Съвет за акумулатора
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Съвет за акумулатора
Акумулаторът е паднал и колата не иска да запали, но не напълно - радиото, подгряването, климатика работят. Понеже няма да я карам другата седмица, кое е по добре за акумулатора да го заредя още днес (1 съсед ще ми даде ток) или да го заредя другата събота ?
- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Re: Съвет за акумулатора
Зареждай го днес, че да не се скапе, падне ли под 12 волта не е добре, днес на един приятел му закачих за зареждане акумулатора, че жена му забравила габарита и беше на 7,5В , а е Бош силвър и нов дано да възкръсне ...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Ток се дава за запалване на колата, не за зареждане на акумулатор. Зареди го и го остави в мазето на топло, ако не ти трябва за аларма.
- docento
- Потребител
-
- Кара: E 46 320d
- Детайли за колата: Тъмно син металик ,320 d ,136 ps;
Тъмно сив металик,320 Diesel 150 ps
minimalcoholic написа:според мен е по-добре преди да го сложиш,защото студа го "сваля"
minimalcoholic написа:според мен е по-добре преди да го сложиш,защото студа го "сваля"
+1
- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
Зареждай 

- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
ifcho написа:ако го оставиш разреден на студа направо си приготвяй парите за нов.
Зареди го още днес както са ти написали някой колеги и в мазето.
Но ако е паднал без да си забравил нещо а от самосебе си, по-добре приготви пари за нов и да не е по-малко от 80А

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
Колега,
от известно време не взимам и не давам ток с китайските кабели- връзките има не са добри. Просто слагам чуждия акумулатор и така паля или свалям и го поставям , където искат ток. По- добре, както пишат другите, свали, зареди и когато трябва го използвай. При сваляне или падане на тока на акумулатора може после да светне някоя лампа, но впоследствие се чисти грешката. По- добре да го свалиш и запазиш, отколкото да побелее.
от известно време не взимам и не давам ток с китайските кабели- връзките има не са добри. Просто слагам чуждия акумулатор и така паля или свалям и го поставям , където искат ток. По- добре, както пишат другите, свали, зареди и когато трябва го използвай. При сваляне или падане на тока на акумулатора може после да светне някоя лампа, но впоследствие се чисти грешката. По- добре да го свалиш и запазиш, отколкото да побелее.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
Ще се включа и аз с един въпрос за акумулатор, нали сега им е сезона!?
При не чак толкова добър акумулатор, понеже вече си заминава и кола която не я карам и седи в гаража, добре ли е да я препалвам всяка неделя както си правя и колко да работи мотора за да зареди до ниво преди старта, или хич да го пипам, при положение че не мога и няма желания да я карам за да заради хубаво.
Да включвам ли ел.системи за консумация по време на работата на място-фарове, подгрев.......
Надявам се че ме разбрахте!?

При не чак толкова добър акумулатор, понеже вече си заминава и кола която не я карам и седи в гаража, добре ли е да я препалвам всяка неделя както си правя и колко да работи мотора за да зареди до ниво преди старта, или хич да го пипам, при положение че не мога и няма желания да я карам за да заради хубаво.
Да включвам ли ел.системи за консумация по време на работата на място-фарове, подгрев.......
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
zlati79 написа:Ще се включа и аз с един въпрос за акумулатор, нали сега им е сезона!?![]()
При палене дърпа най много ток а и като работи на място само само го възбужда за кратко,освен ако не я оставяш запалена за няколко часа

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Доста време трябва да работи, за да възстанови тока, отишъл си за запалването. Ако можеш от време на време зареждай акумулатора със зарядно. Иначе припалването на колата като цяло е добра идея.
Si non confectus, non reficiat.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Zagy написа:Доста време трябва да работи, за да възстанови тока, отишъл си за запалването. Ако можеш от време на време зареждай акумулатора със зарядно. Иначе припалването на колата като цяло е добра идея.
А карането на колата от време на време е още по добра

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
zlati79 написа:Ще се включа и аз с един въпрос за акумулатор, нали сега им е сезона!?![]()
Според мен ако работи колата по 20-на минути веднъж седмично няма да може да се скапе акумулатор. Още повече, че колата ти е в гараж и предполагам е топъл.
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
Топъл, топъл..... колко да е топъл!?
Благодаря на всички колеги споделили мнение по въпроса ми.
Явно ще я препалвам за по 15-20мин или ще я пораздвижвам. Да видим дали ще избутаме така зимата, пък догодина нова батерия, то е ясно!

Благодаря на всички колеги споделили мнение по въпроса ми.
Явно ще я препалвам за по 15-20мин или ще я пораздвижвам. Да видим дали ще избутаме така зимата, пък догодина нова батерия, то е ясно!

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2