Отказа ми ключа моля да помогнете!!!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i '00
Мечтае да кара: BMW E65

Отказа ми ключа моля да помогнете!!!

Мнение от mittko » 01 Фев 2012, 0:31

Здравейте колеги, изчетох всички теми за ключове, но не намерих решение на моя проблем :(
преди 2-3 дни както си работеше ключа ми изведнъж отказа... трябва да отключвам колата с ключа а не с дистанционното...
пробвах да сменя батерията-не стана, пробвах да ре-инициализирам ключа- не успях да го направя, когато вкарам ключа във вратата си се заключва и отключва нормално, само дистанционното умря :(
със стария ключ съм, не ромбовидния, а другия аако това ще помогне...

извинявам се ако има вече такава тема и аз не съм я видял!

Благодаря предварително!!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Re: Отказа ми ключа моля да помогнете!!!

Мнение от NikVanov » 01 Фев 2012, 0:43

Теми за ключове има много, но ти не описваш проблемите- защо не стана смяната на батерията, свети ли при натискане лампичката на ключа, работи ли заключването в купето /между предните седалки. Дай подробности, защото причините могат да са няколко и свързани с различни системи на колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mittko » 01 Фев 2012, 0:50

така значи смяната на батерията стана но не помогна, инициализирането не стана висях 30-40 мин в колата и не стана... копчето м/у седалките работи... лампичката на ключа като натисна светеше нормално преди да пробвам инициализирането сега като натисна някое копче светка веднъж и в близките 1-2мин не присветка... за други подробности не се сещам..
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 01 Фев 2012, 10:07

Вероятно имаш един ключ?? Намери с търсачката как става инициализация на единичен ключ и опитай пак. Ако не става и си от София мога да ти дам връзка със човек, който ще провери с уред дали ключът ти излъчва сигнал, за да се търси проблем в електрониката. Ключът се записва с номер и в компютъра на колата, може да се наложи да се провери с DIS. Ако се наложи колегата Oci може да ти направи нов ключ на приемлива цена, иначе в Камор и Дару цената е ок. 380 лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Фев 2012, 10:13

mittko написа:така значи смяната на батерията стана но не помогна, инициализирането не стана висях 30-40 мин в колата и не стана... копчето м/у седалките работи... лампичката на ключа като натисна светеше нормално преди да пробвам инициализирането сега като натисна някое копче светка веднъж и в близките 1-2мин не присветка... за други подробности не се сещам..

Защо изобщо си сменил батерията - много рядко сдава багажа.
А инициализирането не си го направил най-вероятно,мой познат имаше същия проблем преди 2 седмици и с инициализиране стана...надявам се следваш стъпките :

1.Задържаш бутона за отключване - вкарваш ключа и даваш контакт (държейки натиснат бутона),изчкаваш 10-а сек
2.Вадиш ключа (продължаваш да държиш натиснат бутона за отключване)
3.Натискаш 3 пъти бутона за заключване ,но не прекалено бързо и псукаш едновременно и 2-та бутона
Като задължително да не е отворена врата на колата
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mittko » 01 Фев 2012, 12:23

NikVanov От София съм и предполагам че ключа ми вече сигурно нищо не излъчва защото след инициализацията спря да ми мига диода :( Събота-Неделя ще я карам при моя майстор, ако не успее той да оправи проблема ще ти пиша на ЛС :)

Gqbriel до тук пробвах 2 начина подобни на твоя за инициализация след малко като изляза почивка ще пробвам и този който казваш ти, четох че не ставало от първия път за това ще имам търпение и ще пробвам по-дълго... след което отново ще пиша какво е станало.. :)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 01 Фев 2012, 15:26

Ок. И пробвай многократно инициализацията, доста е проклета, но почти винаги накрая се успява, ако, разбира се, няма хардуерен проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mittko » 01 Фев 2012, 15:41

Колеги много ви благодаря за бързите отговори, направих инициализацията, която Gqbriel ме посъветва и стана от първия път :) вече всичко е ОК отключва и заключва без проблем :) остава само да разбера защо когато заключа мигачите ми не присветкат, но алармата се включва... ако някой има решение моля да сподели :) пиша го в тази тема за да не отварям нова...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 01 Фев 2012, 15:59

mittko написа:Колеги много ви благодаря за бързите отговори, направих инициализацията, която Gqbriel ме посъветва и стана от първия път :) вече всичко е ОК отключва и заключва без проблем :) остава само да разбера защо когато заключа мигачите ми не присветкат, но алармата се включва... ако някой има решение моля да сподели :) пиша го в тази тема за да не отварям нова...

Май ,ще трябва кодиране отново,или ако се орпави от самосебе си в което се съмнявам :) :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mittko » 01 Фев 2012, 16:59

Мигачите са ми така от доста време, със спирането на светлинния сигнал след заключване се промени и звука на алармата като почне да свири... ако това ще е от помощ.. също така като отворя някоя от предните врати прозореца пада 2-3мм и когато затворя отново се вдига... много странно хах
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 01 Фев 2012, 17:10

mittko написа:Мигачите са ми така от доста време, със спирането на светлинния сигнал след заключване се промени и звука на алармата като почне да свири... ако това ще е от помощ.. също така като отворя някоя от предните врати прозореца пада 2-3мм и когато затворя отново се вдига... много странно хах

Порастнал си на купе. :confused: С диагностика ще се види, какво става с тоя комфорт модул. :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от NikVanov » 01 Фев 2012, 20:13

Точно така, с DIS да се видят опциите и да се включат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323i

Мнение от guiltyboy86 » 04 Мар 2012, 14:41

имам вапрос момчета моля за помощ.мой познат колата му е със стария клуч може ли да си препрограмира ромбоиден клуч от е39 2001г. да си премести платката вав нова заготовка и да работи на е46 което е със стария клуч и така да си има 2 клуча?

Назад към E46