докато мига лампата. А сега е първо този звук и след това всичко светва. Това нещо се случва след известно време като тръгна, но не е свързано с буксуване, рязко спиране или нещо такова - може да стане дори и докато съм на място...
Този звук от помпата на ABS-а ли е? Нормално ли е да се чува това чегъртане? Опитах да прочета грешктие с INPA, но ми даде грешка при свързването с ASC/DSC модула... Къде може да е проблема...?!
Преди да светнат лампите и да се изключат тези системи, чувам един продължителен звук (около 2-3 сек.) някъде от предната част на колата точно под и пред кормилото. Звукът наподобява чегъртането на старите твърди дискове в компютрите от преди доста години. Същия този звук го чувам редовно зимно време, точно когато ми примигва лампата на ASC-то на таблото, като ми пробуксува някое от задните колела. Само дето тогава се чува за много по-кратко време и само докато мига лампата. А сега е първо този звук и след това всичко светва. Това нещо се случва след известно време като тръгна, но не е свързано с буксуване, рязко спиране или нещо такова - може да стане дори и докато съм на място...
Този звук от помпата на ABS-а ли е? Нормално ли е да се чува това чегъртане? Опитах да прочета грешктие с INPA, но ми даде грешка при свързването с ASC/DSC модула... Къде може да е проблема...?!

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Re: Проблем с ASC и/или ABS
http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=356272
В темата са поумешени малко нещата между асц и дсц,но проблемите са сходни.Често срещан проблем е студени спойки в електрониката на абс помпата.2ра ръка май вървят по 250/300лв.Ако е от нея опитаи да я отремонтираш
viewtopic.php?f=35&t=122742&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8
В темата са поумешени малко нещата между асц и дсц,но проблемите са сходни.Често срещан проблем е студени спойки в електрониката на абс помпата.2ра ръка май вървят по 250/300лв.Ако е от нея опитаи да я отремонтираш

viewtopic.php?f=35&t=122742&hilit=%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%B8

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Нещо май колега ти прави бела хидравличната помпа в устройството на АБС-АСЦ-модула. Свалете и я разглобете, нищо сложно. Ако нещо е от там имам тука из нас един модул с повредена електроника, но помпата му работи, мога да ти го продам на някаква нормална цена.
- vlado320
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 4.8
Колега,зимата винаги възникват някакви проблеми..възможно е да е от влагата.. студа..да замасява (да даа на късо) .
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Добре де, а този звук, който чувам когато пробуксуват задните колелата, преди да стане тая мизерия, нормален ли е? При вас има ли го?
Еййй, тамън се чудех в този студ навън какво да хвана да почопля по колата...
Еййй, тамън се чудех в този студ навън какво да хвана да почопля по колата...

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Има го тоя звук и при мен, отзад наподобяващ стържещи ламарини. 

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Ама от къде идва тоя звук при теб? При мен като че ли е точно пред педалите (между мотора и педалите). И звучи като все едно нещо се мъчи и чегърта... А може би просто това е звукът от помпата на ASC-ABS модула... Затова питам при останалите как е...vavilon написа:Има го тоя звук и при мен, отзад наподобяващ стържещи ламарини.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
vassil_bk написа:Ама от къде идва тоя звук при теб? При мен като че ли е точно пред педалите (между мотора и педалите). И звучи като все едно нещо се мъчи и чегърта... А може би просто това е звукът от помпата на ASC-ABS модула... Затова питам при останалите как е...vavilon написа:Има го тоя звук и при мен, отзад наподобяващ стържещи ламарини.
Е отзад де, нали съм писал!

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Шах и мат...vavilon написа:Е отзад де, нали съм писал!

- Milen83
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 530д
Здр- те , колеги и при мен се чува този звук за който говорите и за това аз потърсих помощ от специалистите в М - кар Стара Загора , та те ми обесниха че това е нормален шум от системата на ABS , чувала се хидравличната помпа като сработва и подава към някое от колелетата при по голяма боксуване на сняг като ми казаха че така трябва да е нормалната работа на системата , и при мен се получава точно така когато се опитам да завъртя гуми на чист път не го чувам това само леко ми присвятка лампата и колата тръгва , но когато съм на сняг и дам ряако газ почва да се чува този шум от помпата това е от мен
- vavilon
- старши ентусиаст
-
vassil_bk написа:Шах и мат...vavilon написа:Е отзад де, нали съм писал!
Васкo, сорри...

п.п.Музиката при мен е по силна и тея стържещи ламаринки се смесват с нея...

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Имам лек напредък по темата...
Оказа се, че през буксата под волана не успях да направя диагностика, но през тази в двигателя се получи работата. Даде ми следното:
33 wheel speed sensor front right trigger signal
Error frequency: 3
След изчистване на грешките, пак изби същото нещо, само дето честотата беше 0:
Error frequency: 0
Явно ще трябва да се погледне въпросния датчик. Неадекватното чегъртане все още ме притеснява...
Оказа се, че през буксата под волана не успях да направя диагностика, но през тази в двигателя се получи работата. Даде ми следното:
33 wheel speed sensor front right trigger signal
Error frequency: 3
След изчистване на грешките, пак изби същото нещо, само дето честотата беше 0:
Error frequency: 0
Явно ще трябва да се погледне въпросния датчик. Неадекватното чегъртане все още ме притеснява...
- shopaza
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 M52B20 Touring E34 M50B25
Според мен проблема е в мозъка и най често думкат във влажно и студено време .Поне това са мойта наблюдения
Ако си търсиш свирни насам с номера на твоя абс и ще изровя нещо на хубава цена
Ако си търсиш свирни насам с номера на твоя абс и ще изровя нещо на хубава цена

- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
Много благодаря на всички отзовали се!
Смених датчика и май се оправи работата. Поне за сега всичко работи...
Оказа се, че при мен, като е по-стара колата, АБС-ът се побърква като не бачка някой от предните сензори. Започва да помпа като ненормален, дори и да не натискам спирачката. Точно в този момент помпата на АБС-а е супер шумна (доста по-шумна, отколкото при рязко спиране върху хлъзгав път) - демек когато няма товар. Както се досещате колата също така изобщо не спира при тази ситуация...
Също така, от цялото разследване се появи и една непотвърдена теория: АСЦ-то прилага спирачно усилие към задните колела, когато буксуват (освен отнемането на газ), НО само когато колата се движи с по-малко от 18 км/ч. С това си обяснявам факта, че чувам помпата зимно време като затъна някъде, но не и лятото, като се хлъзна на някой завой и АСЦ-то не съм го изключил.

Смених датчика и май се оправи работата. Поне за сега всичко работи...

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Искам да отбележа, че когато има кръгла букса при мотора OBD-то в купето под кормилото не се използва по правило /не знам дали има изключения/. Освен това в първия пост пишеш да не се насочваме към датчиците, а накрая? Тоест- първо трябва се търсят честите проблеми и после се върви към по-редките. Това е с дидактична цел, не се заяждам.
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2