двигателя не загрява

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

двигателя не загрява

Мнение от bmw_cupe » 02 Фев 2012, 19:33

колеги моля за съвет имам приятел който кара е46 320тд 136 коня смени ве4е 3 термостата и стрелката едвам излиза от синьото какво може да бъде

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

двигателя не загрява

Мнение от frizzante » 02 Фев 2012, 22:43

И кой по точно термостат е сменил?

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Потребител
Аватар

Re: двигателя не загрява

Мнение от sovata » 02 Фев 2012, 23:02

колега даи малко по точно перка вакоми кво се случва със тях

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 02 Фев 2012, 23:17

защото термостатите са два и ако сменя един и същ три пъти ще продължава така.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d 2001г.

Мнение от vladobosh » 02 Фев 2012, 23:26

Това на 100% ли е, че са два? Щото много му помогнахте на човека.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 03 Фев 2012, 0:05

vladobosh написа:Това на 100% ли е, че са два? Щото много му помогнахте на човека.

На 100% е :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 03 Фев 2012, 0:24

vladobosh написа:Това на 100% ли е, че са два? Щото много му помогнахте на човека.
Владко ти пак се изказа :banghead:
Опитваме се да му помогнем на човека и ще му помогнем по един или друг начин.Като се дискутира темата малко ще се разбере на 100% с колко термостата е и за какво време не загрява и при какви условия.Също така има значение дали е изолиран ЕГР-а но не заради термостата ако има.Ти самия ако можеш помогни с нещо но се съмнявам защото незнаеш какво е термостат и какво ЕГР viewtopic.php?f=34&t=219746&start=195.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Фев 2012, 1:34

koleto_78 написа:Също така има значение дали е изолиран ЕГР-а но не заради термостата ако има..

Аз лично не те разбрах,какво искаш да кажеш с това изречение :shock:

А какво значи едвам излиза ?То ясно навън е кучи студ,но оставя я на място ли,че трудно загрява - на място бавно ще излезе от синята зона,пускали ли сте скритото меню (ако има БК) да видите реалната температура.
Ако на място не загрява по-вероятно големия термостат ,но ако е сменил единия да пробва с другия - евентуално..
ЕГР - влияе,дали е изолиран или не работи правилно примерно - от него също може да не загрява по-бързо..консуматори пуснати има ли като е запалена - примерно парното на макс или на предния прозорец ?
Ей такива неща :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 03 Фев 2012, 8:50

Това е един от постовете ми в един от 3-те или 5-те едновременно разисквани материала за термостатите и загряването на колите. Тъй като няма що-годе задоволителен отговор ще го слагам без промяна с надежда някой да помогне.
======
Колеги, цяла зима се разисква проблемът с термостатите, и не само в нашия форум. Явно не е лесен. Ще опитам да обобщя няколко неща с надежда да помогна. Предупреждавам, че при мен засега за щастие всичко е ОК, а и не съм голям специалист, затова сигурно ще напиша и погрешни неща. Който установи нещо грешно смело да ме поправя!
1. По литературни сведения термостатите на BMW /мисля, че и на другите производители/ са конструирани да блокират само в отворено положение, което предпазва колата от прегряване и води до проблем с отоплението /затова термостатите се обсъждат предимно през зимата/.
2. Старите методи за диагностика- с пипане на маркучите и евент. ,,варене'' на свален термостат явно не са достатъчно надеждни /за второто не съм сигурен/.
3. На комп. диагностика проблемът не се хваща директно /т.е. не пише развален термостат/?
4. За щастие цената на нов термостат е сравнително ниска и е най-лесно при съмнение да се смени, вместо дни и седмици да се чудиш работи ли или не?
Обобщено- може ли някой да каже бърз и сигурен начин да се установи дали има дефектен термостат или при съмнение- изпълнявай точка 4.
Поздрави на всички и не се бойте- лятото идва и ще се заемем с климатиците!
=======

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 03 Фев 2012, 9:34

аз пък мога да кажа, че минах през това и ми е ясно кога кой от двата е, както и на други хора... Или поне с кой от двата трябва да се започне. При добро описание на симптомите обаче. А не просто " не загрява".

Според мен си има една тема за термостат, да се изрови, да се вдигне ако трябва във важни, ма не може по 5 различни теми за термостат на ден. :bang:

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 03 Фев 2012, 10:48

,,аз пък мога да кажа, че минах през това и ми е ясно кога кой от двата е, както и на други хора... Или поне с кой от двата трябва да се започне. При добро описание на симптомите обаче. А не просто " не загрява".''

Добре, щом ви е ясно- напишете точно какво да се прави, за да им стане ясно и на другите. Самоцитирам се: Обобщено- може ли някой да каже бърз и сигурен начин да се установи дали има дефектен термостат?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 03 Фев 2012, 10:54

NikVanov написа:,,аз пък мога да кажа, че минах през това и ми е ясно кога кой от двата е, както и на други хора... Или поне с кой от двата трябва да се започне. При добро описание на симптомите обаче. А не просто " не загрява".''

Добре, щом ви е ясно- напишете точно какво да се прави, за да им стане ясно и на другите. Самоцитирам се: Обобщено- може ли някой да каже бърз и сигурен начин да се установи дали има дефектен термостат?

За малкия (ако го има) пускане по наклон и скрито меню,големия същото - средно високи обороти да кажем на дизела към 3000,като задържиш малко ,температурата почва да пада ...мога да ти покажа видео при мен как беше,с чисто нов сменен :yes:
Според мен така би трябвало да се разбере :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 03 Фев 2012, 13:04

,,За малкия (ако го има) пускане по наклон и скрито меню,големия същото - средно високи обороти да кажем на дизела към 3000,като задържиш малко ,температурата почва да пада ...мога да ти покажа видео при мен как беше,с чисто нов сменен :yes:
Според мен така би трябвало да се разбере''

Ок, това вече е основа за коментари. Колегите с опит да кажат.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 03 Фев 2012, 13:06

NikVanov написа:,,За малкия (ако го има) пускане по наклон и скрито меню,големия същото - средно високи обороти да кажем на дизела към 3000,като задържиш малко ,температурата почва да пада ...мога да ти покажа видео при мен как беше,с чисто нов сменен :yes:
Според мен така би трябвало да се разбере''

Ок, това вече е основа за коментари. Колегите с опит да кажат.

Видеото : http://www.youtube.com/watch?v=hW3gbzDSgCw :yes:

Това е след смяна на чисто нов термостат,обезвъдушена система ,вечерта след смяната - сравнително халдно навън - не помня градуси :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 03 Фев 2012, 13:12

Nik Vanov е като водещ на предаване :bchug: (шега)

80% според мен големия термостат прави проблеми. Но може при колегата да е от малкия. Да смени и него(ако е сменял само големия), ако не знае къде е да потърси в търсачката, има много теми за термостати със снимки :yes:
Щом е 136 коня значи е с 2 термостата.
Изображение

Следваща

Назад към E46