Проблем с ромбоиден ключ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Проблем с ромбоиден ключ
Когато взех колата единият от ключовете не работеше и бутонът за отключване му беше потънал. Колата единствено палеше с него. Не можеше и да се инициализира заради потъналия бутон и не знаех изобщо дали батерията е жива. Така какво направих: Карах около седмица с него да зареди батерията но не проработи, отворих го внимателно и замерих с мултицет батерията и ток имаше 3,13 волта. Занесох платката му в ТВ сервиз и ми смениха потъналото бутонче за да опитам да инициализирам. Направих го първо с работещия и веднага след това с проблемния. Централното реагира, всичко точно...Тук идва и проблема: ключа заключва вратите и отваря багажника НО не иска да отключва вратите! Поне 10 пъти го инициализирах и не иска. С другия ключ няма проблеми. Значи за да се инициализира работи бутона, защото реагира централното на процедурата със задържане на откл. и 3 пъти закл. и после край...не ще и не ще да отключи. С мултицета отчита консумация при натискане на бутон от батерията напрежението пада от 3,13 до 2,70/2,75 значи работи а защо не отключва? някакви идеи колеги?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- frizzante
- младши ентусиаст
-
Re: Проблем с ромбоиден ключ
Колеги никой ли няма някакво предположение какво се случва? Оставил съм платката в един сервиз, където имат апаратура да го погледнат, но човека изказа съмнение в процесора който генерира кодовете и ако е той, няма оправия.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
щом проблема е в платката трудно ще се оправиш колега почти съм сигурен, че няма да могат да ти я оправят единствения ти вариан е да отидеш в някоя морга и да си купиш един ключ те ще ти го дадът евтино и да им смениш платките, НО ще трябва и да отидеш пак при твоя техник да им смени чиповете за евс-а иначе пък няма да можеш да палиш.
И другия вариан е но той ще ти е по скъп да си вземеш платка с чип нава.
И другия вариан е но той ще ти е по скъп да си вземеш платка с чип нава.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
благодаря за инфото колега! те точно както казваш имат при тях такива стари ключове и ще пробва да прави от 2 - 1 примерно...чакам да ми звъннат и ще пиша пак!
- frizzante
- младши ентусиаст
-
Има развитие...Та платката от моя ключ е била дефектирала явно преди да взема колата и ключът още тогава е спрял да отключва...предишният собственик е натискал мъжки бутончето (явно е решил, че така ще го оправи
)и от това действие аз го получих с хлътнал бутон. Та моята платка не ставаше и преместихме чипът за запалването на друга платка и след инициализиране за пореден път взе, че проработи...
и сега обаче се получава следното - и двата ключа работят идеално НО не и заедно. Обеснявам...в момента в който инициализирам единия другия спира да функционира само пали с него и обратно, обучавам втория първия спира да работи. Не че е проблем де, така или иначе с 2 ключа няма да съм в джоба и все пак имам два запалващи и работещи. Но е странно защо инициализирайки единия другия автоматично отпада.

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
А опита ли последователно да инициализираш двата ключа, като там с втория трябва да се действа доста бързо- за 5-10 секунди?
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
NikVanov написа:А опита ли последователно да инициализираш двата ключа, като там с втория трябва да се действа доста бързо- за 5-10 секунди?

Интервала за инициализиране на двата ключа е много къс - със сигурност е под 10 секунди (не знам точно колко).
Инициализацията трябва да стане доста бързо, за да работят после и двата ключа!
Сещам се и за друг вариант - просто трябва софтуерно да се зададат различни номера на ключовете, тъй като ако колата ги разпознава под един и същ номер - няма как да помни и двата.
Процедурата е следната - с работещият ключ се дава на контакт, след това с ДИС се влиза в Key memory и се вижда номера на ключа, под който го разпознава колата.
Ако пише, че няма разпознат ключ, който е използван последно ръчно се задава номер - примерно номер 1.
След това се повтаря процедурата с втория ключ - ако изпише, че той е разпознат под номер 1 - един от двата ключа трябва да бъде променен от номер 1 на номер 2.
След това трябва вече да се инициализират двата ключа бързо един след друг!
Пиша това, защото вече съм брал ядове - с кола на колега от форума - по гореописаният начин решихме проблема и сега си има два работещи ключа

- frizzante
- младши ентусиаст
-
Благодаря колеги за мненията! Това със бързото инициализиране го направих 10 пъти поне, слагам на контакт, инициализирам, заключва, отключва и веднага слагам другия повтарям процедурата отново всичко реагира както трябва...взимам другия ключ и греда. Ванка трябва тогава да търся някой с ДИС да пробваме и това което казваш...друго не остана. Сега си взех и нова заготовка да сложа платката в нея и да видя ключар да я нареже, че тези като се отворят веднъж и на нищо не приличат вече.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Имаш ми номера - заповядай като решиш (или като си в България
) да видим дали не бърка 2та ключа колата. 

- frizzante
- младши ентусиаст
-
колеги един бърз въпрос: пристгна ми заготовката и ще я давам да ми я нарежат за да преместя електроноката в нея...дали в новата кутия батерията ще се зарежда както в оригиналната?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ако с платката всичко е наред ще се зарежда батерията без проблем.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
oci написа:ако с платката всичко е наред ще се зарежда батерията без проблем.

- frizzante
- младши ентусиаст
-
Да завърша темата:
6 лв заготовка за ключ от интернет, 20 лв за нова платка и преместване на чипа за палене от старата развалена на новата в сервиз, 20 лв за ключар на нареже заготовката. За 46 лв имам чисто нов работещ ключ
. Ако някой се налага да прави същото упражнение съм готов да помогна с каквото мога. 
6 лв заготовка за ключ от интернет, 20 лв за нова платка и преместване на чипа за палене от старата развалена на новата в сервиз, 20 лв за ключар на нареже заготовката. За 46 лв имам чисто нов работещ ключ

13 мнения
• Страница 1 от 1