Някой с 330xd с М-пакет? - въпрос за въздуховоди
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Някой с 330xd с М-пакет? - въпрос за въздуховоди
Интересува ме има ли някой колега с предна м-броня, имам проблем с въздуховодите, за хд ги дават различни. При м-ковите въздуховоди какво се случва с този за охладителя за горивото? Поръчах си такъв уж за м-броня, а той е същия като за серийната за автомобила. Моля някой който се е сблъсквал с проблема да пише.
П.С: Левия и десния за спирачките още не са ми пристигнали и незнам как изглеждат...
П.С: Левия и десния за спирачките още не са ми пристигнали и незнам как изглеждат...
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
Re: Някой с 330xd с М-пакет? - въпрос за въздуховоди
Въздуховодите за дисковете са еднакви (за седан и комби) без значение от двигателя. Средния въздуховод при кулера разликата е че пластмасата в горния край е но високо изрязана за да влиза повече въздух.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
кой е този за горивото?
аз имам само тези които каза колегата преди мен, а поръчах още един излишен на който на всичко отгоре съм му объркал номера
аз имам само тези които каза колегата преди мен, а поръчах още един излишен на който на всичко отгоре съм му объркал номера
Ами колегата предполагам, че говори за този, който води към радиаторчето за охлаждане на горивото.
Както знаете има два симетрични от ляво и отдясно, които водят до спирачните дискове. Точно до левия такъв има още един отвор до него, който с един въздуховод води нагоре до радиатора на горивото. Предполагам колегата точно за този отвор говори за в бронята. Аз само на картинки съм я виждал тази М броня и ми се вижда, че някак си няма място за този отвор в нея, ама вие с "тунинга" ще кажете
Както знаете има два симетрични от ляво и отдясно, които водят до спирачните дискове. Точно до левия такъв има още един отвор до него, който с един въздуховод води нагоре до радиатора на горивото. Предполагам колегата точно за този отвор говори за в бронята. Аз само на картинки съм я виждал тази М броня и ми се вижда, че някак си няма място за този отвор в нея, ама вие с "тунинга" ще кажете

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
ludia написа:Въздуховодите за дисковете са еднакви (за седан и комби) без значение от двигателя. Средния въздуховод при кулера разликата е че пластмасата в горния край е но високо изрязана за да влиза повече въздух.
В програмата дават че всичко е еднакво с изключение на All-Wheel-drive Е46-ците

JTD написа:Ами колегата предполагам, че говори за този, който води към радиаторчето за охлаждане на горивото.
Точно така, там ми е проблема, има 2 въздуховода отляво, единия за радиаторчето и другия за спирачките, но при м-бронята има само една дупка, не ми се вярва да дават оригинално да се реже въздуховода за радиаторчето и да се съединява към този за спирачките

ние с 320ките нямаме въпросния въздуховод
аз бях останал с впечатление, че се слага само при дизелите преди фейслифта или нещо подобно (според тогавашните ми проучвания)
моята въобще нямаше, купих някакъв, който така и не го монтирах в последствие защото нямаше и къде
може би твоят ляв въздуховод към спирачките ще е различен
аз бях останал с впечатление, че се слага само при дизелите преди фейслифта или нещо подобно (според тогавашните ми проучвания)
моята въобще нямаше, купих някакъв, който така и не го монтирах в последствие защото нямаше и къде
може би твоят ляв въздуховод към спирачките ще е различен
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
Проблема е решен 

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
BMW///M-ma6inata написа:Проблема е решен
Ами сигурно можеш да споделиш как.... модераторите не си приключвате темите като хората искате от другите да има ред и някъв смисъл...
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
Хехе, така или иначе никой не разбра какво питам
В М-ковия въздуховод има дупка оставена която е за въпросния въздуховод за горивото, но не пасва по никакъв начин.
Наложи се да изрежа въздуховода към охладителя и оставих едно парче ,което влиза във въздуховода на спирачките за да пренасочва част от въздушния поток и нагоре

В М-ковия въздуховод има дупка оставена която е за въпросния въздуховод за горивото, но не пасва по никакъв начин.
Наложи се да изрежа въздуховода към охладителя и оставих едно парче ,което влиза във въздуховода на спирачките за да пренасочва част от въздушния поток и нагоре

BMW///M-ma6inata написа:Хехе, така или иначе никой не разбра какво питам![]()
Май само аз те разбрах за отвора.
Ако тази броня е оригинална, то не може да няма отвор за радиатора на горивото.
Според мен или тази броня не е оригинална или просто такъв вид брони не се слагат заводски в 3 литровите дизели, или просто за дизелите е друг парт номер.
Не може да няма предвиден отвор за охлаждане на горивото.
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
ДОбре де аз тези въздуховоди които си взел те за ХД ли са или няма разлика ? мисълта ми е ХД с фабричен Мпак има така или иначе, следователно и въздуховодите трябва да си пасват или нещо съм изпуснал 

- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
Да,трябва да има и м-пак въздуховод за радиатора на горивото, но поне аз не намерих такъв с код за м пакет и 4х4 

13 32 2 247 413
Това е номера на въздуховода
3' E46
318d (M47)
320d (M47)
320d (M47N)
330d (M57)
330xd (M57)
For vehicles with:
M Aerodynamics package (S715A) = Yes
... — '03, March
51 71 7 893 590
А този е за
3' E46
318d (M47)
320d (M47)
320d (M47N)
330d (M57)
330xd (M57)
For vehicles with:
Aerodynamics package (S716A) = Yes
Това е номера на въздуховода
3' E46
318d (M47)
320d (M47)
320d (M47N)
330d (M57)
330xd (M57)
For vehicles with:
M Aerodynamics package (S715A) = Yes
... — '03, March
51 71 7 893 590
А този е за
3' E46
318d (M47)
320d (M47)
320d (M47N)
330d (M57)
330xd (M57)
For vehicles with:
Aerodynamics package (S716A) = Yes
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
е аз си поръчах точно този 13 32 2 247 413, обаче е същия като моя, а пише ,че е за м-пакет, има някакво разминаване, объркани са парт номерата 

BMW///M-ma6inata написа:е аз си поръчах точно този 13 32 2 247 413, обаче е същия като моя, а пише ,че е за м-пакет, има някакво разминаване, объркани са парт номерата
Може ли една близка, хубава снимка на отвора за охлаждане на дисковете и този за горивото?
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2